Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Ben Affleck mi před pár měsíci vyrazil dech svým debutem a proto jsem se na The Town nehorázně těšil. A výsledek mě sice nezklamal, ale přece mi něco chybí na plný počet. Takhle, nebudu Benovi vyčítat, že se ke genialitě Heatu (který bude mít Ben zřejmě nakoukaný odshora dolů) nepřiblížil, to bych musel být… no nejméně blázen, ale spíše mě (zrovna u takové filmu) mrzí předvídatelnost některých scén či některé logické chyby (nechci spoilerovat). Nicméně je taky fakt, že jedna scéna na mě opravdu zapůsobila (Ben se v garážích rozhlíží, aby zjistil, co se bude dít) ale tohle bylo jediné místo, kdy jsem uvažoval o plném počtu. Když o tom tak přemýšlím, právě to (nevyhnutelné) srovnání s Nelítostným soubojem může tomuto filmu ubrat pár bodů (procent) i když neprávem. Zde je taky parádní obsazení, z něhož u dvou herců by mě ani nepřekvapila oscarová nominace (Hall a Renner). Takže, stručně řečeno - je fajn vidět, že Ben nechce točit jen jeden druh filmů (Gone Baby Gone stálo hlavně na zvratech, které jsem nečekal, The Town stojí hlavně na hercích a akci). Jsem zvědavý, jaký další film Ben natočí. 80 %. P. S. A rozhodně si seženu tu 150minutovou edici. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Račte vstoupit. Ben Affleck ve velkém potvrzuje, že má psaní scénářů v krvi. A že mu režie svědčí. V jeho druhé snaze (první jsem, přiznám, trochu kriticky sjel) prorazit mezi režiséry diváka opět zavádí do rodného Bostonu, konkrétně nechvalně proslulé čtvrti Charlestown, která je známá koncentrací zločinu. Neuspěchaný děj představuje čtyři kamarády, kteří do tohohle řemesla předávaného z generace na generaci taky fušují. Při svém posledním přepadení banky jsou ale nucení vzít rukojmí, bankovní manažerku Claire. Po propuštění zjistí, že sličná bankovnice bydlí nedaleko jejich domovů a pro jistotu ji jeden z nich, hlavní kápo, chytrý a v podstatě dobrosrdečný Doug, sleduje. Jenže chvilka v prádelně udělá své a Affleck (stejně jako mnohokrát jinde vzpomínaný Clint Eastwood) začíná tavit klišé v životní pravdy. A mně tahle soustředěná filmařina s údernými akčními sekvencemi jednoduše sedla. Jasně, uvítal bych ostřejší hrany a nějakou tu minutu pro rozvíjení dalších charakterů navíc, nicméně příběh dokáže strhnout a skvěle drží pohromadě. Každý tu blábolí, že snímku škodí strojenost a vypočítavost nebo tendence pokoukávat po nějakých filmových cenách. Kašlu na to. Jasně, z Douga nečiší ona suverénní osudová zamilovanost, snímek nenabízí stoprocentně košatou a vrstevnatou látku ve stylu nedostižného Nelítostného souboje, ale svůj emocionální dopad rozhodně má. Má i neuvěřitelně půvabnou Rebeccu Hall, výborného Jeremyho Rennera nebo Peta Postlethwaita a rozhodně i Afflecka. Není to Kevin Spacey, ale takové ty zatracované řeči o jeho herectví neberu (stačí si vzpomenout na jeho spolupráci s Kevinem Smithem). Má taky akční scény, které by divák očekával od trochu „zkušenějších“ mistrů. Nabízí tak třeba výbornou automobilovou honičku nebo finální epickou přestřelku, u které by si měl Michael Mann dělat poznámky a rychle si vzpomenout na své starší filmy. Tenhle film prostě dýchá a tepe životem.. Sežral jsem mu i ta klišé. A rozhodně se těším na příště - ve Městě i jinde!! Tohle bude zrát.. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Plné klišé (což je na jednu stranu skvělé, na druhou debilní), dobře natočené (což je skvělé) a nedostatečně drtící své hrdiny (což je debilní). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, ale pár podivných nelogičností (hrdina se nikdy sám nedozvěděl, co se stalo s jeho matkou), klišé a až příliš pohádkový konec jí v mých očích poněkud uškodilo. Gone Baby Gone se mi zkrátka líbilo mnohem víc a především to byl film, o němž jsem musel dlouho přemýšlet. Město takový dopad nemá ani zdaleka. Ale Ben Affleck je opravdu dobrý režisér, obzvlášť když dojde na akci odvádí profesionální práci. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Poctivá a výborně natočená gangsterka. Affleck má před sebou velkou budoucnost jako režisér. Akce jsou naprosto přehledné a je v nich vše, co v nich má být. Sympatičtí herci, samozřejmě všechny herce naprosto převalcoval Jeremy Renner. Ben Affleck na své poměry podává jeden ze svých lepších výkonů, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby už herectví definitivně pověsil na hřebík a věnoval se jen a jen režii. Oscara za herectví už asi nikdy nedostane, ale za režii? Kdoví, někdy v budoucnu to možná nebude tak nereálné. The Town má dobrý příběh, ovšem ne ohromující. Neobjevuje se zde vlastně nic nového a pořád jsem čekala na nějaké překvapení, které se nekonalo. Líbilo se mi, že milostná linie nestála moc na popředí (z čehož jsem měla strach), ale byla to spíše vedlejší linka, která vůbec nerušila. The Town je dobrý film, ale ne výborný. Emočně je film o dost slabší než Affleckův předchozí film, ale já Affleckoví tleskám a těším se na jeho další film a věřím, že má na to se brzy zapsat do první ligy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách poctivé kriminální drama ve stylu klasik jako Nelítostný souboj, které tady chybělo hodně dlouho. Při scénách přepadení to připomíná Heat nejvíce a bravurním natočením akčních scén se to s ním může směle rovnat. Dále už se ovšem některé chybky najdou. Příběh není moc originální a tak nějak tušíte, co se stane za 10 minut. Po emotivní stránce měly nějaké scény také rezervy a konec rozhodně nemá takový dopad jako Affleckovo předchozí Gone, Baby, Gone. I tak se Affleck nemá za co stydět, protože odvedl poctivý kus režisérské práce. Dal tomu tu správnou atmosféru, dialogy příjemně odsýpaj, postavy jsou výborně napsané a herce umí také vést skvěle. Rebecca Hall je výborně křehká, Jon Hamm neselhávající, Pete Postlethawaite vzbuzuje pořád respekt a nejlepší ze všech byl asi Jeremy Renner. Paradoxně herecky trochu pokulhává právě Affleck, kterýmu jsem to v některých scénách moc nežral. I tak ale předvedl jeden ze svých lepších výkonů, ale hlavně natočil další výborný film a potvrdil, že na jeho flmy se budu vždycky těšit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto prišiel s niečím ako HEAT (1995). Kvalitných kriminálok kde gangstri sú tí sympatickejší nie je nikdy dosť (zmienim ešte POINT BREAK (1991) a aktuálny ANIMAL KINGDOM (2010)) a že zrovna Ben Affleck príde s takýmto námetom o to je to väčšie prekvapenie. Režisérsku reputáciu si z vysoko nastavenej latky ešte vylepšil a jeho scenár je tiež kompaktný, gradujúci a film herecky výborne obsadený. Jeremy Renner valí. PS: EXTENDED verzia zbytočne predlžuje úvod, jedná sa len o dialógové scény, ktoré mali ostať na podlahe strižni. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy takhle fandil záporákům? Ne. Dostalo mě to. Dokonce jsem Affleckovi ochotný odpustit tu největší kravinu ze všech - když jeho "hrdina" začne randit s tou nejnepravděpodobnější osobou (jestli je to podle knihy sorry, stejně je to zvláštní) a určí tak celkem nešťastně zápletku celého filmu. Jako režisér na to naštěstí Ben záhy dává hodně rychle zapomenout, a jede se dál. Příběh se zvrtne do takového napínáku, že Director´s Cut uteče jako voda. 150 minut zmizí lusknutím prstu, ke konci se pak divák dočká perfektní pocty Mannovu The Heat. K hercům: Affleck má v sobě něco, kvůli čemu s ním mám vždy na začátku většiny jeho snímků problém s uvěřitelností: to proklaté pomrkávání! Nakonec ale v pořádku, stejně je to správnej sympaťák. Renner rozhodně překvapil - už nikdy o něm neřeknu, že "se vyšvihnul v podstatě díky jedné roli". Jinak jestli jsem od toho snímku něco fakt nečekal, tak že se přestřelky dají natočit takhle zatraceně sexy. Tři akční scény, no a čelist je při nich permanentně na zemi. The Town je ale DRAMA. Bavilo mě to od začátku do konce, nemám co dodat, a těším se na další Affleckovo dílo (komentář je ku*evsky dlouhý, dalo by se prostě napsat: NELÍTOSTNÝ SOUBOJ REALODED!). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ben Aflleck dokázal takmer nemožné. Už aj tak výborný film Gone baby gone dokázal kvalitatívne prekonať, čím potvrdil, že to nebola náhoda a Ben má naozaj talent na režírovanie i nos na dobré projekty. Videl som predĺženú verziu na blue ray, ktorá je asi o pol hodinu dlhšia a aj to je dôvod, prečo nemám filmu čo vytknúť. Je pravda, že som kinoverziu nevidel , ale v rozšírenej mi ani minúta filmu neprišla zbytočná, takže niektoré štvorhviezdičkové hodnotenia spokojných užívateľov, by sa kľudne mohli vyšvihnúť. Je to po všetkých stránkach premakaný film, kde každá postava má svoje miesto. Akčných scén tu nie je až tak veľa, ale ak už sú, tak sú preplnené adrenalínom. Nespomínam si, kedy som si tak vychutnal autonaháňačku v úzkych uličkách s policajtmi za chrbtom. Majstrovstvo je natočiť aj bežné scény tak, aby divákovi pripadali zaujímavé či napínavé a Affleckovi to fakt ide. Malú, ale zaujímavú postavu "kvetinára" si tu strihol môj obľúbený, ale už nebohý P. Postlethwaite. Porovnanie s filmom Heat je naozaj namieste a ak ste ho videli, je takmer nemožné, aby ste si naň počas sledovania nespomenuli. Uznávam, že Affleck nie je Al Pacino a ak už by som mal niečo vytknúť, tak Afflecka, ktorý je zdá sa lepší režisér ako herec. Niežeby hral nejako zle, ale vedel by som si na jeho mieste predstaviť niekoho iného.Mesto je veľmi kvalitný film a som vážne zvedavý či svoje režisérske kvality potvrdí do tretice. 100%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vedle neustále zmiňovaného Heat, Town trošku vypadá jako chudý příbuzný. Nicméně v rámci kriminálního žánru se jedná o podařený příspěvek. Ben Affleck mě film od filmu překvapuje, dříve jsem jej nemohl vystát a nyní jej plně respektuju. Upřímně se těším na jeho další režíjní počin. Mírně mě zaskočila nominace na Globus zde nijak extra výrazného Rennera, spíše bych na nominaci viděl slizkého Jona Hamma. Akce určitě mohlo být více a mohla být ještě výbušnější, nicméně jsem spokojen. 80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nelehký je život lupiče, zvláště když má kolegu magora, šéfa hajzla a do toho splašené hormony. Jak už tady jistě bylo x-krát napsáno, Afflek znovu dokázal, že je skoro tak dobrý režisér, jako je špatný herec. Ale kupodivu mi v tomto filmu nevadil, i když to mohl celé odehrát v gangsterské masce (například v té jeptiškovské) a jeho tvář by tím získala mnohem pestřejší výrazovou škálu. Pro mě má "Město" jiný, leč zásadní problém: bylo mi celkem u prdele, co se děje a jak to s kým dopadne. S výjimkou Rennera neměly postavy šťávu. A na závěr bych uvítala méně žužu... 69% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilá podívaná, která má spád, zajímavé postavy, poměrně originální děj a uspokojivý závěr. Ben Affleck mi sice jako herec není sympatický, ale tento snímek natočil opravdu stylem, že jsem se nenudil a podobně jako u Butche Cassidyho, tak i zde jsem hlavnímu hrdinovi fandil, ačkoliv není kladná postava. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck opět potvrzuje, že má filmařské buňky. Film je sice natočen velice klasicky, inovace zde nehledejte, to však vlastně vůbec není ke škodě. Naopak, díky jeho pozvolnému přístupu k vyprávnění, vynikne místy vynikající konverzační scénář a hlavně také úžasní herci, ze kterých nejvíce vynikají odpudivá Blake Lively, Jeremy Renner (ze kterého občas mrazí v zádech)a, světe div se, i samotný Affleck. Herecky vděčné jsou i menší role květináře, nebo Dougova otce. Trochu mě ale zklamal závěr, který mi po temnějším průběhu a eskalaci jakoby k filmu ani nepatřil. Tipuju, že opět jde o nějaký necitlivý producentský zásah, jak je tomu zvykem. Každopádně i to stačí k tomu, abych z Bena Afflecka přestal mít srandu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zatraceně povedená filmařina, Affleck se rozjel, ale to nestačí, stejně bídný scénář, jakých jsou stovky, banda recidivistů, kteří si dělají dobře velkými krádežemi peněz, jeden jejich urputný pronásledovatel a spousta mišmaše kolem... nic nového a to je škoda!!! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Affleck maže svoje niekdajšie renomé príšerného herca a nadobudnutím svalovej hmoty mu pribudla aj citlivá a inteligentná režisérska zručnosť. Film Town je príjemným prekvapením. To, že Ben Affleck patrí aj na režisérsku stoličku, si v tomto filme vkusne obhájil. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem celý film trnul. Samozřejmě u takovýchto filmů je možné předvídat, ale proč bychom si nechali zkazit film. Parádní převleky, herci zahráli skvěle, a celkově veškeré akce ve filmu byli provedené slušně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck znovu dokazuje, že má na to, stať sa veľkým režisérom pre nové tisícročie. Niekým, kto dokáže natočiť naozaj dobrú gangsterku. Tu si verí na skutočne výborné akčné scény a naháňačky, ktoré zdvihnú tep. Najväčšiu pozornosť na seba strhávajú Affleck s Rennerom. Určite vysoko nadpriemerný film, veľmi podarená krimi dráma, Z Bena Afflecka sa stáva zručný režisér, klobúk dole. To čo hodnotím na filme najviac pozitívne je autentičnosť pri akcii. Herecké výkony podla mňa nadpriemerné. Soundtrack ide fajn pod kožu. Chvála sa musí zniesť aj na prácu s kamerou. Poznáte ten pocit v bruchu, keď po desiatich minútach viete, že sledujete niečo sakramentsky dobrého? Tak toto je ono. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne Ben Afleck prekvapil.Nečakal som od neho taký dobrý krimi film, ktorý bude obsahovať toľko skvelo zvládnutých prvkov.Čo sa týka deja, tak je dosť dobrý aj keď s niektorými filmami si je dosť podobný, ale koho to vlastne zaujíma.Podstatné je, že Ben to dokázal skvelo zahrať a zrežírovať.Prekvapil ma aj celkom dobrý výber hercov (Jeremy Renner) a hlavne herečka Rebecca Hall, tak príjemnú herečku som už dlho vo filme nevidel.Jediné čo mi vo filme chýbalo bolo také to stupňovanie pred finále, ta atmosféra by mohla byť ešte hustejšia. Každopádne prevláda velká spokojnosť. 90% - 5* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Beníku, Beníku... Jak nám tohleto dopadne? Když seš před kamerou, mhouřím oči, zatímco jako rejžu bych tě sežral i se stoličkou. Snad s tím něco uděláš. Město má skoro všechno; je moderním, dynamickým a členitým filmem, který postrádá jen ty zatrolené emoce. Možná to je klišé, stejně jako brašna v záhonu, ale film bez emocí je jako kapr bez salátu. ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama