Reklama

Reklama

Někdo tam nahoře mě má rád

  • USA Somebody Up There Likes Me (více)
Trailer
Drama / Sportovní / Životopisný
USA, 1956, 114 min

Obsahy(1)

„Světoví boxeři trénují zde“ hlásí nápis nad vchodem Stillmanovy posilovny. Thomas Rocco Barbella není boxer. Je jen otrhaný, zoufalý mladík, co potřebuje prachy. Proto vejde, zapíše se pod smyšleným jménem Rocky Graziano a kvůli deseti dolarům vstoupí do ringu jako sparing partner... a není poražen. Jméno se zapíše do historie. Stejně jako tento příběh o Grazianově cestě z absolutní chudoby k titulu šampiona ve střední váze. Ve svém druhém filmu hraje Paul Newman skutečného krále ringu. V rámci přípravy na roli se s Grazianem osobně setkával, aby pochytil jeho způsob řeči a mimiku. Film získal dva Oscary a režisér Robert Wise zachytil tempo tohoto sportu se silou knock outu. Ve filmu se objeví i Steve McQueen a Robert Loggia. Zaujměte místa nejblíž ringu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Boxer, jenž rozhodně není sympaťák hned od úvodních titulků, se rve s ostatními zápasníky i s vlastní minulostí, která mu dokáže zasadit daleko větší rány než oni dohromady, pokud jí tu možnost dá. Paul Newman je tu přesně takový, jakého ho mám(e) nejraději, a Robert Wise Grazianův příběh natočil tak, že se jím pánové Stallone a Scorsese později zkrátka museli nechat inspirovat, to asi ani jinak nešlo. "Někdo tam nahoře mě má rád." - "Někdo tady dole taky." ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Biografická story o cestě na vrchol (oproti standardním žánrovým kolegům chybí oblíbený sešup dolů) sice trochu škodí sama sobě tou dokonale nalajnovanou cestou, ve které není ani jedno neočekávané škobrtnutí, ale na druhou stranu má tolik kouzelných momentů jako první rande, návštěva kina či parádně natočené boxerské zápasy, až divák milerád podlehne. Paul Newman dokonalý jako vždy, ale spíše mě zaujala Pier Angeli v roli Normy, jejíž postava zajímavě nabourala zažité normy ‚manželka sportovce = domácí puťka‘. Není to nejlepší biografie, ani boxerský film, rozhodně je to ale nezapomenutelný koncert filmařské protřelosti a herecké velikosti. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Rober Wise a box podruhé. Sice ne lépe, ale alespoň jinak... necelé dvě hodiny stopáže oproti svižné sedmdesátiminutové jednohubce, sledování cesty na vrchol proti příběhu jedné noci a bohužel i z toho logicky plynoucí slabší atmosféra a mnohem méně napětí, jak se bude příběh vyvýjet. Naštěstí však celý ten ucajdaný biografický příběh Rockyho táhne Paul Newman, scénář obsahuje adekvátní množství vtipných scén a Wise opět zvládá boxerské sekvence na jedničku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert Wise /Run Silent, Run Deep s kultovym Clarkom Gableom / natocil nadherny sportovy film o zufalom mladikovi, ktoreho stvarnil Palo Novomuz, ktory sa zapise s 10 dolarmi do boxerskeho ringu. A moze sa odvijat pribeh filmu, ktoremu kraluje P. Novomuz, ktory vedel hrat. Novomuz je pekne tvrdohlavy, a par krat spadne do problemov, ale ten titul sampiona aj tak obhajil. Spolu s Rockym z roku 1976 je toto jeden z najlepsich sportovych filmov. 100 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Uzasny film a to ve vsech smerech. Pribeh Rockyho Graziana si skutecne zaslouzil zfilmovani. Velmi kvalitni herecke vykony snad vsech zucastnenych, kterym dominuje ve filmu teprve zacinajici Paul Newman! Atmosfera darmoslapu v ulicich New Yorku je taky velmi dobre natocena. Svym zpracovanim, scenarem, hereckymi vykony a par vtipnymi momenty je film atraktivni od zacatku do konce! Osobne bych dal filmu tak 97%... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Paul Newman se na svou roli pečlivě připravoval. Setkával se se skutečným Rocky Grazianem a snažil se zachytit jeho charakteristické pohyby a osobnost. (Rocky62)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. července 1956 v San Franciscu v Kalifornii. (ČSFD)

Reklama

Reklama