Reklama

Reklama

Někdo tam nahoře mě má rád

  • USA Somebody Up There Likes Me (více)
Trailer
Drama / Sportovní / Životopisný
USA, 1956, 114 min

Obsahy(1)

„Světoví boxeři trénují zde“ hlásí nápis nad vchodem Stillmanovy posilovny. Thomas Rocco Barbella není boxer. Je jen otrhaný, zoufalý mladík, co potřebuje prachy. Proto vejde, zapíše se pod smyšleným jménem Rocky Graziano a kvůli deseti dolarům vstoupí do ringu jako sparing partner... a není poražen. Jméno se zapíše do historie. Stejně jako tento příběh o Grazianově cestě z absolutní chudoby k titulu šampiona ve střední váze. Ve svém druhém filmu hraje Paul Newman skutečného krále ringu. V rámci přípravy na roli se s Grazianem osobně setkával, aby pochytil jeho způsob řeči a mimiku. Film získal dva Oscary a režisér Robert Wise zachytil tempo tohoto sportu se silou knock outu. Ve filmu se objeví i Steve McQueen a Robert Loggia. Zaujměte místa nejblíž ringu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vykradačky, vlámačky, pouličné bitky, za všetkým bol Rocky, všetci to už s ním vzdali, lebo všetci vedeli, že je to len malý hajzlík, ktorý nič iné nevie. Ale jediný človek, ktorý je ešte na jeho strane je je ho matka, aj keď je zločinec v očiach matky je stále jej syn, ale aj ona má len jedny nervy. Rocky má v sebe veľa zloby a potreboval ju niekde vydať a box mú veľmi zapasoval. Ale je stále arogantný, drzý, tvrdohlavý a má v sebe neukojiteľnú nenávisť. Newman ako vždy hral skvelo, ale pre mňa najväčšou hviezdou bola Pier Angeli, bola krásna, mala príjemný hlas a dobre sa na ňu pozeralo a hrať tiež vedela, ale hlavne do toho drsného sveta vniesla niečo príťažlivé a milé. Sú tu emócie, je tu aj nejaké to posolstvo, len tých boxerských zápasov tu nebolo veľa a keď aj boli, nevenovali sa ani tak zápasom ako iným, v tej dobe nepodstatným veciam. Pochopil som, že film nechcel byť len o boxe, ale chcel ukázať ako sa z mladíka stáva muž, alebo aké starosti prežívajú bežný ľudia, no mne to troška vadilo. Box bol zachytený len tak vlažne a preto dávam 4* a už viem, kde Stallone čerpal inšpiráciu pre svojho Rockyho. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Někdo tam nahoře mě má rád je plnohodnotný člen rodinky těch lepších boxerských filmů. Není možná tak hodně moc dobrý jako Zuřící býk, ale uričtě je minimálně stejně dobrý jako Rocky (čímž myslím prvního, ostatní do téhle vytříbené rodinky nepatří). Osud Rockyho Graciana je skutečně hoden zaznamenání na filmové plátno a tím lépe, že se to takto dobře povedlo. Paul Newman zde hraje trochu jinou, méně sypmatickou, postavu než u něj bývá zvykem. Osobně na hercích hodně oceňuji, když se snaží předvádět i jiné polohy svého herectví a nezakuklí se ve 100x stejné roli jako např. dnes Tom Hanks, nebo Morgan Freeman. Kromě tohoto, zasluhuje nejen on, ale i celý film respekt za dobře natočené boxerské scény, které nestránou tak rychle jako jiné pasáže filmu. Ze soubojů je patrné, že jich herci asi při natáčení pár schytali. No scénář je místy zastaralý, ale stejně vás udrží v pozornosti až do napínavého finále filmu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,920,000║ Pekne je vidieť kde si brali tvorcovia Stalloneho Rockyho inšpirácie alebo skôr odkiaľ slušne vykrádajú. Presnejšie výborní Paul Newman hrá Thomasa Rocco "Rockyho Graziano" Barbella, dobré že, podobnosť v mene ako vyšitá a vo stvárnení ani nehovoriac. Nevadí Newman bol na tú dobu viac než presvedčivým v poňatí boxera žijúcom na krivke vzostupu a pádu. Jeden z naj boxerských filmov. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlel o jedné až dvou hvězdách. Nemám rád povrchní filmy, nevysvětlitelné vzestupy a senzační zmrtvýchvstání. Ale scéna s lampou a výraz ve tváři Pier Angeli. Není to povrchní film! Ale bude se líbit asi jen tomu, kdo zvládá sportovní filmy, i když narozdíl od Rockyho není o jen o boxu, ale hodně o životě boxera. A je asi lepší než Rocky, ačkoliv ještě nikdy jsem neviděl box, ve kterém by většina úderů nešla do krytu, ale na obličej... Takže nakonec lepší tři. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Hrdě hlásím, že jsem viděl nejlepší boxerský film, co byl natočen. Paul Newman mě ale překvapivě zas tak nepřekvapil, byly to totiž především vedlejší postavy, co byly výjimečné. Pier Angeli, Sal Mineo, Harold Stone,.. Mimochodem Angeli je jedna z nejhezčích hereček, co jsem doposud viděl. Jasnejch pět.. :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. července 1956 v San Franciscu v Kalifornii. (ČSFD)

Reklama

Reklama