Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (754)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DCERA, SESTRA, AVANGER...“   Heleďte… úvodní ¾ hoďka uteče jako voda. Pak si tam holky sednou a začnou žvanit… pak akce… pak zase vykecávaj… což je fakt na hovno. Technicky nabušený, ale prostě…. celkem nuda. Co víc napsat?...     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Feromonový zámek? Neznám... 2.) Miluju tě Scarlett (Johansson)  /// Thx za titule „titulkomat“.              PŘÍBĚH ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nekona zadnej pruser. Porad si myslim, ze to je naprosto zbytecnej film a to i vcetne kontextu MCU, ale i tak jsem nakonec vlastne spokojenej. Dej je sice misty lehce mimo, akce by mohlo bejt vic, zaporaci tak nejak tradicne tragicky, ale jinak naprosto v pohode. Je fajn, ze se tvurci snazili o trochu realistictejsi komiksarnu a misty se jim to skutecne dari a hlavni ctverice je perfektni, vtipny je, ze nejmin zajimava je Scarlett a nejvic asi bavi hlaskujici Pugh a Harbour. Mozna je to tim dlouhym obdobim sucha v kinech, ale slabsi 4* to da. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to, ale tohle je pro mě zatím nejzbytečnější Marvel film. Vůbec z něj nemám pocit, že MCU nějak přispěl - vznikl prostě proto, že fanoušci chtěli sólo Black Widow (a, božebože, dozvědět se, co bylo v Budapešti, aby už od toho byl pokoj) a Scarlett Johansson po Endgame pravděpodobně taky nebyla proti. Je to taková promarněná šance, film hraje od začátku do konce na jistotu a ačkoliv jsou akční scény příjemně a záměrně nadsazené (ne náhodou se Natasha dívá na Moonrakera) a hlavní hrdinky i hrdinové v nich působí ještě nezničitelněji než Jason Bourne nebo libovolný terminátor, co je to platné, když jsem si během té rychlojízdy nedokázal k většině postav vytvořit jakýkoliv vztah a v závěru mi bylo skoro jedno, co se komu stane. Týká se to bohužel i Taskmastera, který tu prostě najednou je a podle tvůrců by z něj měl jít strach, jenže nejde, protože nám je jasné, že tohle není ten typ filmu, ve kterém by mohl záporák vyhrát či alespoň remizovat. Tady se spíš až whedonovsky vtipkuje a na napětí zapomeňte. Jestli může Black Widow do budoucna MCU něco přinést, tak snad jen návrat Florence Pugh a Davida Harboura. Oba by mě potěšili. Ale tenhle příběh Black Widow nebylo nutné vyprávět. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scénář a chování postav bylo zmatený jako chameleon mezi lentilkama. Na akci bylo vidět, že za každou cenu chce být cool. Někdy byla, ale někdy to už i na Marvela bylo přepálený. David Harbour je jasnej masér číslo jedna u tohoto filmu, od pákování v base ("Over The Top Sly" by se totálně nečapal ) mě bavil, bavil a zase jenom bavil. Nemůžu říct, že by to byl srágonec. Tvůrci moc dobře vědí na koho cíli a podle toho hrajou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nevěřte škarohlídům. Poctivá Marvelovka, která je sice pro dámy, ale rozhodně není hloupá. Úvod je boží, temný, nekompromisní, pak se přehodí na známou kolej, ale i druhá půle je víc než slušná. Infantilní humor je naroubován na Weinsteinovu aféru a přidává rodinnou omáčku po Disneyovsku. Má to taky divně useklý konec, (chybí likvidace Rosse, nebo vysvětlení jesli to byl kápo kdo pomohl), ale vzhledem k umístění za Občanskou válku je to jakž takž pochopitelné. Největším překvapením Vdovy je David Harbour a vůbec celá ta přepálená utíkačka z vězení. Chceme seriálový spin-off s Crimson Dynamem! A celé si to pro sebe krade Florence Pugh. Pozérka. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Když Alexei (David Harbour), Melina (Rachel Weisz), Yelena Belova (Violet McGraw) a Natasha Romanoff (Ever Anderson) utíkají z města, tak Yelena poprosí Alexei, aby pustil její oblíbenou písničku, tou je „American Pie“ od Dona McLeana. Tu samou písničku Alexei začne zpívat u Meliny doma, když se snaží udobřit s Yelenou. Význam písničky je loučení se sny, nadějí, optimistickým pohledem na svět. Samotná písnička je věnována Buddy Hollymu, Ritchie Valensovi a The Big Bopperovi, kteří zemřeli v letadle, když se snažili dostat na turné. (Yoshitsune)
  • V traileru můžeme vidět stejné nádvoří hotelu, jaké bylo použito ve filmu Red Sparrow z roku 2018, natočené v maďarské Budapešti. (ČSFD)
  • „Podle mě ten film opravdu reflektuje vše, co se děje v souvislosti s hnutími #MeToo a Time’s Up. Byla by opravdu škoda, kdybychom se k tomu nevyjádřili, kdybychom se tomu přímo nevěnovali. Myslím, že zvlášť pro [režisérku] Cate Shortland bylo opravdu důležité, abychom natočili film o ženách, které pomáhají ostatním ženám, které dovedou ostatním ženám pomoci, když jsou v potížích. Někdo se mě zeptal, jestli je Natasha feministka. Což je dost stupidní otázka, samozřejmě, že je feministka,“ řekla Scarlett Johansson. (ČSFD)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama