Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 261)

kiddo 

všechny recenze uživatele

V sále žasnu, jak kupodivu nejde o kopírku Tonyho Starka v sherlockovském hávu, minimum klišé navzdory hollywoodskému schématu, fajn motiv času, uvěřitelný charakterový vývoj i křivka učení, vynalézavé použití scenáristických kliček i triků a lá Počátek na steroidech, vtipné tumory, vychcaná výmluva v podobě "ne všechno musí dávat smysl". Na záchodě zapomenu, že jsem vůbec něco viděla. Holt prokletí marvelovek. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ty brďo, tak tohle je něco pro šťouraly... :-D Galaktická anarchie, barevný pogo na punkovým koncertu vizuálních efektů. Film, jehož pravidla asi teprve vzniknou (spíš ale ne), film, který se sám shazuje i pozvedá, film, který je reklamou na tvůrčí svobodu. Marvel jede a já čumim. Zajdu si na tyhle dvouhodinový omalovánky určitě znova, protože jestli tady máme filmy ještě pořád proto, aby bavili, tak tenhle pan doktor bude asi můj novej obvoďák. P.S.: Jestli každej vesmírnej kouzelník začíná sbírkou Maximů, musím bejt hotovej Copperfield a ani o tom nevím... /// Podruhý jsem si to střihnul v IMAXu a bylo to lepší, než celej prodlouženej víkend dohromady. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem z volné vstupenky na snímek Doctor Strange neměl zrovna dvakrát velkou radost. Prostoduché akční zábavě se snažím za každou cenu vyhýbat a pozvání na palubu její vlajkové lodi jsem tak zamýšlel s díky odmítnout. Filmová studia bohužel již mnoho let zaznamenávají úspěch díky konceptu neustálé recyklace jednoho scénáře, v rámci něhož stačí pozměnit jména hlavních postav a popkornový divák vzápětí nadšeně jásá nad existencí nového superhrdinského snímku. Předpremiéru Doctor Strange jsem nakonec přeci jen navštívil, jelikož ve mě zůstávala malá dušička naděje, že budu svědkem zázraku a tento v pořadí již cca. 1421. superhrdinský snímek konečně přijde se zábleskem originality. Naděje zemřela po pár minutách a já se tak dočkal staré známé plytké šablony o superhrdinovi, který s vypětím všech sil zvítězí nad superpadouchem a zachrání tak svět před zničením. Těžko zde něco pochválit. Možná tak vizuální stránku snímku, která však Doctora Strange od výsledného odpadu v žádném případě neuchrání. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel vlítl do magického světa hezky po hlavě. A buďme hodně rádi, že se producentům chtělo počkat na Cumberbatche, protože ačkoliv Phoenix by byl taky výborný, ta arogance, ego a suverenita z tohoto pojetí postavy naprosto čiší a opět musíme zmínit a potvrdit již tradiční klišé, že Marvel prostě castingy umí. Druhým neodiskutovatelným faktem je triková paleta, kterou se ve Strangeovi podařilo zužitkovat určitě nejlépe za těch 8 let, že musí i Guardians (kde bude trikových záběrů neoddiskutovatelně více) malinko žárlit. Jistě, už od prvního traileru se kolem filmu line aura vykrádačky Inception, ale je až neuvěřitelné, jak si tvůrci vyhráli s astrální rovinou a ˇ^˘°°°ˇ~ˇ°˛``?: (obecně artefakty). Pořád je to marvel, ten zásadně dětinský a připitomělý marvel, kde byť jen jediná scéna nedokáže zůstat navážno, ovšem přecijen je trošku cítit zkušená ruka Scotta Derricksona (který již tradičně propašoval ždibec hororového pozlátka) a když se konečně utrhne lavina rozjařených hlasivek v publiku a přecejen Doctor Stephen Strange vystupuje navážno, tak přesně ty momenty jsou líbivě a zkušeně natočeny a patří mezi vůbec to nejlepší, co může film nabídnout. Ať už hovoříme o prvním vzletu, potažmo nasazení kápě nebo tíživé momenty na operačním stole z úvodu filmu. Snad jen ten nezáživný soundtrack, ne nepodobný ústřední melodii posledního Star Treku, poměrně zklamal, až se mi nechce věřit, že na něm vážně dělala taková vycházející hvězda jakou je Michael Giacchino. Opět to tam je a Marvel přecijen pozměnil zažité principy marvelverse, ovšem ve své podstatě je tenhle kousek přesně vysoustruženou podívanou pro masy, které si přesně toto takhle žádají, a bez ústupků. Plně chápu přesycení trhu, ovšem jakmile jde v Hollywoodu o trademark, o žádné nadstavbě není možné ani v nejdivočejších snech uvažovat. Škoda, malinko invence co se týče prostoduchého humoru by neuškodilo, ovšem zatím se musíme spokojit s tím, že si Feige a spol vybírají k ruce schopné režiséry, kteří daný námět v rámci mezí přecejen malinko pozvednou. BTW : Tilda Swinton aka Ancient one naprosto vládne, velice mile mě překvapila. PS : Baron Mordo! v potitulkovce...9/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když v Inception (Počátek) smýkali s herci o stěny hotelových chodeb, bylo to úplné prd proti tomu, co se dalo vidět v bijáku Doktor Strenč. Strenč byl mnohem okázalejší. Až zrak přecházel... Příběh je jednoduchý jako úkol z přírodovědy v cikánské třídě chomutovské zvláštní školy. Samozřejmě, to je v pořádku. Takový film by složitý příběh zabil a 99% cílové skupiny diváků, by rozhořčeně psalo na své facebooky ukrutné statusy jako "WTF. OMG. SHIT. Why, doctor, why? Anebo Fuck You Scott Erikson!" Příjemná byla i vazba Tildy Swinton a Cumberbutche, zachraňovalo to ty pasáže, kdy se čekalo na čáry máry - prsten fuč. Osobně se mi taky velmi líbilo celkové grafické zpracování, nejen ten kaleidoskop z domů a ulic, ale i to mělo svá slabá místa. Kosmický padouch podle mě filmově příliš nefungoval. Šel z něj strach asi jako z babičina štrůdlu. Scény zobrazující vracení času silně evokovaly vzpomínku na barovou bitku v Červeném trpaslíkovi, díl Pozpátku, takže jsem sotva vydržel být vážný/seriozní divák. Vyloženou chybou bylo jistě ne nejlevnější obsazení jinak schopného herce Mikkelsena. Jeho roli by mohl zastoupit vskutku kdokoliv. Nechápu, nerozumím. Co tam probůh dělal? Větší prostor tam měl jakýsi vrátný z knihovny v Kundapálí a toho hrál nějaký neznámý Číňan. Tak třeba zrovna této role se mohl zhostit věhlasný Donnie Yen například. Aspoň mohl mít jednu solidní bitku. Ten obézní čínský naturščik nepředvedl ani hovno. A našlo by se spousta dalších nedotažků. V tak našlápnutém snímku, v blokbástru, je to pak tím spíš velká chyba. Hodnocení jde tedy dolů jak Dow Jonesův index po zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA... ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 232,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 677,8 mil. (NIRO)
  • První dva komiksy "Doctor Strange" vyšly česky až v roce 2015 jako součást UKK (ultimátního komiksového kompletu). Je to konkrétně číslo 47 - "Přísaha", což je původně pětidílná minisérie "The Oath" z let 2006-2007 a číslo 87 -  "Bezejmenná země, bezbřehý čas", původně ze série "Strange Tales", díly 130-146 z let 1965-1966. (ČSFD)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama