Reklama

Reklama

Star Trek: Podivné nové světy

(seriál)
  • USA Star Trek: Strange New Worlds (více)
USA, (2022–2024), 28 h 4 min (Minutáž: 46–63 min)

Hrají:

Anson Mount, Ethan Peck, Christina Chong, Melissa Navia, Rebecca Romijn, Jess Bush, Celia Rose Gooding, Babs Olusanmokun, Bruce Horak, Dan Jeannotte (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise. (SkyShowtime)

Recenze uživatele hypnos11 k tomuto seriálu (4)

Star Trek: Podivné nové světy (2022) 

Rozhodně zlepšení oproti slabé Discovery, ale stejně tomu něco chybí oproti ostatním ST seriálům. Postavy jsou zajímavé, casting také není špatný, ale děj jendotlivých dílů už oproti starším bratříčkům mírně pokulhává a v čem selhává především - dialogy. Nudné, nezajímavé plky, mezi nimiž sem tam prosvitne záblesk naděje. 4*, ale nebýt to ST, asi bych tu čtvrtou nedal. A co se sécnáristům zrovna dvakrát taky nepovedlo - Nemesis této série - Gorni - jsou v ejnom díle vykresleni jako technologicky vyspělí predátoři, aby v jiné byli vykresleni jako predátoři typu scottových vetřelců. Po druhé sérii 1* odebírám ()

Série 2 (2023) (S02) 

Jestliže 1. série byla s přimhouřením všech očí na 4*, 2. série je všech ohledech kvalitativně na stejné výši a dílko nikam neposouvá. Průměrný scénář, chabé dějové linky jendotlivých dílů, nudné (některé) postavy, stejně tak často slabší dialogy. Nevzpomínám si na žádný díl, u kterého bych si řekl, jo, tohle je ten starý dobrý Star Trek. Ne, kvalitativně to je na podobné úrovni, jaké slabé Discovery. Bohužel se potvrzuje, že dokud bude mít Star Trek pod palcem Kurtzmann a spol, bude to stále o tom samém. K postavám - přijde mi až neuvěřitelné, jak nudně je Pike napsaný. Dokonce to vypadá, že není nic, v čem by byl lepší, než ostatní členové posádky. A to jsem se na Pikea přitom díky Ansonu Mountovi obzvlášť těšil.. Další poměrně zbytečné a nudné postavy jsou Pelia a Sam Kirk. Ty naštěstí hrají druhé housle. Na druhém pólu jsou naopak Spock, La'an, Chapel, M'Benga, a překvapivě i Ortegas, s jejíž představitelkou jsem se zpočátku těžko sžíval. Nakonec si mě ale docela získala - nejenom že nehraje špatně, ale ještě k otmu jí role vyloženě sedla. Hodně vadí také naprosto zbytečné ukázky z minulých dílů. Mírně potěšilo zjevení se Scottyho, ale Scotty z SNW se se Scottym z původního ST nedá srovnávat. Hlavní a největší mínus je ale v kvalitě scénáře a ději. Čisté 3*, na víc to nemá. Za nejlepší díl druhé série nakonec pvoažuji ad Astra Per aspera, což mi přijde smutné, protože nejde o žádný úžasný počin. naopak vychvalovaní Those Old Scientists je sice díl hravý a milý, ale do vážného ST seriálu naprosto se nehodící počin. A povodně chválený Subspace Rhapsody? Místy to bylo zajímavé, přiznávám, ale celkový dojem z toho dílu byl rozpačitý ()

Tamhleti staří vědci (2023) (S02E07) 

Stručně: do vážného ST seriálu se něco takového nehodí. Dokáže pobavit, ale ta ztřeštěnost byla přehnaná. ()

Podprostorová rapsodie (2023) (S02E09) 

Muzikál to nebyl špatný, ale ST to nebyl dobrý. Zase průměr ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Reklama

Reklama