Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě připadal chladnej, odtažitej a bez emocí. Co taky chcete od koně, ten toho většinou moc nenakecá. Vlastně jde jen o to, jestli kůň poběží rychle, nebo ještě rychlejc. No, pravda, pelášil nakonec parádně, ale mě to bylo celkem ukradený. Jak říkám, bez emocí. Přitom je film natočen svižně, nebo spíše velmi svižně, což oceňuju. Je to opravdu zvláštní film, nijak mě nezaujal, nezanechal ve mě téměř nic, ale přitom jsem ho slupnul jak malinu (se říká, ale já mám radši jahody...) na jeden zátah a vůbec jsem se nenudil. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Pekný film založený na silnom skutočnom životnom príbehu so slušnými hereckými výkonmi, ale s neprimerane dlhou stopážou. Pre normálneho (do témy moc nezainteresovaného ) diváka môže pôsobiť táto téma pri aktuálnej dĺžke trošku nezáživne. Celkový dojem však napráva samotný koniec, ktorý sa síce nesie v duchu celého filmu, ale je o čosi viac intenzívnejší a zanecháva veľmi príjemné "disneyovské" pocity. [3 a pol *] ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Další film z dostihového prostředí podle skutečného příběhu. Příběh o jednom z nejslavnějších konů dostihové historie Secretariatovi a hlavně poutavé zobrazení osudů lidí kolem něj. Také příběh o tom, že když věříme v něco co má smysl a jsme přesvědčeni, že je to správné, tak bychom o to měli "bojovat" a nevzdávat se. O to se snažila přesvědčivá Diane Laine v hlavní roli i ti další. Výborný je John Malkovich v roli svérázného dostihového trenéra (jeho "golfové představení" rovněž nemá chybu :-) a většina dalších. Dostihové scény jsou také realistické a záběry z věhlasných závodišť zrovnatak, takže dvouhodinový snímek uteče jako voda. Jeden chytrý člověk napsal následující : "Naše naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl, bez ohledu na to, jak to dopadne". Obdobné "dostihové" filmy podle skutečnosti jsou také "Seabiscuit", "Ruffian" a samozřejmě legendární "Phar Lap". U mne těsně "o hlavu či o nos" vítězí "Seabiscuit". ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Walt Disney pictures present.....Tak tohle je na mě moc rodinný. Šíleně jsem se nudil. Bylo to ale hlavně tím, že "měkoně " neberou. Jinak pro děti a citlivější osoby je to určitě velký zážitek. Porod hříběte je určitě nejlepší a nejkrásnější moment filmu, nebo ne ? John Malkovich v červenobílém klobouku má ránu....a co teprv jeho další oblečení....no uvidíte. CITÁT - Ten kůň nikdy neměl prohrát !!! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nie som priaznivcom dostihov, ale uznávam, že kôň je krásne zviera. Kedysi v sedemdesiatych rokoch mi plagát vo formáte A4 z časopisu Pionýrská stezka visel na záchode spolu s Ole Olsenom, Jody Scheckterom a inými osobnosťami. Takže viem, že vyhral Trojkorunu .... Pekný príbeh o tom, že nikdy sa netreba vzdať svojich snov 3*** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)
  • Počas Kentucky Derby je počuť dav ako spieva pieseň My Old Kentucky Home, keď sa jazdci pripravujú. V skutočnosti sa však táto pieseň spieva až keď sú jazdci na trati. (U_S_O)
  • Záběry ze závodu v Preakness jsou jediné ze skutečného dostihu. Ostatní jsou nafingované. (Anchi)

Reklama

Reklama