Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

NBC trochu zazlívám, že si z potenciálně hodně dobrého námětu vynutili policajtskou procedurálku. Po zajímavém rozjezdu to upadne do case-of-the-week schématu, který obzvláštňuje akorát onen motiv střídání dvou odlišných realit. Strašně, strašně jsem u toho cítil Life on Mars dejavu a v zásadě byl přesvědčený, že vím pointu a že je jasné, jak to nakonec dopadne. V poslední třetině to nabralo drajv a, byť jsem z konce docela rozpačitý, jsem rád, že se tvůrcům podařilo příběh tak nějak uzavřít a já měl zároveň jasno, o čem že to celé bylo. Mnou vytvořená a i v komunitě shodou okolností velmi populární teorie se ovšem po přečtení jednoho z rozhovorů, kde ji tvůrce seriálu vyvrací, kompletně rozpadla a v tu chvíli jsem si uvědomil, že mi takové vysvětlení paradoxně vůbec nestačí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Awake je další důkaz, že i za mořem mají diváci problémy rozpoznat kvalitní materiál, a tak nízká sledovanost poslala ke dnu jeden z nejzajímavějších seriálů posledních let už během první série. Velká škoda - Jason Isaacs si tady střihl šíleného sympaťáka a hlavně poslední 4 díly jedou ve zběsilém tempu (to ale asi hlavně díky tomu, že tvůrci chtěli seriál nějak se ctí ukončit). 8.5/10 ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sa mi nestalo, aby som bol rád, že sa skončil pomerne vysoko hodnotený seriál už po prvej sérii. Totižto Awake vo svojej podstate a príbehu už nemal divákovi viac čo ponúknuť. Samostatne detektívne ladené časti v strede série sa nedali aj naďalej riešiť nastolenou cestou, preto bolo pre seriál lepšie uchýliť sa k finále a k svojej podstate - čiže k vyriešeniu Michaelových dvoch svetov v posledných častiach. Inak označujem Awake za seriál Jari 2012. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Jeden z mnou nejočekávanějších seriálu tohoto roku je rozehrán velmi dobře. Pilotní díl sice není vyloženě strhující záležitost, ale v jeho pomalejším tempu zároveň tkví jeho kouzlo. Jason Isaacs je v hlavní roli standardně vynikající a věřím, že v dalších dílech bude mít možnost pořádně svůj part rozehrát. Vizuální zpracování oddělující barevnými filtry alternativní reality je výtečné, stejně jako sezení u psychiatrů a prolínající se vyšetřování případů. Jen se obávám, že se tenhle seriál příliš nechytne, protože tohle nevypadá na zrovna jednoduchou seriálovou podívanou. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

To lepší z letošní seriálové úrody. První díl mi hodně navnadil, i svou trochu komiksovou atmosférou. Kvalita dalších dílů bohužel kolísá od výborných až k průměrným, nikdy ale neklesne do podprůměru. Ve srovnání s Alcatrazem a podobnými bláboly které tento rok také přinesl se ale stále jedná o skvělý seriál. Trochu mi ale mrzí nenávaznost jednotlivých epizod. Tu a tam se něco velmi zajimavého (a zásadního) nakousne a dál se tomu buď nikdo nevěnuje nebo je věc zmíněna až za dalších 5 dílů. *Doplnění: Po zhlédnutí všech 13ti dílů mi mrzí že seriál utli tak brzo, finále bylo perfektně zvládnuté a napínavé. Ve spleti všech blbostí co televize vytvoří byl tenhle skvělý. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama