Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Další akční pohádka do sbírky.Vždy se u téhle série opakuji tak se předem omlouvám,ale víte?Ono je to pořád vesměs stejný.Abych to neházel do jednoho pytle,zde to máme přeci malinko jinak.První co člověka nakopne je režisér David Leitch.To je ten chlapík,který měl prvního Johna Wicka,kterého vůbec nemusím,ale docela nechal rukopis u dalších filmů,samozřejmě i Deadpoola 2.Jeden by řekl,že buď to chtěl stejně nebo vůbec.Taková ta malá domů,kdy tu hraje Reynolds absolutně zbytečně,ale buď tady s náma.Úsřední duo sice přes to všechno je dobrou volbou,ale ty ega jsou vidět stejně.Někdy mně přijde,že to každý by nejradši odehrál sám.Co je jasný jak facka,je ta přepálená akční show,kterou poslední léta tahle značka má.Ten konec je sice pro mnohý asi spektakulární orgie,ale hlava,spíš mozek se kroutí ještě doteď.Absolutně chápu,že tohle je citovka The Rocka,jestli to fakt točil v Samoe jeho domovině,kde měl i svého parťáka Joe Anoa'i spíše známýho jako wrestlera Roman Reigns,který tam neřekne sice slovo,ale prostě bratranci jsou zde a malá domů podruhé.Taky aby ne,když to Rock produkuje se Stathamem.Idris Elba tu dostane do sebe implantát budoucnosti,ale dva chlápci ho stejně zmáčknou.Už se malinko dostávám k tý pohádce.Celé balení se snaží být buddy movies s akcí,která má koule.Hodně se hláškuje,ale žádná sláva to občas není a někdy je to fakt křečovité.Digitální triky sice jedou na plné obrátky,ale tohle čisté zlo,mě u téhle série už sere dlouhá léta.Těch zpomalených záběrů je více než u kompletní ligy fotbalu a nevynikne to.Fakt ne!Film má aspoň tempo,protože se hodně člověk někam honí a pinďour to není.The Rock baví a je jedno jaký je,zde to ty ruce a obočí prodá.Film je cílen do popcornu bez špetky invence a takhle to divák už musí brát.Spíchnem další film,rozpočet je v compu,šoupnem tam nějaký ten příběh,že virus a hoši klidně se poperte.Každý pomalu říká,jaký 80-90 léta v akčních filmech byly utopie bez mozku,kde se pořád na něco hrálo a každý badass měl svoje aikido či roznožku,ale ty filmy si pustíte i dvacetkrát.Tenhle film si bohužel pustíte jen jednou a říkáte si stále jestli to mělo cenu.65% ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Iba naivný divák by čakal, že tento film prinesie niečo prekvapujúce, niečo iné než akciu s čo možno najviac efektmi a množstvom neuveriteľných, priam fyzikálne nemožných situácií. A to ja priniesol. Taký zdravý priemer. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Takže jak bych začal..inu vyloženě špatné to není,jako samostatná špiónská akční komedie to funguje,ale jako další díl z frančízy rychle a zběsile nikoliv.Humor ten tu je vcelku i velice povedený Dwayne Johnson a Jason Statham si to užívají,bitky tělo na tělo jsou také velice působivé,akorát ta akce je až moc přepálená a místy i rušivá,ale jako odreágování to stačí,pokud u toho ten mozek fakt vypnete 6,5/10 ()

Pecan206 

všechny recenze uživatele

Thriller - Komedie - Scifi, ale hlavně jedna velká pohádka 😂 i přes nereálné a totálně přehnané scény vás tenhle film pobaví, jen to chce dost věcí překousnout. S původním Rychle a zběsile pranic společného. Vše zachraňuje kombinace Statham a The Rock, jinak by ta čísla byla o hodně, ale opravdu hodně nižší. Film už mohl mít klidně úplně jiné jméno a odpoutat se od série F&F, která už bohužel dávno stojí za starou bačkoru. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Je to film od hloupých, pro hloupé. Tohle už není Béčko, možná už ani Céčko, ale jen akční film, kde Rock se Stathamem hrají sami sebe. Takže v tom nehledejte žádnou podobnost s Fast five, protože tu už nenajdete ani agenta Hobbse. Je to výbušné, plné zeleného plátna, špatného CGI, špatných vtipů. Kaskadérské kousky jsou v porovnání s Wickem nebo Mission Impossible taktéž slabší. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele

|| PG-13 || Universal || Rozpočet: $200 mil. || USA: $172 234 475 - ČR: 27 659 797 Kč - Celkem: $755 834 475 || Je to drahé, velkolepé a hlasité. Co víc? Je to Rychle a Zběsile, ale přesto je to jiné. Místo celé rodiny (to slovo ve filmu stejně zazní) tu máme 2 vedlejší postavy z hlavní série. To by bylo málo. Proto se do party přidala nádherná Vanessa Kirby, záporák Elba a pár dalších (viz níže). Příběh a akční scény neskrývají, že budou ulítlé, a tak prostě jsou. Je jich hodně a nejvíc památná pro mě zůstane honička v Lodýně a chytání vrtulníku na Havai. H&S nám ukázalo, že to jde i bez hl. party, aby stále zůstala ta bláznivost. Je to možná méně o autech, ale to je pitomý argument. Jejich vzájemné popichování je někdy vtipné, někdy méně, někdy zdržuje před akcí. Vzhledem k vývojí série bude mít další díl s takovou něco společného s letem do vesmíru. A já u toho zase budu. Málo která série (zatím 9 dílů!) se může pochlubit spokojenou diváckou základnou a neklesající výdělečností. Snad jen Mission: Impossible, se kterou sdílí podobně šílené kousky, jen s větším využitím CGI. SPOILER Ryan Reynolds s Kevinem Hartem v dobře utajených "cameí" do série pasují jako prdel na hrnec a dokážu si je představit v dalším pokračovaní.70%. ()

diccon 

všechny recenze uživatele

Fajn popcornovej akcnak, vsechny akce jsou overkill, akorat by tam mohlo byt vic sexy kocek. Kdyby tohle natocili v devadesatkach, je to legenda ;) ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Uťahovanie si Shawa s Hobbsom mi prišli ako podarený humor, zato akčné scény klasicky detinské. S F&F to podľa mňa už nemá nič spoločné, ani herecky ani príbehovo ani nijako. Nejaké peniažky film zarobil, niekomu sa to aj páčilo, takže hurá do ďalších dielov ;) Môžno o pár rokov budú moje deti chodiť do kina na diely 20, 21, ... ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Sérii Rychle a zběsile mám rád, ale čím dál tím více odbíhá od hlavního tématu nadupaných aut a pouličních závodů. To mě mrzí, pač to se mi na těchto filmech líbilo nejvíce. Díl Hobbs a Shaw už má pouze stejné hlavní herecké duo, jinak jde o normální akční film, který moc typických prvků Fast and Furious nemá. Realita nula, velké chyby ve filmu (bitva na Samoe začínala v naprosté noci a za tři minuty bylo azuro) i vše velice předvídatelné. Efekty byly hezké, ale raději bych viděl jinou náplň filmu. Hodnotím za 60%, tři hvězdy. ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Tohle už nemělo být "rychle a zběsile" ale spíš samostatný film. Dokud byl Walker, bylo to super a 5 dílem to měli ukončit. Každým dalším dílem to jde do kopru a představa pokračování mě děsí. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval som sa medzi tromi až štyrmi hviezdami, ale nakoniec to boli len tri a to hlavne preto, že zápletka celého filmu je strašne otrepaná. Inak bolo vcelku fajn. Ústredne duo sa mi páčilo, ako aj Vaneska Kirbyová. Vin Diesel a jeho partia mi vôbec nechýbala, navyše akcia bola pekná ako vždy. Pekný akčňák s hviezdami akčných filmov. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Stathamem a Johnsonem měla prostor se ukázat a chvilkami to funguje. Bohužel to neměli nazvat Rychle a zběsile, protože to s tím sakra nemělo nic společného. Idris Elba jako černej superman, je možná až příliš v sérii ve které nejvíc scifi byla fyzika automobilových honiček, jenže teď už to stejný dělají i s lidmi a to je prostě příliš. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Akčný výplach, ktorý má so samotnou sériou Fast & Furious naozaj len pramálo spoločného, ale za to funguje tu to klasické akčné klišé s vypiplanými bojovými scénami a Statham si to s Johnsonom očividne užívajú. Keď sa k tomu pridá sympatická Vanessa Kirby a doleje trošku tej arogantnej zábavy a hláškovania, tak ako akčná guilty pleasure jednohubka to proste účelovo funguje stále a s radosťou pritom vypnete všetky mozgové závity. Jednu hviezdičku ale musím dať dole, lebo ako spin-off k nejakej sérii to má úplne nezávislú a ničím nenadväznú dejovú linku, čo je trošku škoda. 65 % ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

You look amazing in your matching outfits (to je olive drab?). Who the hell are you? Bad guy. CT-17 virus. Its a programmable bioweapon of biblical proportions. Affectionately code.named the Snowflake. I have seen worse. Game of Thrones. Janets house. What do CIA operatives and baseballshave in common? Ppl cheer when you hit them with a bat. Planets population is in their hands. Humanity must evolve before it destroys itself. Eteon will carve out all human weakness and replace it with mechanical perfection. The mind is the strongest muscle in the body. Maybe you should try exercising that a little bit more. Theres more wisdom in your body than in your deepest philosophies (Nietzsche). I m future of human kind (Deus Ex). Prej ten Shaw dobře řídí. Až pak mi došlo, že to je Rychle a zběsile. Nedávno jsem takhle píchnul v NFS. I eat bullets all day long. Get your greasy sausage fingers off of her. London terror attack. Who the hell are these guys? They are a secret tech cult with a mercenary army and plenty of darrk money. And delusion of saving the world by augmenting the human race. Apparently they control the media as well. Heard rumors about these ppl. Everybody thinks they are myth (pro jejich vlastní dobro). I have seen it firsthand how real they are (nějak tak). If you dont fit into their plans (pejskaři se rádi přizpusobí každému), you have already dug your own grave. All right, lets get to the nearest lockdown facility. I dont have time for your alpha male shit right now. You both are idiots. Extract the virus and reprogram it for phase one. We use that weapon to eliminate the weak and anyone who would get in our way. We aree building the perfect system. Hobbs and Shaw can be considerable assets for Eteon. Turn them. I dont follow. I want them turned. I want them working for the cause (čím méně kontroly, tím více jsou efektivní - ale těžko je obrátí, když je ani nedokáže zlikvidovat). They cant be turned. You show them the consequences of refusal. Or perhaps I will show them to you (ha ha). I’d remember who you are relying on for your survival. All for the cause. Its not programmed to any DNA sequences. Its fatal to everyone. In 42 hours, the capsules will dissolve, and she will be infected. Then the virus will go airborne. We are talking global contamination within a week. Why the hell would you create something like that? Bcs I thought I was one of them. They told me they want to save the world through science. I believed in their cause. I developed the Snowflake to be a carrier for vaccines, a panacea for the whole world. But they redeveloped it into a programmable apocalypse. To attack the weakest of us. Those not worthy of Eteons vision of the future. For a scientist, you seem incredibly stupid. Hide in plain sight. Dont worry that pea-sized brain. High security death virus complex. I have a secret weapon. Ppl actually like me. You wouldnt understand that bcs you dont have any friends. You are too obvious. You stick out like balls on a bulldog. Impregnate your sister? I m gonna let her climb this mountain over and over again. Slugging weight. Mess around in the octagon. Put it in the right spot, it will blow the place sky-high. The key to immortality is first living a life worth remembering (Bruce Lee). The weak deal with money. We deal with evolutionary change. Change that sometimes require acts of violence (tak s tím nemám problém). Like killing innocent ppl with viruses (lol)? Only the weak ones (slabé a zlé). Takoví zmrdi, kteří de facto stáli u zrodu apokalypsy (odpadnutí), a dovolí se pokládat za nevinné. Tydle prasata, co nemají s člověkem už nic společného, a dají přednost raději zvířatum. We are dealing with the future of the planet. Things that money cannot buy. Like your soul back? Kdyby to nebylo namířený proti Bohu, tak bych s tím neměl problém. Death cult. Visionaries of a future. A bigger future. A brighter future. Data with environmental damage, capitalism, terrorism, humanity wipes itself out by 2096 (tak to máme ještě čas - přitom by stačila jedna malá třetí světová válka a věci by se vrátily do normálu). You dont save the world with genocide. This virus is a necessary shock to the system. You assume the worst in ppl (a tvuj problém je přesně opačnej). Ppl cannot be trusted to do the right thing (bez Boha, bez řádu opravdu ne - sami rozhodli o své zkáze). I m black superman. And the more machine I become, the more humane I am. We gave you some upgrades and we go on to saving the world. Join the eveolution of man (vakcína), or die with the weak. What are you, deaf, stupid, or both? You are just thinking about yourself. You are such a diva. Brace yourself. Abracadabra, bitches. Warriors help out warriors. Whereever I am is where the magic happens. Its not the size of the dog in the fight. Its the size of the fight in the dog. No, its always the size of the dog. Look at you, all skin and bones. We can handle troubles. This is where you earn your upgrades. No take a real man for pull one trigger. It doesnt take a man to pull a trigger, but for Eteon, it does take an activation chip. War is what I do. Lets go old-school. We need to make them play byour rules. No-mans-land. Our last stand. Strikes before dawn. Its when the enemys most tired, still under the cover of night. When the battle shifts into high gear, you got the sun at your back. We let them all in and we make sure they never leave. Kill box. Not like we got a ton of resources. Island will provide. Dont rush me. Thats how mistakes are made. You dont die until I tell you to die. The evolution of men is coming whether you like it or not. I almost feel sorry for you. Cause its not just metal they filled your head with. Did you see that? We work together, we can hurt him. Time to work as a team. Lets go to unplug that sumbitch. Here comes the kryptonite. Never had a doubt. One life doesnt mean anything. You maybe believe in machines, but we believe in ppl. Ale ne padlé lidstvo, které na sebe tudle pohromu přivedlo. Bez toho by nemohla začít apokalypsa. You may have all the technology in the world. We have heart. No machine will ever beat that. Shut Brixton down. Its a hell of business. You three outperformed your analytics. Its gonna be a hell of reunion. You are on our radar now. And you are on ours. How long have you been working here? () (méně) (více)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama