Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Idoviren 

všechny recenze uživatele

Desetkrát lepší než všemi opěvovaná Alenka od Burtona a tisíckrát lepší než Imaginárium Dr. Parnasse. Výborná hudba (úvodní titulky jsou perfektní). Pěkná obrazová stránka a pokud zavřete oči u té divné scény kde se sejdou všechny národy země Oz ve slamácích, tak si to i užijete. Jen mi vadila ultradobrá Glinda a ultrakřehká porcelánová panenka. Naopak skvělou postavou je mluvící opičák, který mi připomínal mého kocoura. A Rachel Weisz to jako zlé čarodějnici děsně sekne. ()

Kráskadne 

všechny recenze uživatele

pěkná pohádka. nic víc. s mírným odstupem od shlédnutí musím konstatovat, že pro mě jedna z nejlepších amerických pohádek poslední doby vůbec. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Graficky hodně dobré, ale to nedělali filmaři, ale grafici. Herecky to bylo už horší, ty mladý dřeva fakt nic neuměj. No a při pohledu na hlavního hrdinu jsem každou chvíli čekal, kdy se ozve hlas Pavla Lišky. ()

Tinusa14 

všechny recenze uživatele

Určite veľké sklamanie. Neviem čo k tomu viac ako že to bolo neoriginálne a jedno klišé striedalo ďalšie. Hlavný herec mi tam miestami nepasoval. Čo sa týka efektov mi to pripadalo že sa snažili až tak že to miestami prepískli ( videné v 2D). ()

david666 

všechny recenze uživatele

Vizuálně se mě film hodně líbil - a scéna s porcelánovou panenkou v rozbitém městě je nádherná - jako pohádka obstojná práce. I když bohužel na Franca si nemůžu pořád nějak zvyknout. ()

EddyT3 

všechny recenze uživatele

Jamese mam rad. I tady zahral dobre,ale je to takovy neslany nemastny. Vizualne to nevypada spatne,ale neco tomu chybi. Letajic opicak a porcelanova panenka jsou super. Krasna Mila kunis si v druhy pulce vubec neni podobna. Cekal jsem vic. ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

Podobný názor jako Lima. První půlku jsem byl zklamaný (černobílé podání mě nechytalo), bylo to celé strašně strašně přepísklé - jako kdybych se díval na Alenku v říši divů... ale pak jsem opravdu podlehl. Od 2. půlky to byl pro mě úplně jiný film, který se mi dostal pod kůži. Vtipný,milý,krásný. Jako velký bonus úžasná Michelle Williams, která to vytáhla na 4 hvězdy! ... 75% škoda toho úvodu, mohlo se to stát nezapomenutelné jako s Karlíkem ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

TAK ja tu jasať nebudem za $215miliónov,som čakal oveľa viac. Netvrdím,že je to nepozerateľné ale pre mňa úplne jedno pozretie stačí.Jediné čo ma tu zaujalo boli lietajúce opice,porcelánová bábika a make-up Mili Kunis(ktorý si zoškrabávala po nakrúcaní ešte 2 mesiace).HOD:60,01.PS: J.FRANCO sa učil 2 týždne pred nakrúcaním mágiu s borcom z Las Vegas (Lanceom Burtonom) a naučil sa robiť iba s premietačkou-A to je príšerne málo! ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Same Same, tohle se Ti kupodivu moc nepovedlo. Je to tak zdigitalizovaný, až je to zbytečný a na pořádnej příběh a zápletku se už nedostalo. Škoda, asi nejsem sám, kdo toho od Tebe očekával trošku víc... ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

5 * za toho neodolateľne chutného a humornými face-íkmi nabitého opičiaka. S kamarátmi sme sa išli popukať od smiechu. Well done special effects. Príbeh veľmi solídny, aj s ponaučením (čiže do rozprávky sa trafil veľmi dobre), ale malo to aj nádych istej myšlienky, ktorá na moje gusto bola až príliš jednoducho podaná, resp. dej filmu ju nerozvíjal. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemohu nic vytknout, jen možná chvílemi až moc velkou přebarvenost. K tomu ještě krásný klasický příběh nerušený zavádějícím dějem. Věčný boj dobra se zlem, kdy dobro vítězí. A čaroděj získá svou krásnou čarodějku. Půvabná pohádka, která i v dnešní době má šanci oslovit. ()

Ernedar 

všechny recenze uživatele

První, skoro půlku, jsem sledoval s docela velkým nezájmem. Nějak jsem si nezvykl na černobílý úvodník, ani mi nesedla Mila Kunis (o které jsem si myslel mimochodem, že ho tahá za nos od začátku, protože to je ona), ale pak se z potrhané linie začal stávat docela zajímavý příběh. Začalo to u porcelánové holčičky a zakončeno kouřovým obličejem a ohňostrojem? Dámy a pánové, nechápu komentáře na tento film, které ho haní. Podle mého nejste zvyklí na alternativy a jste blockubestroví popkornožrouti. Ale to sem nepatří. Na tento film jsem se díval na doporučení a tisíceré díky za něj. Ano, herecké výkony nejsou excelentní. Ano, příběh není do očí bijící originál. Ano, hudba není nic extra, ale v okamžiku, kdy budu mít děti, budu vědět, že tenhle film jim pustím. Je tu zlá čarodejnice a neupálili jí. Je tu muž, který našel sám sebe a byl statečný a stal se z něj princ pro princeznu a král. To, že k tomu použil amatérský filmový trik je mi vážně uplně jedno. Hned za tímhle filmem jim pustím čaroděje země Oz, ale s tím, že když se objeví čaroděj, budou moje děti vědět, kdo to je. 4 hvězdičky, a to jen proto, že ta pátá mi tam prostě nesedí. ()

Bobby18 

všechny recenze uživatele

Nakonec lepší než jsem čekal. Je to sice sterilní omalovánková cgi horská dráha, jak jsem tušil, ale příběh celkem slušně plyne a nikde se nezadrhává a ve výsledku sympaticky uvozuje a doplňuje příběh původní knihy. Působilo to na mně jako nějaká horší pixarovka v hrané podobě, což není zas tak zlé. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Niekedy to bolo dobré, niekedy otrasné. James Franco nič moc. Vlastne všetci boli podľa mňa slabí, vrátane scenáristov, kameramanov atď. Jedine krásne oči Michelle Williams na mňa urobili riadny dojem. Vizuálne to bol nadpriemerný zážitok ale mimo toho to bolo viac menej trápenie. ()

LeStAtKa 

všechny recenze uživatele

Fantasticky psychidelická slátanina plná jedovatých barev, cáklých dialogů a "mrtvých" dějových pasáží, kde se člověk přemáhá aby u toho neusnul. Čekala jsem od toho víc, protože přece Sam Raimi neee? :-) Dávám *** jen za porcelánovou panenku, mluvícího vopičáka a krásnou Rachel Weisz xD ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

No kdyz dva delaji totez neni to uplne totez. Z Oze kazdym coulem couha fakt, ze zjevne tvurci chteli zopakovat trzby Alenky, ktera sice taky nebyla zadnej zazrak, ale tohle je jeste vice plytke a vice barevne a vice nudne.... bohuzel ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Asi jsem udělal chybu, že jsem si před promítáním nezopakoval původní knihu a ani nepochopil její předpokládanou vrstevnatost. Tímto způsobem jsem viděl milý, visualně působivý, rodinný film, kde vybuchující barvy až otravují a neustálé mrkání na znalce předlohy matou průměrného diváka, navíc Francovi už asi nikdy neuvěřím, že něco myslí vážně. Největším problémem z mého pohledu však zřejmě je fakt, že při obsazení tří krásných čarodějnic je stále nejpůvabnější animovaná panenka. ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Rozprávkové LSD velmi vysokého kalibru. Hlavný hrdina (?) je sebestredný egoista, šikovne zručný sukničkár, pekný sraľo, prefíkaný zradca a chamtivý držgroš s falošným úsmevom 8x4. Neobvyklé kombo, ale mne sa to páčilo. Kunda, Gynda a Rachel veľmi dobre obsadené. Radšej by som ich však videla všetkých niekde v ochotníckom divadle zahrať toto celé len s troma rekvizitami (palička, opička a porcelánová holka), lebo tie efekty... nevedela som, či som na hubičkách ja keď to pozerám, alebo bol Raimi keď to natáčal. Menej je niekedy viac. 50%. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama