Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (637)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA $173,956,935 Tržby Celosvetovo $760,732,926▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $26,066,910║ Tržby za predaj DVD v USA $22,201,556║ Akcia delikátna, tam to sype, tam je David Leitch doma ale chýba mu tam lepšia pôda pod nohami, lebo všetko stojí len na akcii a na heftoch ale po hodine to už príde dokola dosť také samoúčelné. Troška na škodu je že čierny superman Idris Elba tam nemá lepší priestor na vývoj, lebo vždy tam len nabehne všetko rozbije, dá im na držku a zmizne. Našťastie dosť tomu pomáha pri tej nevyváženosti Vanessa Kirby, tá to tam priam rozžiari pri tých dvoch kolohnátoch. Ako taký letný akčný popcorňák fajn. Ryan Reynolds tu je zas taký zbytočný, skôr Kevin Hart ktorý sa tam objaví len na moment pobaví. /videl v kine: 75%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak dobře, vezměme to dejme tomu tak, že na tyhle überpřepálený hovadiny teda ještě NEJSEM tak starej (páč to by bylo smutný), ALE prostě mě občas dokážou solidně vyčerpat. Už zase mi tam s přibývající stopáží a nabobtnávajícíma akčníma scénama vadí ty CGI atrakce, až příliš okatě ignorující jakýkoliv fyzikální zákony. Jasně. Já vim, že je to schválně. Je mi jasný, že to je esence těch filmů. Jen to prostě s klidným srdcem nedokážu strávit. A čím je to delší, tím víc mi to mozek nebere. Den, kdy se z Rychle a zběsile stal klon Transformers a horších DC-čkovek, se holt do mýho povědomí zlatým písmem nezapíše, no. To nitro a ryzí závody mi tam fakt chyběj, furt asi nejsem schopnej se přes to přenýst... Přejmenujte už tu frančízu konečně. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi jako vzít Mission: Impossible a zabalit ji do celofánu marvelovky. Koukatelné (obzvlášť na Leitche s jeho neschopností koherentně vyprávět), ale vlastně strašně smutné při uvědomění si, že tenhle líný shluk pixelů, dementní zápletky a siláckých dialogů z kanálu je teď považován za akční standard a letní zábavu. No stakes, no drama, no tension. A to je i na akční kravinu prostě blbě. A Dwayne by se fakt neměl ocucávat před kamerou. Bizár. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak pořádně nevím, jak se vyjádřit. Ale tohle byla opravdu skvělá kokotina. Nejenže to nemá absolutně nic společného s myšlenkou filmů Rychle a zběsile. Ale absolutně mě rozjebal příběh a vůbec všechny ty scény s velmi suchým a trapným rádoby žertem. Už v předešlém díle jsem se chytal za hlavu, kdy Vin Diesel stojí v hroutícím se domě a dupne do podlahy, která se prolomí a nepřítel se zhroutí. No tak zde to nabralo úplně grády. Trapná scéna z mrakodrapu byla spouští sraček a valilo se to přes černého Terminátora. No uchcvával sem. Film je pěknej asi jako ranní stolice. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mísí se ve mně dva pohledy, jak na daný film pohlížet. Na jednu stranu příliš nefandím spin-offům a hlavní série je pro mě už poměrně vyčpělá značka a devítku s příliš velkým nadšením nevyhlížím. Na tu druhou jsem se na Hobbs & Shaw těšil fakt hodně a to hlavně kvůli prvotřídnímu castingu (kdy vzali dvě nejoblíbenější nové postavy a šoupli je k sobě), kterému nakonec chyběl snad jen ten Keanu Reeves a samozřejmě také kvůli Davidu Leitchovi, jehož (nejen já) považuji za jednoho z nejlepších akčních režisérů současnosti. Jeho angažmá se pochopitelně potvrdilo jako geniální tah a já už fakt nechápu, kde dlouhodobý scénárista série, Chris Morgan, na ty nápady pořád chodí (i když mu tentokrát vypomáhal Drew Pearce). Typicky je káždému po traileru jasné, že se jedná o tradiční buddy movie, ač na pohled vymírající žánr, Statham s the Rockem mu dávají zavzpomínat na zlaté časy a vesměs jsem si jejich špičkování vychutnával (až na první setkání, kde je těch muskulaturních hlášek přece jen až moc). K tomu dostali k ruce ještě mojí velkou oblíbenkyni Vanessu Kirby, jež se myslím po M.I. naplno kvalifikovala v akčních rolích a v dalším Batmanovi bude taktéž skvělá. A tentokrát nesmím zapomenout ani na záporáka, totiž Idrise "Black Supermana" Elbu, který to má s vybíráním rolí tak napůl, ale tady si to opravdu užívá a ne nadarmo se říká, že ti nejlepší herci jsou z Britských ostrovů (nechybí ani Helen Mirren). Připočtěme k tomu ještě pár nečekaných cameií a vyleze nám z toho výborně natočený akční nářez pro kluky každého věku, který je na kino jako dělaný a věřím, že za pár let se už do kina budeme vláčet jen na tyhle blockbustery a na zbytek koukat ve VoD službách. Škoda, že ten Lukův brácha to nestihl včas. Dvojku chci za 2 roky...9/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • V čase 21:05, kdy se Hobbs (Dwayne Johnson) hádá se Shawnem (Jason Statham), tak Hobbs naštvaně hodí židlí o výslechové okno. V další části je ale vidět, že je Hobbs o židli znovu opřený, a to aniž by jí sebral. (Zek)
  • Podle novinářů si Statham nechal do smlouvy vložit limit na to, jak moc velkou může při bitkách dostávat nakládačku. (tyzmrde)
  • V čase 00:05:03 se Hobbs (Dwayne Johnson) i Shaw (Jason Statham) probouzí a koukají nahoru do kamery, Shaw je na levé straně postele a spící žena na pravé. V dalším záběru už ale žena spí na levé straně. (Likan7)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama