Reklama

Reklama

Král Škorpion - Bitva osudu

  • Česko Král Škorpion 3: Bitva osudu (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Kdysi prosperující Mathayusovo království je v troskách. Překvapivě to nebyl člověk, kdo krále srazil na kolena, ale plíživá a strašlivá morová nákaza, která si vyžádala i život jeho ženy. Mathayus se opět stává obyčejným žoldnéřem. Egyptu nyní vládne mocný král Horus, jeho mladší bratr Talus je ale přesvědčen, že králem se měl stát on. Aby mohl svrhnout krále, vydává se se svou armádou na Dálný východ pro Knihu mrtvých, kterou má u sebe bratrův spojenec, král Ramusan. Ten, aby Taluse zastavil, najímá Mathayuse a společně s ním i germánského válečníka Olafa. Mezitím Talus unese Ramusanovu dceru. Pokud ji Mathayus zachrání, Ramusan mu ji dá za ženu a s ní i celé své království. Podaří se Mathayusovi znovu získat dávnou moc a slávu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Můžeš to zkrátit a říc mi, koho mám zabít!!??........... Má to vtip, dobrou akci a parádní herecké obsazení. Ale tím to končí. Dramatizace příšerná, kamera mdlá, triky strašné. Je to lepší než dvojka, ale jedničce to samozřejmě nesahá ani po kotníky. CITÁT - Ať praskají lebky............. Nemám rád filmy, kde se dvacet komparzistů snaží dělat davové scény. Tady je to obráceně. Hodně až možná moc lidí na davové bitvy, ale jsou totálně nevyužití. Některé záběry se dokonce opakují. Příkladem je určitě situace okolo 40 minuty. Najde se v tom příběhu pár dobrých střípků, jako třeba animované přechody mezi obrazy, ale ty se pak někam nenávratně vytratí. Dobrý je také souboj okolo 50 minuty, ale jako celek je to hrozný. CITÁT - Co je to za démony??!!......... Okolo 60 minuty mě to celkem přestalo bavit. Tvůrcům docházel dech a ne se z toho nějak vykroutit. Dokonce jsem odešel do kuchyně udělat si kafe a ani jsem nezmáčkl "pause". Tři bojovníci z knihy mrtvých jsou trapní. CITÁT - A pak tady vybudujeme říši, která se potahne až k branám pouště........... Má to dobrý potenciál, ale je to špatně natočené. Vyzvednou bych měl i dobrou choreografii některých soubojů. Například Tsukai vs. Kobra. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mnohi tento film vyzdvihuji a predchadzajuci diel zatracuju. U mna je to naopak a podla mojej mienky je tento posledny diel o Kralovi Skorpionovi najslabsi. Dej filmu ma vobec neoslovil a cele to vyzeralo nejako spichnute televiznym vyzorom. Normalne som sa pri nom nudil, aj ked to malo dost bojovych scen, ale vsetky vyzerali nezazivne a posobil takym lacnym dojmom, akoby sa tam hrali male deti na vojakov. Prva polovica filmu bolo pre mna utrpenie, ale ako sa na scenu dostali ti velki bojovnici zo zahrobia, tak sa uz aj bolo naco pozerat. Najlepsia z nich bola ta mala blondava Japonka. Ani ninjovia neboli spatni,ale videl som aj lepsie suboje, ake predvadzali oni. Hlavnu rolu za Matheusa dostal pre mna neznamy herec, ktory sa aj celkom hodil do tej role a jeho spolocnik, ktory neustale grgal kade sa pohol bol hulvat prveho stupna:) Tato dvojka sa postupom casu doplnovala, aj ked tie ich vykony na poli bojovom boli priemerne. Na radu sa aj dostali znamejsi herci. Ako prvy je Ron Perlman, ktory si zahral krala a druhy je Billy Zane, ktory bol tiez podobnym typkom, ako je Perlman. Ich role boli zahrate na slabej urovni, co len film este viac potopilo do bazin smrduteho mociara. Thajske prostredie, kde su aj bojove slony a ohromne vybuchy tych vrhacov horiacich gul s par vojakmi, akoze to bola obrovska armada ma nudili, ako nejaka prihlupla telenovela mexickej produkcie. Matheus mi tu pripadal, ako nejaky debilko a celkovo film je aj zbytocny, aby sa dostal na svet. ()

Reklama

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy jsem přemýšlel, jakému filmu se dá dát hodnocení odpad. Říkal jsem si, že ten film nemůže mít nic v pořádku. Scénář, hudbu, výpravu, herecké výkony, herce, střih... Těch věcí, na kterých stojí film je mnoho. A hle. Král Škorpión 3 má všechny tyhle atributy špatně. Victor Webster se na Mathayuse zoufale nehodí a Billy Zane se naopak místy paroduje. U Rona Perlmana zas přemýšlím, zda má tohle vůbec zapotřebí. Ve výsledku je vlastně Dave Bautista nejlepší (ne)herec v tomhle filmu. A to snad jen proto, že nevede moc dialogů. Absolutně nejhorším (a do očí bijícím) aspektem filmu je střih. V mnoha (a opravdu v mnoha) případech je střih v boji dělaný tak, že scény na sebe absolutně nenavazují. O to hůř, pak působí boj, který je bez jakékoliv choreografie. V případě příběhu se snad ani nedá mluvit o scénáři. Dialogy jsou strašné a příběh, kdyby měl hodinu deset prosím. Ale sto minut je vážně utrpením. Vzhledem k tomu, že jsem po patnácti minutách chtěl, aby film skončil, tak nemůžu skutečně jinak, než hodnotit absolutně nejhorší známkou. K hereckým výkonům ještě mohu dodat to, že nejčastější projevy jsou jednoduše krkání. (8 %) ()

Paviozo odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté znásilnění historie, kinematografie a všeho co vás napadne. Hlavní hrdina akáďan, příšerný herec, co bojuje kdesi na starověkém východě s asiatama, do toho jeho kámoš Olaf, Teuton z Germánie (??), Ron Perlman který svou rolí zde klesnul až na samé dno. Akční scény vypadají vážně jako parodie ("bacha, týmhle je armáda mocného Talase....kolik jich je? asi 50"), kostýmy sebrali někde ve skladech (asiaté v římském tělovém brnění s římskou důstojnickou helmou na hlavě). Vážně příšernost, snažil jsem se to dokoukat, moc jsem se snažil, ale stejně jsem musel přeskočit až na konec. A ten byl stejně hrozný jako celý film. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha! Oproti dvojce jednoznačně pozitivum, protože alespoň sranda a svým způsobem dokonce místy náramná švanda. A mám takový dojem, že to herci vědí od první vteřiny a že je dokonce režisér v klidu nechal, aby se bavili :-) Proč? To nevím, do hlavy a rozpočtu jim nevidím. Ovšem bitvy ohadrovaného komparsu jsou *EPIC* :-) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo točit na blíže nespecifikovaném místě v Evropě (pravděpodobně v Maďarsku nebo Bulharsku), ale nakonec se štáb rozhodl pro Thajsko (filmovalo se v Bangkoku a okolí). (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet činil zhruba 5 až 6 milionů amerických dolarů. Při natáčení v Thajsku pak štáb udájně musel čas od času pozastavit natáčení, jelikož se v záběru objevil nějaký turista a filmaří na turistických místech filmovali bez oficiálního povolení. (fiLLthe3DD)
  • V jednej scéne má Mathayus (Victor Webster) starý ďalekohľad s kryštálom, no v nasledujúcej už má v rukách renesančný ďalekohľad. (Aligon)

Reklama

Reklama