Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 1
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (117)

cab 

všechny recenze uživatele

Povedena show s uzasnym rozjezdem na kterem ma nejvetsi zasluhu pruvodce celeho ceremonialu (Hugh Jackman) bohuzel s postupem casu sklouzava v nudnejsi pasaze a ztraci na sve dravosti a smrncu ze zacatku. O reklamnich pauzach se radeji nebudu vyjadrovat, nebot bych musel pouzit nevybiravych slov. 70% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Skvelý Wolverine a v podstate celkové prevedenie aktuálneho ročníka odovzdávania zlatých "ksichtov" sa podarilo... ešte stále píšem o celkovom dojme, pretože výsledky tejto spoločensko - vykonštruovanej frašky mi samozrejme nesadli. V mojom "srdci" zostalo po tomto galavečere plno prázdneho miesta a opodstatneného hnevu, premenené nominácie ma rozhodne nenadchli... 6/10 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Poprvé, co jsem se koukal na přímý přenos. Sice angličtinu mám pouze druhý rok, ale neměl jsem s tím větší problémy. A teď k Oscarům. No prostě paráda.. :-) Hugh Jackman mě hned v úvodu rozsekal, když "představoval" filmy, které byly nominovány na Nejlepší film. Potom se mi líbil ten nápad, že když byla herecká kategorie, tak tam přišlo 5 herců/hereček a mluvili vždy k jednomu z nominovaných. S výsledky jsem poměrně spokojen, jediné překvapení z mé strany bylo, že Sean Penn dostal Oscara za hl. mužskou roli. (Ne, že by si ho nezasloužil, to já nevím, Milk jsem ještě neviděl, ale myslel jsem, že ho dostane Brad Pitt). Určitě se rád podívám na příští ročník. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Opožděně, ale přeci jen hodnotím... 81st Annual Academy Awards byl skvostný zážitek. Skvostný nikoli ve smyslu, že mě to rozdrtilo, ale prostě mě to povzbudilo. Víte, když sledujete americké talk-show, ve kterých se lidé chovají jako smyslů zbavení, málokdy vás pobaví a navíc se neuvěřitelně zostudí, utvrdí vás to v názoru, že zaoceánské publikum je fakt idiotský (viz. Oprah Winfrey Show). Pak přijdou Oscaři. S noblesním Hughem Jackmanem, skvělým scénářem, perfektně načasovanými gagy a hlavně s optimistickou atmosféru ve stylu: přišli jsme vzdát hold skvělým lidem, tak si užijme a chovejme se podle toho. Skvěle to popsal pshimi, který pravil, že strávil svůj čas ve společnosti lidí, kteří se umějí bavit a za to jim moc děkuje. Já taky. Výsledky jsou mi docela šumák. Ale už jen to jak Hugh Jackman pozvedl alespoň na chvilku morálku upadající americký zábavy, si zaslouží plný hodnocení. Perfektní show! P.S. chci vytvořit petici, která by zničila Českého lva!!!!! ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Takže letos se to povedlo! Obávala jsem se Hugh Jackmana v roli moderátora večera, ale opak je pravdou, byl přímo famózní! Fandila jsem filmu Slumdog Millionaire a proto jsem ze Světozoru odcházela s úsměvem od ucha k uchu. Sama show ze začátku postrádala na dynamičnosti (tedy až na perfektní úvod) a až zhruba od poloviny zazněly první tóny a hudební čísla, která se pak téměř zběsilé střídala. O hvězdu míň za křivdu Mickemu Rourkovi a za to, že zkrátili nominované písně, na O Saya a Jai ho v plném znění a na obrovském plátně jsem se těšila už měsíc dopředu. No a teď už jen doufám, že příští rok (2010) na Oscary půjdu zase a počtvrté do kina a nebudu usínat doma před televizní obrazovkou. ()

Zajímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama