Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (643)

pepo 

všechny recenze uživatele

Podobný úlet ako Leeho Hulk alebo BvS. Takmer totálne nekomiksové, tváriace sa ako artfilm. A fungovalo mi to viac než dobre. hrdinovia sú postavený pred asi najtvrdšie konflikty z celého MCU. V správnych momentoch je to epické, dojímavé aj podnetné. Jedno z TOP 5 MCU a veľmi zaujímavý film. Aj keď sa bojím, že bez jasnej cieľovky. 8/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chloé Zhao natočila citlivý rodinný drama, které jako bonus vypráví de facto origin různých bohů (hence ta diverzita) a zároveň origin lidstva jako takového, až po jeho předem plánovaný zánik. Akce je epická, postavy do poslední nesmírně sympatické, zároveň prokreslené, každá si projde svým dějovým obloukem, někdo víc, někdo míň, a záporák tentokrát absentující, protože zlo v tomhle filmu není definované. Všichni mají pravdu, všichni si mohou své prostředky nějak ospravedlnit, a jejich následný střet je na filmu to nejlepší. Není to bez chyb, jak ho mám rád, tak tady byl Harrington fakt navíc, stopáž by se dala ořezat, ale komiksy to uctívá parádně, MCU to otevírá směrem, který je rozhodně vítaný, a hlavně je to to, co většina z nás dlouhé roky chtěla. Něco nového. Sem s tím. 8/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začáku si má brada zahrála na výtah, který byl přivolán směrem dolů, protože ta akční filmové kouzla byla plná nápadů a fantazie i dynamiky. Jenže pak nevím co se stalo, ale začalo se žvatlat a žvatlat a žvatlat a místo Marvel hitu jsem si připadal jak na sjezdu ÚV KSČ. Úplně pomíjím fakt, že drtivá většina postav jsou i přes velkou stopáž totálně plochý, tedy když nepočítám že jsou ve filmu všechny orinetace, rasy a barvy aby se splnilo to hlavní co doba žádá a nikdo se necítil diskriminován, tedy až na diváka a to rovněž bez ohledu na cokoli. Vůbec nepochopím proč tvůrci nešli po cestě kteoru zvolili první půlhodinu a pak tedy i v závěru předvedli, že filmy dělat umí a že se dá vyprávět a akčnit současně a paradoxně poprvé ve filmu přišla na řadu i jakási prokreslnost hlavních postav. Film je u mě na hraně mezi ** a *** , ale když to sečtu a odešlu a vydělím nudný pasáže, politickou vypočítavost z hlediska postav a nápaditost, spíš půjdu ke dvěma. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sice v téhle fázi považuju oceňování Marvelovek za morální pochybení a odpornou perverzi, ale všude musí být nějaké výjimky. Eternals jsou velmi ambiciózní, rozhodně ne zcela úspěšné ve všem, co by chtěli a potřebovali, ale pořád je oceňuju v té ambici. Rozhodně je hodnotnější film, který částečně selhává ve své snaze, než pitomost typu No Way Home. 3 a 1/2 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už len tá základná idea, že ľudstvo sa vyvíjalo len vďaka tomu, že mu to diktovala nejaká partia nesympatických a detinských vesmírnych buzerantov, ma celý čas vytáčala do nepríčetnosti. S láskou spomínam na časy, keď v komiksových filmoch boli protivníkmi Green Goblin v podaní Willema Dafoea, Magneto v podaní Iana McKellena alebo Heath Ledger ako Joker. Tu hrdinovia celý čas mávajú rukami vo vzduchu, aby premohli otravnú počítačovú grafiku. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Postava Dana Whitmana (Kit Harington) je v komiksech posledním potomkem dlouhé linie válečníků, kteří vlastní mystický Ebony Blade. Whitman jezdil na několika okřídlených koních a byl prvním majitelem Aragorna (bílého koně, na kterém jsme mohli vidět Brunnhildu ve filmu Avengers: Endgame, 2019), kterého daroval Valkýrám. (Kubaaa97)
  • Ve scéně, kde Kingo (Kumail Nanjiani) natáčí scénu v Bollywoodu, můžeme vidět stráž, jak drží repliky štítu Captaina Ameriky. (Kubaaa97)
  • V komiksech byl Phastos (Brian Tyree Henry) často spojován s řeckým bohem ohně a kovářství Héfaistem a hlavním technologem Eternalů na Zemi. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama