Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Pilot prekvapil, nadchnul a vzbudil zvedavost! Po deseti epizodach me to opravdu bavi a jsem zvedavy... Neni to sice zadna super nonstop akce, ale ma to nejakou pribehovou linku, postavy svou neznamou minulost odkryvaji pomalu ale jiste a zjistujeme ze to nebudou az takovi vyvrhelove jak se puvodne zdalo... Herecky je to zvladnute taky slusne a co je hlavni, jsem zvedavy na kazdy dalsi dil... snad scenaristum nedojde fantazie... zatim prijemnych 73% !! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že v Syfy tie seriálové scenáre robia štýlom ctrl + c / ctrl + v a ani sa nesnažia, aby ich od seba niečím odlíšili. Jednoducho sa prepíšu mená postáv a na svete je ďalšia z desiatich seriálových sci-fi noviniek, ktoré stanica ročne vyprodukuje. Dark Matter tak nemá nič, čo by tu už niekoľkokrát nebolo. Pár postáv, ktoré sa preberú vo vesmírnej lodi a nič si nepamätajú. Nanešťastie, divák pamäť nestratil a tak mu Dark Matter nemá šancu ponúknuť okrem obohranej zápletky, opozeraného lacného prostredia vesmírnej lode, chabého CGI, nezaujímavých postáv a priemerných hercov nič. Podobný koncept možno fungoval v 90. rokoch, keď sa s neambicióznymi sci-fi seriálmi roztrhlo vrece, ale v dnešnej dobe, keď televízna produkcia neraz prevyšuje aj tú filmovú je iba zbytočným seriálovým prírastkom, ktorý nemá dlhú životnosť. PILOT (+ one more episode): 2* (4/10). ()

Reklama

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Konečně po tak strašně dlouhé době je tu sci-fi seriál, který se odehrává ve vesmíru, a není to jen katastrofická nehoda, která způsobí apokalypsu a zhroucení civilizace. Díky nejvyšší entitě a tvůrcům za to, že něco takového vytvořili. Ani to nepotřebuje světoborné efekty a známé herce. Stačí, aby to bylo tajemný, aby postavy byly zajímavé (což jsou všechny, některé více než ostatní, ale tak to bývá) a každá ta postava měla nějaký příběh, který je třeba odkrýt, abychom je úplně poznali. Viděla jsem všechny díly a zatím mě to hodně baví. Není to SG1 nebo Atlantis, ale mnohem lepší než SGU, takže si nestěžuju :). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Absolutně nenáročná jednoduchá low-scifi podívaná pro televizní vysílání za televizní rozpočet a tedy i televizní triky a výpravu s prostředím. Postupné odhalování minulostí jednotlivců, které před sebou všichni skrývají i přes opakované řeči "Jsme na jedné lodi, musíme si všechno říkat" prostě ušlo. Je to sice zřetelně laciné (typická SyFy), ale sledování fyzicky nebolí (jako v případě Andromedy nebo Firefly apod.). A protože to pro SyFy nebyl úplný propadák, druhá série bude, tak uvidíme, co uvidíme. --- S02: Stále jde o jednoduché koukání, ale bylo to odpočinkové a nenáročné, tak proč ne. Jenže autorům ke konci ruplo v bedně a zhlédli se v Games of Thrones a konec druhé série tak už nedával smysl, byl na hlavu postavený a prostě se do seriálu nehodil. Měním na ** a vzdávám to. Aneb jak SyFy neví, co chce - koukatelný nenáročný sci.fi seriál nebo srágoru na zrušení. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

1. série - Od prvního pohledu béčkový seriál. Posádka lodi jak vystřižená z klišé časopisu. Černoch, tichý asiat, drsňák, slušňák a holka. Příběh je prostý, a točí se kolem odhalování identit jednotlivých členů posádky. Vatu kolem tvoří práce s boje s korporacemi. Co činí seriál koukatelný je čas od času slušný vtip a zajímavé je také sledovat nedůvěru mezi jednotlivými postavami, jejichž souboj vrcholí ve finále. Nicméně druhá řada tyhle prvky ztratí a vrátí se pouze podprůměrné sci-fi. Známí tváře jsou doktorka z Lost Girl, fyzik z SGA a revolucionář z Continuum. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)
  • Kosmické stanice v seriálu se otáčejí kolem vlastní osy a mají tvar, ze kterého lze usoudit, že otáčením simulují gravitaci na vnějších stěnách. Jak však můžeme vidět, lodě mají vlastní umělou gravitaci a lze tak předpokládat, že i stanice dokáží gravitaci vytvářet. Je tedy zbytečné a pro navigaci lodí, které se s nimi chtějí spojit i nevhodné, aby se otáčely kolem osy. Jde nejspíše o chybu v seriálu pramenící ze snahy udělat záběr kosmické stanice více dynamický. (spacemaster)

Reklama

Reklama