Reklama

Reklama

Gotti

  • USA Gotti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nechvalně proslulého šéfa podsvětí Johna Gottiho (John Travolta), zvaného “Teflonový Don”, člena newyorské zločinecké rodiny Gambinových. Sledujte očima Gottiho syna Johna juniora (Spencer Lofranco) tři bouřlivé dekády Gottiho života, během kterých se společně se svou ženou (Kelly Preston) navzdory mnoha tragédiím a pobytům ve vězení snažili udržet rodinu pohromadě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na Gottiho těšil, protože Travolta jako velké zvíře newyorské mafie zní velmi lákavě!!! Ale se zlou jsem se potázal. Snad ve všech ohledech je to špatné. Z pohledu vyprávění příběhu, z pohledu vykreslení postav, z pohledu zábavnosti. Na Gottim není zkrátka a dobře nic, co Vás zaujme. Bohužel! Tu jednu usmolenou leklou hvězdičku dávám za Travoltu, že se z toho snažil aspoň vydobýt o něco lepší film... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Útržkovitá etuda ze života dalšího slavného mafiána Johna Gottiho a to na základě biografie ´Shadow of my father´ který napsal jeho syn John Gotti Jr., což by mělo znamenat, že bude příběh odvyprávěn z jeho pohledu. Kupodivu je to přesně naopak. Celé to vypráví přímo John Gotti a to mnohdy i přímo k filmovým divákům svým pohledem do kamery. Film hojně využívá retrospektivu, což docela vede ke zmatku, z jaké doby vlastně co je. Vyprávění má být především v souladu otce se synem, ale dohromady toho tady zase tolik není. Jen něco málo rozhovorů z věznice, kde Gotti starší mluví o rakovině, utrpení a hlavně minulosti. A synovi samozřejmě také výchovně káže. Avšak jeho syn chce být jako on a nebo ne? Je v tom ohromná nerozhodnost. Příběh v podstatě nemá ucelený plynulý děj. Sem tam nějaké jednání, vzteku a nesouladu a k tomu občas nějaká ta masová vražda. Smysl všeho jako celku budiž záhadou. Biografie mafiánských etud Johna Gottiho, byť jen pro televizi, byl už dříve natočen pod prostým názvem ´Gotti´ (1996) a po obsahové i dějové stránce je daleko přínosnější. Toto další zpracování některé události zopakuje, ale zůstávají právě v dějovém vývoji nepochopitelné. Starší televizní snímek vše osvětlí daleko lépe. Další útržkovité epizodky již jakoby se zdáli svou nesouměrností naprosto zbytečné. John Travolta se snažil být drsnějším předobrazem, než jaký byl předchozí Armand Assante, ale když není dobrý scénář, ani Travolta to nezachrání. Suma sumárum, snímek vypadá jako brutálně sestříhaný seriál, který vlivem toho ztratil vše patřičné na jednoznačnosti, správného tahu na branku a hlavně své výpovědi. Co tím chtěl vlastně básník říci? Že byl Gotti sice mafián s několika zářezy na pažbě, ale stále člověk, který dokázal ve své čtvrti zařídit pořádek a bezpečnost? To se třeba o Hitlerovi kdysi říkalo také. ()

Reklama

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě sere jak - a teď nevim jestli za to můžou už Amíci - Češi przněj italský jména. Jako Lucchese neni Lučéze, Genovese neni Genoveze. Když dabujete, zjistěte si aspoň správnou výslovnost, dyť to neni tak těžký proboha. Pochopim když si objednáte v restauraci “gnoči” (nikdo neznáme všechno) ale tady si to sakra zjistěte! Taky byste se nekoukali na film kde řikaj Johnovi místo “Džone”, “Jone”. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co jsem četl, tak tímto filmem se chtěl Travolta nějakým způsobem realizovat a dostat se mezi smetánku těch nejlepších kmotrů, kteří si za těch šedesát let vydobili své místo na filmovém slunci. Nevím ale, co čekal. Režisér je evidentně ze série těch béčkových talentů, kde už u samotné hudby je znát, že tenhle film bude jeden velkej vopruz. Travolta vysloveně špatnej nebyl, to všechno ostatní stálo za starou bačkoru. Tenhle film byl nakonec dobrej akorát na to, abych zjistil, že v devadesátých letech o Gottim vznikl také jeden film, který je na první pohled daleko zajímavější, jak tenhle nudnej patvar. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že se rozhodně nejedná o špatné dílo, jen se nevyužil pořádně potenciál. Travoltovi role sedla, ikdyž nejvíc charisma měl ve své třetí etapě života a to jako stařec ve vězení umírající na rakovinu. Občas tam byli hluché a nezáživné místa, ale ve zbytku se jednalo o dobře podanné mafianské vendety. Zajímavé je, že se to opravdu stalo a teflonový Don si vydobil respekt a úctu u spoustu občanů, jelikož čistil město a likvidoval gangstery. Největší respekt patří jeho ženě, že celé tři dekády vydržela nátlak policie a manžela za mřížemi. Jako poslední z rodiny zůstal jeho syn, kterému se podařilo po dlouhém boji dostat zpět na svobodu. 65% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Aniella Delacroceho - underbossa newyorskej rodiny Gambino, ktorý bol zároveň Gottiho mentorom - mal pôvodne stvárniť Al Pacino. (Santino7)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama