Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 2
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze (194)

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem zahlídl v titulkách producenta J. J. Abramse. Zde se opět velmi dobře postaral o efekty, celkový vizuál a různý high-tech pičovinky z budoucnosti, který jsem si z blízka rád prohlížel. Na seriál se jednalo o opravdu vyspělou grafiku. Na herečku Minku Kelly se zíralo ještě líp.. ALE na celkové NEherectví už tolik bohužel ne. Nezachránil ho ani Karl Urban se svym kamennym ksichtem detektiva Kennexe. To bylo k pláči všech 13 dílů. Naopak Dorian překvapil a bavil mě, jak roboticky stíral svýho parťáka džoukama. Celkově to byla spíš příjemná jízda detektivních případů z budoucnosti a zajímavých nápadů, jak ji využít. Naivně jsem si myslel, že se vyjasní případ toho týpka, který ukradl 500 zkumavek, z kterejch vyrobí armádu robotů. Ani by mi nevadilo pokračování. I přes očištění jména táty hlavního hrdiny, jsem prostě čekal něco dalšího. Škoda. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru celkem dobrá jednohubka. Scénáře jednotlivých dílů pracují s již mnohokrát použitými motivy, ale přesto se autoři snažili o nějakou tu invenci. Postavy Kennexe a Doriana dávají celému seriálu příjemnou chemii, dej pěkně odsýpá, takže za mě nadstandardní Sci-Fi seriál. ()

Esdälon 

všechny recenze uživatele

Tady je chytrolínů po prvním díle až do prdele. Pilot byl flufný, druhý díl byl flufný, třeba to celé bude flufné. Nebo třeba taky ne. Ale na soud to chce alespoň celou sérii. A spousta lidí už je tu celá vycákáná, buď jak je to úža nebo jak to stejně bude odpad. Jste banda pokryteckejch čuráků. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

2* jen za 2 hlavní představitele, Karla Urbana mám rád (hlavně od nového Soudce Dreda:) a jeho seriálový kolega je také výborný, jejich souhra a dialogy jsou zábavné a sjou také jediným důvodem, proč budu snad ještě chvíli sledovat dál. Jinak je to obyčejná detektivka, hrající si na "rádoby" sci-fi, což o to, ty prvky tam jsou, ale to podání je hrozné. Příběhová linie je klasická, jako u těch přiblblých kriminálek Miami, Hawai, Las Vegas a další města:)). Efektů - těch co stojí za pozornost coby šafránu. Takže.. nečekal jsem od toho cokoliv a dostal dva sympaťáky, uvidíme, jak dlouho u toho vydržím. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Zatím (po pěti dílech) je to docela pecka. Doufám, že se to nezkazí. 84% Po osmém díle zvyšuju, protože se mi to moc líbí. 94%. Po třinácti dílech zvyšuju dál, protože mě to pořád moc baví a kluci titulní si spolu dobře sedli. 100% ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Sci-fi seriál, ktorý spracovaním pripomína 80-té roky. Niekedy je to veľmi predvídatelné a niekedy to nemá potrebnú gradáciu. Spojenie dvoch detektívov je síce fajn, ale chýba im priestor a hlavne situácie, kde sa ich povahy možu prejaviť. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Karl Urban, kvůli kterému jsem to chtěl vidět, dál spousta nových Fordů Fusion, v Evropě je známe jako Mondeo, jako že bez klik. Na seriál z budoucnosti se mi to zdá moc málo hi-tech. V každé kriminálce mají nějakého laboratorního všeuměla, tady ho hraje Mackenzie Crook, to je ten, co mu v Pirátech z Karibiku vypadává to dřevěné oko. Zajímavé bylo třeba vidět vizi hologramu domovníka, který byl zároveň i hlídacím systémem. Takže kdo ví, co nám budoucnost přinese. Na další řadu už buch se ale asi nevydržel dodívat. 53% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedenej futuristickej sci-fi krimi seriál. To bych rozhodně radši sledoval, než ty kriminálky, které dávají v různých provedení teďkon. Je tu super obsazení, s grafikou si taky dobře pohráli a mají tu hodně zajímavé prostředí. Jediné takové mínus bych snad viděl jen v napínavosti, které se tu nějak nevystupňuje krom sedmého dílu, který bych řekl, že byl asi nejlepší. Naopak musím především vyzvednout onu etickou a psychologickou stránku, kdy autoři pomysleli na spoustu věcí a především je zajímavé sledovat příběh hlavní dvojky (obzvláště, když do sebe rejí specifickým humorem). Veliká škoda, že se vysílání ukončilo po první sérii. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když jsem šel na toto hodnocení, čekal jsem, že seriál bude o dost níž. Takhle vysoké hodnocení mě teda hodně překvapilo. Seriálů z budoucnosti zase tolik není a tím spíše ne z budoucnosti lidstva na zemi a též budoucnosti robotů. Takže téma výborné, ale zpracování už je horší. Už výběr herců není moc dobrý. Černošský robot působí tak nudně, že i kdyby se svlíkl, předvedl striptýz na vrcholku Brooklynského mostu, myslím, že by to nevylepšil. Vlastně všem postavám chybí tak nějak náboj. To samé se dá říct o jednotlivých epizodách. Dejme tomu, že jsou akční, ale tahle akčnost je nějaký nový druh akčnosti. Jsou akčně neakční. Prostě nezajímavé. Člověk by čekal, že v budoucnosti budou zloduši policii více vzdorovat, že budou více nebezpeční, ale ono ne. Taky rok bych posunul. Nemyslím, že za pouhých několik desítek let bude svět takový, takže myslím, že tvůrci mohli letopočet posunout klidně o sto let. Hudba taky nic moc. Seriál po první sérii působí jako sedmdesátiletý důchodce, který jde přes přechod a zrovna nikam nespěchá. První série je dost unylá, tak jsem sám zvědav, zda se tvůrci odhodlají ke druhé. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že akcia je v niektorých dieloch skvelá a v niektorých horšia, ale má to super Urbana, sexi Kelly, dobrého a často vtipného Doriana a tiež maestro "jednooký pirát" Rudy to dáva na pána. Škoda, že po prvej sérii tvorcovia film zarezali. ()

iN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly jsou sice na různých úrovních, ale jako celek to dává smysl a vytváří svět sci-fi noirové budoucnosti roku 2048. Může za to i chemie mezi ústřední dvojicí a výborné technologické nápady, které potěší nejednoho geeka (např. DNA bomba). Naprosto nechápu, proč se seriál nedočkal další sezony, když spousta jiných má i několik zbytečných pokračování. ()

lmc

všechny recenze uživatele

První díl grandiózní a pokud si seriál udrží stejné tempo, máte tu pravděpodobně nejlepší sci-fi novinku roku. Jen mám strach z toho že pilotní díl byl návnada a porce akce a visuálních efektů začne postupem času upadat - byl bych však rád, abych se mílil! Zhodnotím až po více dílech ()

MiTrAnDiR 

všechny recenze uživatele

Dostal som sa k tomu ako slepy k husliam no nelutujem.Naozaj suhlasim,ze je to velmi podobne JA,robot alebo Artifical inteligence.Anderson nastavil latku velmi vysoko,no ak si udrzi tempo mozme uz teraz oslovovat serial s privlastkom najlepsi tohoto roku. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti môžem povedať, že mám adekvátneho nástupcu môjho obľúbeného Fringe. Sci-fi seriál ako má byť! Dúfam, že to kvalitou nebude krývať a potiahne to čo najďalej. Pilot 90%. Škoda, odstupom času a ďalšími epizódami sa zo seriálu stáva priemerná kriminálka odetá do scifi šiat. Nadšencov tohto žánru však poteší aj to.1. séria: 75%. ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Velmi ambiciózní seriál, který celkem vkusně vykrádá atmosféru Blade Runnera, estetiku Já, Robot a zápletky Ghost in the Shell (!?!). Co je potěšující je fakt, že silně konzervativní Fox do takhle nejistého projektu (přece jen, jak dopadly všechny pravověrné sci-fi posledních pěti let... neslavně) nalil neuvěřitelné množství financí. Nešetřilo se na tricích, rekvizitách, lokacích ani pre-produkci. Sci-fi kinofilmy, kromě těch nejdražších, vypadají vedle Almost Human jako německá televizní produkce. Je určitě zbrklé hodnotit po pár dílech, ke konci série se pravděpodobně (nevyhnutelně) začne šetřit, ale zatím je to splněný fanouškovský sen. Většinu hereckého prostoru si podle očekávání krade Karl Urban, který sice hraje míň naštvaného Dreda/ víc naštvaného McCoye, ale v této poloze se cítí přirozeně a prospívá mu to. Horší je to s Michaelem Ealym, jednak mi není moc sympatický, druhak hraje svého syntetika až moc lidsky a vnímám ho tak spíš jako sidekicka, než jako polovinu detektivního týmu. Vedlejší postavy se zatím drží v pozadí, ale prostor k růstu tu nepochybně je. Teď jen trpělivě čekat, kam se seriál bude posouvat, přeju mu, aby se nedržel klasické seriálové šablony a přiblížil se spíš Firefly než Lostům nebo Hrdinům. Dodatek: Po 10 dílech musím s politováním konstatovat, že všechno pozitivní a nadějné tvůrci systematicky pohřbívají a snaží se nám přinést naprosto šablonovitou kriminálku, jakých jsou na obrazovkách tucty. Ach jo, co čekat od FOXů. ()

ellessar01 

všechny recenze uživatele

Sice po pilotu, ale zatim fakt hodne povedeny mix blade runnera, total recall a minority report...pokud to v tomhle tempu vydrzi tak mam dalsi serial na ktery budu cekat tyden co tyden... ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Taková vykrádačka všech dobrých sci-fi. Ve výsledku to funguje jako "jen" futuristická kriminálka. Snad si další díly vylepší reputaci. Jinak to pro mě není nic zajímavého. Prostě detektiv s androidem, co řešej případy a mají do toho všeho takové ty klasické seriálové hlášky. ()

chr0ust 

všechny recenze uživatele

Všichni tu píšou, jak je to tupá vykrádačka toho a tamtoho... Ano asi je, ale i takový seriál je potřeba - no stress, relax and fun. Navíc mám Urbana celkem rád. 3* + 1* za sexy Minku Kelly. ()

Nowasek22 

všechny recenze uživatele

Jak mě kriminálky většinou nebaví, u tohoto seriálu jsem udělal výjimku a doteď toho nelituji. Po první sérii jsem mile překvapen. ()

Reklama

Reklama