Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dílko má srdce a hloubku, naprosto dokonalý soundtrack a Joshuu "Peacyho" Jacksona, který je zde excelentní. Nicméně nejen Jackson Vás zde osloví, film sice leží na jeho bedrech a on to zvládá famózně, avšak osloví Vás i postavy, které se ve filmu jen mihnou (týpek v motelu, krásná horalka, prodejce motocyklu...). Snímek, který donutí člověka zamyslet se nad prioritami vlastního života a ač to někdy může působit trošku depresivně, rozhodně to stojí za to! "Jak se pozná jestli je člověk zamilovaný?" "Pokud se musíš ptát, tak nejsi..." ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Propravdě jsem velice mile překvapená. Z filmu, který se v traileru zdál být něco mezi LONG WAY ROUND a INTO THE WILD, se vyklubal snímek dle mého poveděně natočený i zpracovaný. Chválím atmosféru filmu, která se pohybuje někde mezi hořko-smutnou komedií a fotografickým průvodcem kanadských kuriozit. Humor, kterého se divákovi dostává je srozumitelný, ačkoli občas mi přijde, že je i poněkud britský, což je ale na druhou stranu dobře, protože jinak obohacuje smutné pozadí příběhu. Dělá mi velikou radost styl vyprávění a to, jak hlavní postava Bena vidí znamení prakticky ve všem, co ho na cestách potká (popravdě mě to dává jistotu, že snad nejsem jediný člověk, který to tak dělá :D ) Herecky není film nějak extrémě propracovaný, faktem však zůstává, že Josh Jackson se s postavou krásně srostl, takže film působí reálně. Jinak pěkná hudba a prostředí. A jako bonus je zde scéna pro hokejové fanoušky...no co víc si přát? :P ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Co bys udělal, kdybys věděl, že máš jen jeden den, jeden týden, nebo měsíc života? Na co by ses upnul? Jaké tajemství bys prozradil? Na jaký koncert bys zašel? Komu bys vyznal lásku? Jaké přání bys vyplnil? Do jaké exotické země bys letěl na šálek kávy? Jakou knihu bys napsal? // Myslím, že si to nikdo nedokáže ani představit. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Len jeden jediný problém som mala s týmto filmom, bol vystrihnutý akoby priamo zo života, a preto miestami mi príbeh pripadal fádny, i keď obsahoval veľa životných právd, do filmu skvelo zapadajúci soundtrack, výborne zvládnutý záver a skromný a zároveň veľmi vierohodný výkon hlavného hrdinu, ale všetko toto nenapomohlo ku skutočnému filmovému zážitku. Podobné filmy: The Bucket List, Klopanie na nebeskú bránu , Griffin & Phoenix, Môj život bezo mňa. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Joshua Jacskon si na svoje triko po delší době opět připisuje chvályhodnou roli. V režii poměrně neotrkaného McGowana se tento mladík velmi snaží a jeho herecké výkony jsou nadmíru přesvědčivé. Takto mi naposledy učaroval v seriálu Fringe, a je jen škoda, že nemá moc šťastnou ruku při výběru obstojných charakterů v jiných lepších filmech. Jestliže je ale Jackson znám hlavně jako béčkový herec v laciných thrillerech, pak poslední dva roky tomuto herci velmi pomohly vyšvihnout se mírně nad průměr. Příběh rezignujícího člověka postiženého zhoubnou rakovinou, kterému jsou v nejlepších letech diagnostikovány poslední týdny života se mi velmi líbil. S takovou nemocí je asi opravdu "lehké" hodit za hlavu dosavadní život včetně hezké přítelkyně, nasednout na motorku a jet na vysněnou poznávací cestu napříč přírodou. Zase tak silný snímek to ale není, ke hrubozrnnému dramatu má scénář a jeho zpracování daleko. Velikou pochvalu si film zaslouží za vypravěče: zpočátku vypadá tento nápad divně, ale k tomu snímku patří... Zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)

Reklama

Reklama