Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál bol pre mňa pred pozretím celkom zaujímavý v kategórií sci-fi a tak som si ho v televízií pozrel. Dosť ma baví sci-fi žáner, tak tomu nemohlo byť ani inak. Páčila sa mi pointa príbehu. Ako to zasiahlo niekoľko generácií a navzájom si odovzdávali svoje poznatky o výskume mimozemšťanov a vôbec celé to dianie okolo nich. Tiež herecké obsadenie je tu veľmi kvalitné, i keď sa tu nejedná o žiadne známejšie meno. Na začiatku som o seriáli vedel len to, že je o mimozemšťanoch a má v ňom (vraj) prsty Steven Spielberg. Teda som očakával veľa. O to väčšie bolo moje sklamanie, keď som zistil, že mimozemšťania sú tu len vedľajší produkt a celkovo sa jedná o veľmi béčkový seriál, ktorý postráda atmosféru a napätie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný seriál, jehož největší slabinou bylo zběsilé tempo první poloviny. Životnost herců tu byla někde mezi jedním a dvěma díly a občas jsem měl problém s orientací. Hlavní hrdinkou ale byla dívka Allie a tvůrci zřejmě spěchali k jejímu narození. Akta X z Aljašské epizody koukala tak silně, že jsem skoro čekal známou dvojku z FBI. Docela dobří byli i herci ve většině důležitých rolí – s výjimkou fanatičky Heather Donahue celkem neznámé tváře. ()

Reklama

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

To, že na tomhle seriálu nese podíl Spielberg, nikdo nezapře - občas jsem měl pocit, jako bych koukal na prodlouženou a vylepšenou verzi Blízkých setkání třetího druhu. Během 10 epizod sledujeme dění napříč bezmála 60 lety a vychází se z již tak profláknutého incidentu v Roswellu. Seriál sice nepřichází s žádným šokujícím rozuzlením, ani s vlastní, ojedinělou, teorií o návštěvách mimozemské rasy na naší planetě - naopak, rozpracovává vesměs známé, ale divákovi je to podáno strašně vkusně a decentně. A pokud si v hlavě sjedu celý ten příběh znovu, musim smeknout, jak do sebe všechno zapadlo, jak se vzájemně během toho půlstoletí propojily postavy, které jsme měli tu šanci vídat, a jaký záměr scénárista přiklepl (nebo se ho tedy spíše držel) "bytostem z jiné galaxie". Nejlepší bylo finále, to nezklamalo a bylo v něm všechno - vyvrcholení, napětí, podmanivá hudba, ale hlavně? Emoce. Přiznám se, že už je tomu nějakej pátek, co jsem něco u obrazovky tak obrečel. Taky bych tu rád zmínil zápisky z deníku Allie, které nás doprovází ve vyprávění - byla to osvěta. Mnohokrát jsem se nad těmi monology pozastavil a musel uznat, že tomu tak na tomhle světě a v životě lidí (leckdy bohužel) je. A poznámka na závěr: nečekal bych, že zrovna v takovém seriálu dostane hlavní štěk uřvaná a usoplená Heather ze Záhady Blair Witch, ale hrála tu bezvadně - dokonale jsem jí tu mrchu, kterou měla na plátně ztvárnit, věřil. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení za zpracování kontroverzního tématu únosů lidí mimozemšťany, kde americká administrativa a armáda jsou bezcitní superbastardi a mimozemšťani ambivalentní cynici, kteří to myslí dobře. Zajímavý nápad zachytit více než 60 let historie UFO se lehce odráží v nepřehlednosti filmu a někdy až příliš rychlému střídání generací ( titulky typu "O patnact let později" nejsou vyjímkou, ale spíš pravidelností). První polovina seriálu je příjemně svižná a dostatečně sci-fi akční, ale druhá je již značně ukecanější. Celkově chválím Spielberga, za tuto povedenou sci-fi televizní sérii, stejně jako za Bratrstvo neohrožených. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Leslie Bohem .. Hm. Hned po úvodní letecké sekvence odehrávající se na konci druhé světové války jsem byl mírně nadšen. WW2 můžu a filmy založené nebo nějak propojené s ní jsou mé dvojnásob oblíbené (viz Indiana Jones 3, ...). Potěšilo mě to i proto, že jsem si dlouho myslel že 'Unesení' jsou (jen) ze současnosti. Hodnocení vychází ze zatím prvního viděného dílu a za týden určitě počkám do pozdních hodin na další. Alespoň se namlsám na 'Válku světů'. .. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Postava Allie Keysové byla časopisem TV Guide zvolena jako 16. největší sci-legenda. (HappySmile)
  • Nejdražší seriál, který byl kdy natočen v Richmondu v Briské Kolumbii. Zároveň také přinesl největší zisky do vancouverské ekonomiky. (HappySmile)
  • Příběhy o únosech a zpozorování UFO se zakládají na opravdových příbězích lidí, kteří věří na mimozemšťany. (HappySmile)

Reklama

Reklama