Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (557)

HAL 

všechny recenze uživatele

Vysoustružená Disneyovka... vysoustružená tedy tak akorát na hranici, kdy se nemůžete rozhodnout jestli si ten ultrakýčovitý vizuál užíváte, a nebo vám z něj začnou krvácet oči, kdy vás otravné písničky ještě baví, a nebo už teče krev z uší, a kdy ten příběh je tak jednoduchý/blbý, že mozek dostatečně vypíná, a nebo v něm už způsobuje vnitřní krvácení. Tak aspoň že Guy Ritchie se projevuje kvalitně v těch pár akčních scénách a dialogových přestřelkách mezi slušnými herci, co tenhle slepenec drží pohromadě (tedy slušnými herci je myšlen Will Smith a roztomilá Naomi Scott, zato toho kluka v hlavní roli zapomene každý ještě než skončí závěrečné titulky). Sledování filmu je tak na zvážení - pro děcka dobrý, a pro ostatní snad snesitelný, ale ti by si radši měli předem v dosahu nachystat kyblík na tu krev, co budou při koukání možná potit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Taková specifická variace na známou pohádku. Kdyby jedna nevěděla, že je to všechno trochu jinak, tak by to ohodnotila taky jinak. Zábava to ale přece jen byla, i když kapku přehnaná. Chápu, že je to pohádka tisíckrát převyprávěná a chce se tomu dát další kabát, jiný, humornější a z dnešní doby ... ale ... ALE. TOLIK PÍSNIČEK!!! ŠMARJÁPANO ... ještě, že existuje rychlé přetáčení, jinak by se to moje hodnocení muselo sbírat ze země. Bez toho množství písniček je to vtipné, exotické, milé. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že původní Aladin mi nevadí, ale nepatří k mým vyloženě oblíbeným Disneyovkám, přesto jsem nové verzi docela fandil a to především díky přítomnosti Guye Ritchieho na režijní stoličce od kterého jsem očekával, že filmu dodá svůj jedinečný styl a povede se mu s Aladinem to samé, co se mu v mých očích povedlo se Sherlockem. Bohužel nový Aladin je krásně barevný, ale jinak nudný až otravný, což je způsobeno hlavně výběrem neznámých herců a neustálými hudebními čísly, kdy mě ani jedno nezaujalo, což je problém vzhledem k tomu, že zabírají snad polovinu filmu. Možná to způsobil mizerný dabing, nebo špatné rozpoložení, ale nový Aladin mě nezaujal prakticky ničím a vtipný Smith a příjemný vizuál to nijak nezmění. *** Aktualizace po druhém shlédnutí, které mi sedlo více a film si tak zaslouží slušné 3* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takový Bollywood si nechám líbit! Vážně. V letošním souboji Ritchieho Aladin vs. Burtonův Dumbo jednoznačně vede Ritchie. Krásná pohádka, vhodná pro děti i dospělé, zpívánky nerušily, Will Smith si to vyloženě užil, mě nesmírně bavil, Aladin i princezna - oba příjemní, šikovní, civilní, pestrobarevné scény byly dech beroucí (jeskyně a příjezd prince Aliho), kostýmy rafinovaně orientální (šaty s pavími pery neměly chybu), létající koberec, ochočený tygr, zlý čaroděj a jeho hněv, to vše bude mít u diváků úspěch. V pohádce bylo požehnaně vkusného humoru a je nám servírována s obdivuhodnou lehkostí! Ritchie mě potěšil už Artušem a tady doslova předčil má očekávání. Že sfoukne takto frajersky pohádku, to mě vážně překvapil. Pohádkové hrdé čtyři hvězdičky, s tím, že pátou možná přihodím. Viděno v kině, ve 3D. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Jeskyně zázraků byla vytvořena prostřednictvím kombinace klasických dekorací a vizuálních efektů. Rozsáhlé interiéry jeskyně byly vybudovány v ateliérech Longcross a zahrnovaly obří lví hlavu u vchodu do jeskyně a útvary z umělého kamene pokryté šperky a nejrůznějšími poklady. Dekoratérka Tina Jones získala šperky z celého regionu, protože jsou barevné, třpytivé a krásné. Některé z nich byly zality do gumy a rozmístěny po podlaze jeskyně tak, aby se zde mohli herci i členové štábu bez problémů pohybovat. (Zdroj: Falcon)
  • Keď v jaskyni začne džin spievať a opička hrať na bicie, zaznie veľmi podobne znejúca melódia, na akú tancuje i Jim Carrey v kultovom filme Maska (1994). (emdvojka)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama