Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele UhLee k tomuto seriálu (3)

Série 4 (2019) (S04) 

Čtvrtá série - (9/10) : Ze začátku mi přišlo, že si tvůrci občas honili ego a pak z toho vzešla naprostá mazanice, která ani nedávala smysl - viz díl The Vat of Acid Episode (S04E08). Pak se ale tvůrci vzpamatovali a nadělili nám úžasný konec série, kde některé díly považuji za jedny z nejlepších. Kdyby se ta série ubírala stejným směrem a žádné dokonalé epizody nepřišly, tak bych začínal bát o osud celého seriálu a o dalších 60 dílů, které nás čekají. Takto se všem můžu pouze těšit. Nejlepší epizoda:: The Vat of Acid Episode (S04E08) ()

Série 5 (2021) (S05) 

5. série (8/10). Svým velkolepým startem, pátá série Ricka a Mortyho předpovídala velké věci pro celou sérii. Ačkoliv byl vrcholem celé série její úplný začátek, tak se seriál drží na nějaké pomyslné vlně kvality. Balancuje mezi naprostou bizarností, kdy člověk vůbec nechápe, jak někoho může něco takového napadnout. Viz. Epizoda se spermiemi. Na druhou jsme tady měli i epizody s filozofickým nádechem - Předposlední díl, kde jsme byli největší krize Ricka a Mortyho. Dočkali jsme se taky krásných návratů. Birdman, Mr. Poopybutthole nebo Evil Morty byli skvělým zpestřením. Na druhou stranu mám trochu pocit, že tvůrcům pomalu dochází dech a seriál ztrácí pomyslnou jiskru. Pořád je to pekelně originální, odvážné a svým způsobem si to jede svoje. Nepřišel však čas to začít uzavírat a poté s láskou vzpomínat na legendární epizody? Toť otázka. Nejlepší epizoda: Mort Dinner Rick Andre (S05E01) ()

Série 7 (2023) (S07) 

Sedmá série - (7,5/10). Rick and Morty nám už několikrát ukázali, že jsou nekonzistentním seriálem. Vrchol své slávy zažil někde okolo třetí série a poté to pomaličku klesá. Není to strmý pád, ale konzistentní mírný propad kvality. Každá série je v něčem jiná a svoje slabší chvilky si vybere jindy. Sedmá série svoje slabiny odhalila v druhé polovině série a točila s nimi dokola až ke konci série. Poslední dva díly naštěstí celkový dojem mírně vykoupily, ale pořád v ústech tlí nepříjemná pachuť zklamání. Jde vidět, že tvůrcům už pomalu dochází nápady a začínají se recyklovat. Pořád dostaneme během série 2-3 perfektní epizody, ale to na vykoupení celého dojmu seriálu bohužel nestačí. Ze startu série jsem měl z kvality opravdovou radost, protože se mi Rick and Morty zdál ve formě jako za starých časů. Zklamání z propadu bylo poté o to víc bolestivější. Co se týče nových dabérů, tak jsem žádnou změnu hlasů nezaznamenal, což znamená že dabéři odvedli brilantní práci. Po loňském vyhazovu kontroverzního Justina Roilanda, který byl obviněn z obtěžování, se velká část fanoušků obávala, jestli tato změna nebude citelná. Ale po první epizodě si z čela mohli v klidu otřít kapičky potu. Je na zvážení tvůrců, jestli chtějí neustále pokoušet trpělivost fanoušků, protože jejich přízeň může být občas opravdu křehká. Nejlepší epizoda: That's Amorte(S07E04) ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama