Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 1
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (532)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím zásadně změnit svůj názor. První série mě nadchla. Potom jsem byla zklamaná, že změnili doktora, tak moje nadšení opadlo. A moje hodnocení skončilo na pouhých 3 hvězdách. Jenže potom se kvalita sérií jen zlepšovala. Z nového doktora se rázem stal absolutně dokonalý představitel Pána času a netrvalo dlouho a pan Úžasný David Tennant se navždy zapsal do mého pomyslného žebříčku top herců. Bravo seriálu! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Takový podivný patvar, který by chtěl být hrozně moc věcí najednou, ale ani jedna mu nejde, tak za prvé se snaží být do určité míry věrný svému prastarému (bráno z televizního hlediska) původu a zároveň být co nejvíc kůlovitým a prostě mu to nejde, výsledek působí jako zpářenina mezi Hvězdnou bránou (a to těmi horšími díly), Xenou (těmi zábavnějšími díly) a de facto jakýmkoliv scifi o cestování časem první poloviny minulého století. Obrovské zneužívání deus ex machina prostředků, ne zrovna dobré kulisy (další z důsledků bídného propojení nového a starého)... Navíc ani ti doktoři se nějak zvlášť nepředvádí (většina scénářem, někteří herecky). Epizodická blbinka na zahnání odpoledne? OK. Scifi kult nedozírných kvalit? To fakt ne. Howgh. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvedám o hvězdu nahoru na pět. Jednoduše nemám jinou možnost. Seriál jako takový sice není úplně tím nejvyváženějším co kdy vznikl a jeho zábavnost se hodně odvíjí od charakteru konkrétního doktora a zvoleného tématu rozebíraného v díle. Tak jako tak ovšem Doctor Who představuje na poli seriálů neskutečnou hravost a až absurdní zábavnost, která se nebojí koketovat se skutečnou historií. Není to rozhodně záležitost pro každého ale pokud jste pozitivní na britský humor a ne zase až tak vážné sci-fi, tento seriál je jasná volba. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vynikajici nekonecny britsky sci-fi serial, jenz me tedy zaujal daleko vice nez tolik vychvalovany Cerveny trpaslik. Vsechny epizody nepostradaji napeti, spoustu akce, humoru i vizualnich efektu. Postava Doktora je pak vyborne napsana i zahrana. Za nejlepsiho predstavitele bych zvolil Davida Tennanta, i kdyz ani ostatni nejsou spatni. Jedine co bych videl jako zapor je az prilisna rozvleklost a take fakt, ze je to dilo urcene zejmena britskym divakum a jinym narodum muze pripadat nepochopitelne. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem toho o Doctorovi Who slyšela hodně chvály ještě před tím, než jsem vůbec mohla zjistit, o čem tenhle seriál vůbec je, chtěla jsem ho odepsat a vůbec na něj nekoukat. Nakonec jsem se rozhodla, že se teda podívám. Jak jsem tak koukala, říkal.a jsem si, že jsem měla pravdu. Za prvé, je to sci-fi, ke kterému já moc blízko nemám, a za druhé, všichni mi připadali příšerně nesympatičtí. Jenže stačily asi tak 2 vteřiny a všechno v Doctorovi Who mě nadchlo. I ty původně nesympatičtí lidé. No jo, Britové, na ty si asi musíte nejdřív zvyknout, abyste si je mohli zamilovat. Když mi už po prvním díle (upřímně to byly asi 2 vteřiny) přišla představa, že promeškám příští díl, hrozivá, musela jsem si přiznat, že se mi tenhle seriál líbí. Líbí se mi Doktor, jeho společnice, modrá telefonní budka jménem TARDIS (uvnitř je větší)... Líbí se mi taky mimozemšťani, Dalekové, Kyberlidé (teda tady to 'líbí' neberte tak vážně, Daleky, Kyberlidi a další mimozemšťany ze srdce nesnáším :D)... U tohohle seriálu si připadám jako děsná citlivka.. Kdo u sci-fi seriálu brečí? Když Rose držela svého umírajícího tátu, brečela jsem. Když 9. doktor (Chris Eccleston) zregeneroval, nesla jsem to dost těžce (jo, zas jsem bulela), přece jenom jsem si bez něj nedokázala DW představit. Ty jeho držky byly prostě úžasné :D. Hned ve Vánoční invazi jsem si ale zamilovala Davida Tennanta, který mě svými obličeji a výrazy úžasně baví a už teď mám strach, jaké to bude, až zregeneruje v Matta Smithe (je mi jasné, že zas budu bulet :D). Když 'zemřela' Rose, bulela jsem asi 30 minut. Strašná citlivka. Zatím jsem z doktorů zažila Christophera Ecclestona a Davida Tennanta, ze společnic Rose Tylerovou, Donnu a Marthu, a přiznávám, že i když jsem se pokaždé s předchozím členem těhle dvojčlenné party loučila těžce, toho dalšího jsem si zamilovala stejně jako toho předchozího. Tenhle seriál prostě miluju. Jo, řekla jsem to. I přes to, že mě o tom každý chtěl přesvědčit předtím, než jsem věděla, kdo Doctor Who je. 100% ()

Galerie (4 841)

Zajímavosti (205)

  • Poslední díl 5. série s názvem Velký třesk je vůbec první závěrečnou epizodou v obnovených sériích, kde se nezměnilo obsazení. V roli Doktora (Matt Smith) i společníků zůstali stejní herci. (jezurka42)
  • Představitel Dvanáctého Doktora Peter Capaldi se již v seriálu jednou objevil. Konkrétně v epizodě Ohně Pompejí jako otec rodiny, ke které Doktor docestuje. Tento fakt podporuje teorii, že na sebe Doktor při regeneraci bere podobu někoho, koho už potkal. Také se jedná o stejnou epizodu, ve které se objevila i Karen Gillan v roli věštkyně Miry ještě předtím, než byla obsazena do role Doktorovy společnice Amy Pond. Capaldi se objevil i v seriálovém spin-offu Torchwood (od r. 2006) v roli Johna Frobishera. (sluppka)
  • Dvanáctý Doktor (Peter Capaldi) jako jediný nepožívá typické hlášky "Fantastic!", "Geronimo!" či "Allons-y!", jako jeho předchůdci v tomto i původním seriálu Doctor Who (od r. 1963). Dá se tak říci, že tím porušil několik desítek let trvající řetězec, na který byli fanoušci zvyklí. (P. J. D.)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama