Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 3
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 486)

Hovado 

všechny recenze uživatele

Nový film Piráti z Karibiku rozhodně baví jako jeho předešlí bratři, ale schází mu něco, co jeho bratříčci měli. A řekl bych právě to pirátství. Na vlnách podivna je dobrodružný film se zaběhnutýma figurkama, ale vypadá jako rutina, žánrová rutina, která s Pirátama má společné maximálně tři věcy, Sparrowa, název a producenta. Čtyřka rozhodně baví, mě osobně nejvíc bavil Geoffrey, ale první půlka filmu je taková nijaká krom audience u vévody a od mřských panen film jede, na vlnách podivného dobrodružného příběhu, který se nese jako tělo bez duše. Původní trilogie měla větší šťávu, doufejme, že ta nastávající ji brzy chytne. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ako už je zvykom, celý dej sa točí okolo Johnnyho Deppa a jeho humorných problémoch buď s bandou pirátov, alebo kráľovským námorníctvom. Z príbehu vypadol ľúbostný príbeh Orlanda Blooma a Keira Knightley, čo podľa mňa filmu prospelo. 3D prevedenie tento krát nevyšlo, ale to na kvalite filmu neuberá. Film má svieži dej a 140 minút ubehlo ako nič. Návrat ku starej klasike. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku vypluli už po čtvrtý a jsem rád, že kapitán Rob Marshall a jeho tým trochu změnil kurz plavby, což bylo po nepříliš povedenym třetim dílu. Příběh mi přišel rozhodně lepší, ale je fakt, že se v něm neobjevuje moc "podivnejch" (v dobrym slova smyslu) stvoření nebo scén, což by moh ve spoustě diváků podtitul čtyřky evokovat. Jedinou výjimkou byly mořský panny, který ale bohužel nemohly kvůli zachování přístupnosti ani odhalit svoje polonahý těla:) Nicméně Španělé mi přišli v příběhu naprosto zbytečný a jejich důvod, proč hledali Pramen mládí, byl fakt podivnej (SPOILER: Proč Pramen mládí ničili, když byli přesvědčený, že nefunguje? Jeho zničem z náboženskejch důvodů spíš lidi od víry naopak odradili. KONEC SPOILERU). Narozdíl od ostatních spolurecenzentů mi žádná mega bitva nescházela a rád jsem se v klidu pokochal kvalitní výpravou, která umožnila shlídnout pěkný scenérie. Po technický stránce se drží standard celý série, i když těch vizuálních triků moc potřeba ani nebylo. Žádná bomba (zatim) poslední Piráti v rámci série rozhodně nejsou, ale já se při sledování bavil, za což přihazuju čtvrtou slabší hvězdu. ()

MartX 

všechny recenze uživatele

Není moc co říct k průměrnému filmu, kterým 4 díl bezpochyby je. Neurazí, nepotěší ale přesto je. Postava Jacka už diváka překvapit nemůže, takže jsme svědky jeho podvodů a improvizovaných útěků, které známe už z předchozích dílů. hudba už se pro piráty stala taky takovým standartním, takže neokouzlí. Jediné, co mě opravdu odstalo byl Hektor v paruce ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tolko veci ma pri tomto filme napada, neviem kde skor zacat. Len ani jedna nie je dobra. Asi najlepsie je si pozriet komentare, ktore napisali Kaka a Quisp. Takze skusim byt strucny - SKORO SOM ZOMREL OD NUDY! Najvacsi problem bol obsediet na sedadle v multiplexe a zarovne nezaspat. Vcelku carovna kombinacia, ze ano? Inu, Rob Marshall ani zdaleka nie je Gore Verbinski, navyse tentokrat v tom nasiel spolu so scenaristami oporu len na zarobenie penazi. Citil som sa ako pri detskom filme a prisahambohu nie je jedina vec, ktora by ma prekvapila a necakal som ju asi 10 sekund dopredu. Tak priehladne, fadne a nudne nieco som uz vazne dlho nevidel....ba videl, tou nudou mi to pripomina Turistu. Johnny Depp by mal asi znova zacat fetovat, aby zobral konecne nejaku normalnu rolu (i ked pravdu povediac, on tu bol zas najlepsi). Snad "The Rum Diary" bude to, kde si Deppa uzijem. Najnudnejsi blockbuster v historii. Na urovni Wild Wild West, proste ZBYTOCNY FILM. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

No, místy to doopravdy byla parodie sebe sama. Honičky a šarvátky, v nichž Jack Sparrow vystupuje a kterým jsme se v prvním díle tak smáli, se pomalu dostávají do bodu ad absurdum, celé je to čím dál více neuvěřitelné a čím dál tím méně pirátské (kde jsou časy Černé perly, kdy tam byl pirátský příběh), a doopravdy tak trochu plytké. Vtipů tam je pytel, zasmějeme se jen některým z nich, i tu trochu musíme ale ocenit. Celkově se pořád jedná o film, na který se dá dívat (jestli podruhé, to nevím), který těží ze slavné značky a který má mnoho slavných herců. Tři hvězdy si to asi zaslouží. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu mi přišla jaksi bez nápadu, bez účelu, prostě na sebe naslepované scény pro pobavení a vyplnění stopáže. Ovšem od okamžiku, kdy na scénu vstoupily (vpluly) mořské panny se naštěstí vše obrátilo jiným směrem. Film pak nabírá podstatně vyšší tempo, pro hlášku se taky nejde daleko a velké finále si pro mě taky nechalo nejedno překvapení. Johnny Depp, Penélope Cruz a hlavně Geoffrey Rush vytáhli obyčejný scénář do koukatelného stavu. Ovšem kvůli prázdné první půlce i tak nechávají za sebou čtvrtí Piráti skutečně takovou podivnou vlnu. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Místy slušná zábava.Ale jen slušná a kutečně jen místy. Samotný námět s honbou za pramenem je sympatický, jenže to co se děje cestou. Mořské panny potěší....ale, prakticky za vším je tady ale. Ústřední dvojice Knightlyová a Bloom je pryč bez náhrady, příběh se tak tříští mezi řadu postav,z nichž žádná není ani vedlejší, ani hlavní, a především vás žádná nezajímá. Sparrow je samozřejmě alespoň zábavný. Chybí zapamatovatelná scéna, o bitvě nemluvě. Při šíleném počínání Špaňělů, kteří pouze přicházejí a odcházejí, aby měl film o půl hodiny víc, jsem už jen bezradně kroutil hlavou a ani Penelope jako pirátka kupodivu nic moc. Mám piráty rád, ale v pětce to prosím vezměte z jiného konce... ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Nejnovější piráti rozhodně nejsou filmem, který by mohl konkurovat pirátům prvním nebo druhým... ale ve srovnání s mojí poměrně neoblíbenou "trojkou" jsou vlny podivna rozhodně zlepšením. Film nabízí nové postavy, nový děj, ale ponechává osvědčený druh humoru a akce... snad v tomto trendu zlepšování bude pokračovat i pátý díl této série :) ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Myslím že ten divnej název je zároveň i tak trochu spoilerem k celýmu filmu, protože ten je opravdu hodně podivnej. Nic proti divnejm věcem, spousta divnejch filmů mě dokázala bavit, bohužel tenhle film spíš vystihujou dvě slova - sterilní nuda. Ani ty souboje už člověku vůbec nic neřikaj, přistihnul jsem se několikrát, že místo na obrazovku čumim do stěny a nevnímám co se přede mnou děje. Vtipný scény nebo hlášky, který teoreticky tvoří nosnou půdu všech dílu série, se od prvního dílu progresivně vypařujou, tady už zbyla tak maximálně jedna-dvě který dokážou vyvolat alespoň lehkou křeč mimických svalů. Doufám že tahle sterilní ždímačka na prachy tímhle dílem defintivně skončila, neboť s každym dalšim kvalita zoufale klesá ke dnu. ()

GrgaPitic 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem se bránil jak jen to šlo, ale nakonec jsem se na to podíval. Překvapilo mě, že to byla o dost menší tragédie než jsem čekal, Depp je pořád ve formě, i když to co bylo v jedničce roztomilé a vtipné je už opravdu neskutečně stereotypní. Ostatní herecké obsazení rovněž precizní, prostě odvedli to co měli a za to jim patří dík, že ty více než dvě hodiny snesitelně utekly. Na další díl se netěším, ale už teď vím, že stejně podlehnu ;-) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Typický príklad vyčerpanej série. Tvorcovia sa síce snažia o návrat k hravosti prvého dielu, ale je to snaha značne kŕčovitá. S novým režisérom pôsobia akčné scény upachteným a prvoplánovým dojmom, absentujú staré známe postavy (nielen Elizabeth a Will Turner, ale aj Pintel a Ragetti) a tie nové nie sú dostatočne zaujímavé. Našťastie Jack už nie je otravný tak ako v trojke a dokonca sa mu vrátila trocha zábavnosti z prvých dielov. Dejovo tiež nie je o čo stáť, námet je síce sľubný, ale tony väčších či menších prehreškov voči logike ho devalvujú na úroveň frašky. Hudba ma tiež sklamala, Hans Zimmer len opakuje známe motívy a neponúka nič nové. Každopádne lepšie než tretia časť, ale len o kúsok. 5-/10 ()

guri 

všechny recenze uživatele

Vyzera to ako Pirati, ale uz to nie su Pirati... S vynimkou dvojice Depp-Rush sa takmer vytratila lahkost a vtip a po priblizne tyzdni sa mi vybavuje uz len par zableskov z filmu. Verim, ze po dalsom tyzdni to nebude ani to... Dokonca ani tie Zimmerove variacie ustrednej melodie sa mi vobec nepacili. A to som sa na stvrtych Piratov naozaj tesil. AK dostanem chut na Piratov, omnoho radsej si opat pozriem jednotku. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Slabota, snímek se už jen snaží sklouznout na dozvucích vlny předchozích pirátů. No a moc se to nedaří. Jak tak koukám, tak se chystají i další piráti, už se to tváří jak pátek 13, bude to mít milion pokračování a stále víc o ničem ()

Viky.05 

všechny recenze uživatele

Zkratit o 30min, přidat na zavěr něco epickeho a byl bych ochotny odpustit i tu vykradačku předešlych dilu a dat 4*. Parkrat jsem se zasmal, ale to je na vic než 2hodiny malo... ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Velmi akční film. Film se točí už jenom okolo Jacka a to je ocela škoda , ostatní postavy jako by byly v pozadí. Plusem je Penelope :) ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

I knew it! Hned jak jsem si přečetla, že se plánuje natočení nové trilogie Pirátů z Karibiku, věděla jsem, že to bude průšvih. Jak krásně skončilo Na konci světa, tak blbě začalo Na vlnách podivna. Mezi Penelope a Johnym necítím naprosto žádné sexuální napětí, což u takhle dvou krásných lidí nechápu. Na druhou stranu chválím postavy mořských panen, ty mě jako jediné vtáhly alespoň trošku do příběhu. Láska mezi pannou a misionářem bylo nezbytné klišé, které já (romantická duše) oceňuji. U dobrodružného filmu čekám velkou vlnu napětí a té jsem se nedočkala. Film se jmenuje Na vlnách podivna a přesně tak jsem se po jeho zhlédnutí cítila. ()

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama