Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1982 sa režisér John Milius podujal natočiť filmovú adaptáciu bájneho mystického hrdinu Conana. Rozhodol sa na plátna kín preniesť kultový fantasy príbeh. Do titulnej úlohy obsadil tridsaťpäť ročného kulturistu Arnolda Schwarzeneggera. Bol to dosť riskantný ťah. Herecké schopnosti a artikulácia tohto nabúšeného Rakúšana boli mierne povedané tak trocha smiešne. Typologicky sa však na túto rolu hodil dokonale. Veľký, svalnatý chlap s divokým pohľadom a rešpekt vzbudzujúcou mimikou. John Milius to zvládol ukočírovať tak, že minimalizoval jeho text a pokusy o nejakú hereckú dramatičnosť. Takže zostala len drsná póza, akcia a svaly. Z Arnolada Schwarzeneggera sa mu podarilo urobiť Conana. Dobrý dojem z tohoto filmu umocňuje aj množstvo bodno-sečných rán, nejaké tie urezané hlavy a striekance krvi. Na svoju dobu tam boli celkom kvalitné triky a plusom je aj hnusný slizký záporák v podaní Jamesa Earla Jonesa. Keď to tak všetko zhrniem dokopy, tak mi vychádza, že je to podarená štvorhviezdičková fantasy. **** ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Opět nadhodnocený snímek, na kterém je zajímavá pouze hudba a velkorysá výprava a záleží na každém, nakolik je tyto dva faktory ochoten ohodnotit. Děj je plytký a herecké výkony nevalné i v případě jinak kvalitních herců. Režie rovněž nestojí za zmínku. K vrcholům žánru, jakým je např. trilogie Pán prstenů nebo starší Excalibur vzhlíží Barbar Conan z velké dálky. Když nic jiného, tak je pozitivem že role Conana nevyžadovala po Schwarzeneggerovi nějaké charakterní herectví, takže s odstupem doby jde o jednu z jeho nejlepších rolí šitou na tělo. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Fantasy, která je brutální, syrová, přímočará a úchvatná plus mínus stejně, jako její titulní hrdina - celkový zážitek tedy závisí na tom, nakolik dokážete akceptovat Conana. Žádné velkolepé triky, žádné komplikované postavy a vztahy mezi nimi. Jen krvavá cesta meče a pomsty, doprovázená fantastickým Poledourisovým soundtrackem. A ještě něco - v Conanovi se moc nemluví. Jeho schopnost vyprávět skrze obrazy a jednoduchá gesta je nádherná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, velkolepě vypadající fantasy, disponující famozní výpravou a jednou z nejlepších hudebních kompozic. Basil Poledouris stvořil podmanivou epickou hudbu, která se řadí mezi nejvyšší vrcholy jeho tvorby. Legendární Arnie je jako Conan poměrně snesitelný. Lépe vypadá ve scénách bojových, než dialogových, ale to není žádná novinka. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Conan the Barbarian je suveréně nejlepší filmový Conan a troufám si odhadnout, že ani žádný remake, či reboot ho nikdy nepřekoná. Jednosuše proto, že je to kvalitní film. Ani po těch letech není nic, co by se na něm mělo měnit. Vše funguje. Pro fanoušky literárního, či komiksového Conana to musí být asi ještě větší žně, než Jacksonův Pán prstenů pro fandy Tolkienovy trilogie. Film totiž nasál všechny důležité atributy knih a je podepřen velice dobrým příběhem. Brilantní práci odvedl režisér. Ale nejen on. Film by si klidně zasloužil nějakou cenu za kostýmy, za výpravu, či za stavy. Tyto aspekty totiž dopomáhají navodit vizi dávno zašlého sytového světa a to ve vší jeho komplexnosti: víra, mytologie, demografie atd. To vše je zde elegantně naznačeno. K životnímu výkonu se zde vzepjal skladatel Basil Poledouris. Pro mě jinak neznámý skladatel vysypal z rukávu několik velice chytlavých hudebních motivů, které skvěle k filmu pasují. No a Arnie sice moc hereckého talentu nepobral, ale role Coana mu sedla. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Dino De Laurentiis mal jedno stretnutie s Arnoldom Schwarzeneggerom ešte v jeho začiatkoch hereckej kariéry. Arnolda po vstupe do jeho kancelárie zaskočil nízky vzrast Laurentiisa a obrovský stôl. Herec úplne nečakane zo seba vytrúsil vetu: „Načo potrebuje tak malý chlap tak veľký stôl?" Po tejto vete sa stretnutie automaticky skončilo a urazený Laurentis Arnoldom roky pohŕdal. (gogo76)
  • V krvavých scénách měli herci na tělech připevněné pětilitrové vaky s falešnou krví –⁠ tedy s takovým množstvím, kolik je krve v celém těle. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama