Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Napriek trošku archaickému vzhľadu, je to práve tento seriál, čo môžeme hrdo označiť za pravých Addamsov. Ich dobrodružstvá nie sú prehnané, sú podávané striedmo ale samozrejme s ľahkým nádychom morbídneho humoru. Divák zrejme už dôverne pozná jednotlivých členov rodiny, ale herecké kreácie Johna Astina a Carolyn Jones boli prekvapením dokonca aj pre mňa - Jonesová sa môže smelo porovnávať aj s Anjelicou Houston zo Sonnelfeldovho remaku. Samozrejme nechýba strýko Fester, deti, Larch a Vec - myslím si, že jednotlivé efekty boli vzhľadom na dobu výroby spracované pomerne profesionálne a vcelku aj autenticky. K tomu pripočítajte nezabudnuteľnú znelku s lúskaním prstov... Samozrejme aj detskí herci sú v rámci možností nadpriemerní, ale nemôžem si nezaspomínať na ich predstaviteľov z povrchnejšieho filmu z deväťdesiateho prvého... ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Klasika z detstva, keď som sedával pred slovenskou televíziou (tenkrát ešte celkom pozerateľnou) a užíval som si tento čiernobiely seriál. Gomez a Morticia u mňa na dlhé roky zostali najlepším seriálovým párom. Tento slovenský dabing by si zaslúžil ocenenie a mali by ho dávať za vzor súčasným dabérom. ()

Reklama

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí absolútna klasika! Tento seriál som miloval a v skutočnosti som si myslel, že je ešte o dosť starší (zrejme kvôli tomu čierno-bilemu prevedeniu). Skoro všetky diely super a na niektoré si pamätám do dnes. Akrobatické húsky Gomeza, zvodná Morticia, morbídna dcérka , mŕtvola Fester, obor Lurge či Morticiina matka- čarodejnica sú postavy, na ktoré budem vždy rád spomínať. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

PUGSLEY: "Otecko, môžem ísť do cirkusu?" GOMEZ: "Čo ťa to pochytilo? Prečo by chcel ísť zdravý a normálny chlapec do cirkusu?" /// Pamätám si, že už ako malý chlapec som veľmi rád sledoval seriál o rodine Addamsovcov. Vôbec mi neprekážalo čiernobiele spracovanie a nesmierne som sa pri ňom bavil. Dnes, s odstupom mnohých rokov, som seriál opäť našiel v TV ponuke. Je to úžasné! Ten humor je veľmi milý, nevtieravý a čierno čierny. Jednu bizarnú situáciu strieda ešte bizarnejšia. The Addams Family je so svojím neopakovateľným šarmom absolútnym kultom medzi seriálmi! LUSK... LUSK... ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Ide o Addamsovskú klasiku a je to oveľa lepšie ako filmy 90. rokov. Dabing k tomuto filmu, ktorý si skutočne cením obsadili zaujímavími menami: BOŽIDARA TURZONOVOVÁ, MATEJ LANDL, DUŠAN KAPRÁLIK a MICHAL DOČOLOMANSKÝ.Réžia slovenských dialógov: ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Na začátku seriálu je Pugsley starý osm let a Wednesday šest let. (Kulmon)
  • Jackie Coogan byl původně odmítnut jako strýc Fester. Odešel domů, oholil si hlavu, udělal vlastní "festerovský" makeup a role byla jeho. (Kulmon)
  • Povolanie Gomeza Addamsa je advokát. (Gryphon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama