Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (155)

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál som sa kedysi díval pravidelne a vôbec ma nenudil ako mnoho iných blbých seriálov. Vcelku slušný seriál o Stratenom svete. ()

Firefly88 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný seriál podle předlohy známého spisovatele Sira Arthura Conana Doyla. Prvotní nápad trosečníků, kteří hledají cestu domů ze stolové hory, kde žijí dinosauři, je výborný a neotřelý (pokud nepočítáme Jurský park:), pozdější scénáristické "nastavování kaše" méně dobré. Překvapením je pro mě zdejší nízké hodnocení, ovšem je pravda, že seriál kdovíjak kvalitní není, na zpestření nudného dne však stačí a přiznejme si, kdo z vás se na něj jako malý nedíval a netěšil se na další díl? :) ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Pro znalce knižní předlohy docela zklamání. Zpočátku to vypadalo zajímavě, čím více se děj rozcházel s knihou, tím více se seriálová loď potápěla. ()

chemik11 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem na to koukal rád. Jenže teď, po pár letech a po přečtení knížky, musím říct, že jsem zklamanej. Spousta nudných dílů, mezi kterými je sem tam dobrá epizoda, třeba v první řadě ti návštěvníci z budoucnosti, to byl dobrý díl. S Conanovým románem to nemá moc společného. ()

ocypuc 

všechny recenze uživatele

Před pár měsíci jsem náhodně narazil na článek o tomto seriálu, který jsem za mlada velice rád sledoval. Začal jsem tedy všechny díly postupně sledovat, protože jsem si už nepamatoval jak to dopadlo a jestli se tedy dostali z plošiny. První série byla vynikající a bavilo mě to i teď, ta druhá byla taky napínavá ale už o něco slabší jako ta první. No a ta třetí? Tu jsem určitě dřív neviděl, protože jinak bych se nevydržel dívat na všechny ty díly předtím a čekat, jak to dopadne. Hlavní postavy mizí úplně náhodně, pak se objeví a zas zmizí. No abych to shrnul, dnes jsem viděl poslední díl a nestačil se divit.... prej pokračování přístě, které už nikdy nebude. První série 80%, druhá taky 80%, třetí 20%, takže výsledek je jasný. Jen je škoda toho nedotaženého konce, jinak by to aspoň podle mě, mělo navíc. ()

Eror351 

všechny recenze uživatele

Je to sice asi úplná blbost, ale když jsem byla menší tento seriál jsem zbožňovala a myslím, že se na to dá koukat. ()

Lukinsons- 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem ten seriál miloval, protože jsem měl rád dinosaury. Časem se mi zdál sice pořád víc a víc stupidní, ale pořád se na něj dalo koukat. :D ()

kusledu 

všechny recenze uživatele

Seriál na kterym sem s kamarádem vyrostl, sice to má špatný efekty, celý je to trošku kravinka, ale provedení a herci jak se do svých rolí doslova vžili, to je na tom to krásný :´)) ()

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám zdejší komentáře, asi nebudu jediná, komu tenhle seriál uvízl v srdci při víkendovém dopoledním sledování :) Má to všechno, co má seriál pro pobavení a zabavení mít - napětí, akci, humor, přátelství, lásku, strach a hlavně spoustu různorodých nepřátel od dinosaurů přes domorodce až po nadpřirozené bytosti. Ono totiž přiznejme si - kdyby byly všechny ty naše seriály tak hlubokomyslné, složité a realistické (jak by si někteří z nás přáli), bavilo by nás je pak ještě sledovat? ()

leavit 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem seriál měla ráda a tak jsem se rozhodla si ho připomenout. 1. serie: Co se týká děje, tak je na rozdíl od tehdejší seriálové konkurence poněkud slabší, ale zase má méně otřelé téma, dinosaury. Postavy samotné nejsou vymyšleny špatně, jen je jejich vývoj velmi pozvolný a jsou průměrně zpracovány. Nejlépe napsaná je podle mě Marguerite, celkem sympatičtí jsou Roxton a Summerlee, naopak Challengerovo přehrávání mi nesedlo. Nejlepším dílem je Cave of fear (spíše jeho druhá polovina). 55% ()

Gechitka 

všechny recenze uživatele

To já taky, milovala jsem tento seriál a miluji ho dodnes. Všichni co chtějí pokračování, tak to dejte vědět přes tenhle odkaz (je nutné mít facebook): https://www.facebook.com/thelostworldfans/. Zde je připnutý příspěvek na zdi, kde se ptají, zda chceme pokračování (je z 8/2017). Když nás bude dost, tak budou uvažovat o natáčení 4. série. Dívala jsem se i na fotky herců a i po 16 letech vypadají stále dobře, takže bych v tom časovém rozdílu neviděla důvod, otázka je, jestli i herci budou chtít pokračovat. Kdyby měl někdo zároveň zájem o přeložený scénář na dosud nenatočenou 4. řadu, tak ho mohu poslat emailem. Stačí mi napsat na email amaia@email.cz. Hezký den všem, nepolevme a neztrácejme víru, 4. série se určitě brzy natočí. Teď jsou dinosauři zase IN, dokazuje to nové ztvárnění filmu Jurský svět (2015), které letos (2018) bude mít pokračování. Nyní se už rozjela nová petice pro obnovu tohoto seriálu. Přihlásit se můžete zde: https://www.change.org/p/coote-hayes-productions-bring-back-the-lost-world-tlw-reunion-9487128a-e9f2-40b0-8737-79903d1c360b ()

Jimko 

všechny recenze uživatele

Také patřím k těm, které tenhle seriál postihl v dětství.. po zjištění, že si do teď pomatuji všechny představitele, úvodní znělku a většinu dílů a po přečtení zdejších negativních komentářů musím dát 5* ! :) ()

Reklama

Reklama