Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 3
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 3

Recenze (104)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zazobanci z Texasu jsou zpět! Ze starých známých se stali pěkní páprdové a k nim přibyli štíhlé mladé krasavice a nagelovaní hošani v superautech. Nová doba si vyžádala nový vzhled, aby autoři přilákali i mladší publikum. "Stará parta" v původním seriálu však působila více reálněji, uvěřitelněji a životněji než tito modelové. Do úvodních dílů jsou dobře zakomponovány klasické podrazy, blafy a intriky, které si žadoní o vyřešení a o sledování dalších dílů seriálu. Neměl jsem v úmyslu vidět více než první dva díly (z původního seriálu jsem možná stovku dílů viděl), ale je-li jich pouze deset (a ne nekonečný seriál), tak to možná dám... 70% za první 2 díly #edit po 8. díle: pořád je solidně "přeintrikováno"...a už se mi pomalu přestávají ty dvě holky plést... :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Dallas. Dallas, Dallas, nedala,.. nedala, pro svou ruku si to nechala“….tak, to byla malá kulturní vložka a vzpomínka na legendární Eso-hopovou formaci Chaozz a teď k Dallasu. Dallas by ve své době fenoménem, který pro široké masy znamenal to samé jako již zmiňovaný Chaozz pro uctívače kultu „Čágo belo šílenci“. Vzpomínám si, jak jsem jako malý byl zrovna, když běžel poslední díl původní série, s rodiči na dovolené a u hospody, kdy byla jediná televize v kempu, to vypadalo jako 17. listopadu 1989 na Albertově………….no a uběhly desítky let a J.R. strike back. Dallas je stejný, jako býval kdysi. Ti, jimž v těle kolují gen J a gen R jsou těmi špatnými, Bobbyho plémě zase stojí na straně dobra a vše se točí kolem ropy a Southforku. Jen je teď všechno modernější, stylovější a poplatnější době. Ženy jsou přitažlivé, muži vyrýsovaní (tím nechci říct, že Pamela byla svého času nějakou ošklivkou nebo Bobby chcípačkem) a nafta ještě víc voní po dolaru. Dallas roku 2012 se nesnaží být velkolepou ságou jako jeho předchůdce, ale spíše jde o takovou malou do moderního hávu oděnou nostalgickou vzpomínku na jeden ze symbolů své doby. I já jsem se rád znovu setkal s Johnem Rossem, Bobbym, Sue Ellen, Rayem, Lucy nebo Cliffem…..a ano, ani ti jejich potomci mi vyloženě nevadili…….především pak Jordana Brewster :D ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

První řada: Je očividné, že první řada slouží jen jako takové preview k vlastnímu "Dallasovskému ději". Představují se postavy, vytváří se zápletky, založí se nová rodinná firma, o kterou se budou moc zase prát, apod. Co se týče postav, tak si myslím, že syny původních synů vytvarovali dobře tak, aby nebyli nudní, ale zároveň zas jednoduše nepřevzali vše od svých otců (Christopher je takový horkohlavější Bobby, John Ross je zase na vážkách, zda být hodný jako Bobby, nebo zlý jako J.R., ale podoba J.R. nakonec přece jen zvítězí). Co je špatné, tak že na hlavní postavy vybrali strašně podobné typy herců, vystylovaní modelové, což působí strašně nereálně. Kvalita dílů lehce kolísá, celkově ale 4 hvězdy. Jsem rád, že se toho tvůrci nezhostili jako ti, co dělali remake na 21 Jump Street, který s původním seriálem neměl prakticky nic společného. Druhá řada: Tvůrci se velice dobře zhostili nečekaného úmrtí Larryho Hagmana. To patrně urychlilo několik věcí - John Ross se z dílu na díl stal hlavním padouchem a druhá řada měla veliké finále. Celkově si seriál pořád drží stejnou úroveň, takže stále 4*. Třetí řada: Začínám rozpoznávat "ságovité" psaní - začínají se vracet postavy, přidávat vlastnosti jednotlivých postav a stávají se premrštěné události. Sem to asi plynulo (přece jen je to Dallas), ale nic moc. Lepší 3*. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Poněkud chaotické. Co by vydalo na dvě řady původního Dallasu, se tvůrci rozhodli vtěsnat do deseti dílů. Ta myšlenka boje o Southfork není špatná, jen ty rychlé změny kdo s kým drží a kdo zase ne jsou až příliš neuvěřitelné. Ve staré řadě by se to roztáhlo do více dílů, čímž by to nebylo tak okaté. Pokud jde o původní obsazení, měl tento seriál přijít před deseti lety, protože teď už jen Patricku Duffymu, který je ještě ve formě, lze věřit, že má sílu na boj o barák. Jinak kočenky jsou tam hezké, zvláště Jordana Brewster je fakt mazel. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech už vím, co na tom před dvaceti lety všichni viděli. Ono je to totiž fakt dobré. Nová generace Ewingů je velmi dobře obsazená, hlavně ty holky... Zápletky jsou dobře napsanéi natočené a úvodní znělka je úžasná. A ano, i já jsem si nejvíce oblíbil toho machra J.R. Je to už děda, ale pořád machr. A Patrick Duffy je taky pořád v kondici, alespoň herecky. Ano, skutečně je v tom vidět starýdobrý Dallas, alespoň co jsem slyšel. Nemůžu sice srovnávat, ale tohle se mi fakt líbí. Nové postavy jsou skvěle zahrané a skvěle vypadají, zápletky jsou povedené... Vím, tři věci. Možná hodnocení vednu. Budu koukat na další sérii. A najdu si starý Dallas. Tohle je doslova Dallas pro novou generaci. Povedené dílo. R.I.P., Larry Hagman. 80%. ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Bobby Ewing (Patrick Duffy) zjistí v nové řadě že má rakovinu žaludku, ale ve skutečnosti se s rakovinou krku během natáčení potýkal Larry Hagman, který tuto skutečnost zjistil jen pár dní před začátkem natáčení. (Endiiska)
  • Výkonná producentka seriálu, Cynthia Cidre nemala veľký prehľad o deji pôvodného seriálu Dallas (od r. 1978). Keď ju však štúdio Warner Bros. najalo na produkciu novej série, poctivo začala sledovať staré epizódy, aby sa zžila s dejom a jednotlivými postavami. (m.a.t.o.)
  • Brenda Strong (Ann Ewing), Josh Henderson (John Ross Ewing) a Jesse Metcalfe (Christopher Ewing) si zahrali už v seriáli Zúfalé manželky (od r. 2004), napriek tomu sa v ňom Henderson a Metcalfe neobjavili v spoločnej scéne. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama