Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

tosastava odpad!

všechny recenze uživatele

Mno,ako by som sa slušne vyjadril k prvým dvom dielom,aha,už to mám,fekálie,fekálie.... !. Momentálny TV trend je varenie,každý chuj a pipina varí. Prima produkcia si povedala, prečo to ešte nevyužiť a na rýchlo nezbalastiť niečo na tú tému?. Výsledok máte možnosť vidieť sami. Obávam sa že TV kanalizácie nestoja o to aby sa vymanili s tých hovien,vyhovuje im debilita divákov. Nemusia sa namáhať a snažiť sa aspoň trochu zvyšovať latku kvality vysielaného obsahu ()

Draik 

všechny recenze uživatele

Z tohoto seriálu mám poněkud rozporuplné reakce. Jediný klad je asi složení obsazení. Herecký výběr dle mého má velký potenciál ke ztvárnění prvotřídního díla. Vím, že některé herce lidé moc nemusí a dívají se na ně s despektem (například Michal Suchánek) ale sešla se tu slušná variabilita, která by byla slušný základ pro seriál, který se nechce zaměřit na určitou sortu lidí či styl humoru. Problém je ale v tom, že herci absolutně svůj potenciál nevyužívají. Velmi dobře se dle mého popasoval s rolí David Gránský - jedno z nejméně známých jmen, ale na jeho projevu je vidět, jak se snaží svou roli prodat a projevu a procítění charakteru dává maximum. Také Petr Štěpánek působí ve své roli přirozeně. Pak vietnamská dvojice Viet Anh Doan a Ivy Hoang - dobře zahrané a Liovy linky jako jedny z mála mají vtip a jsou to světlá místa seriálu. Zbytek ale jako by odříkával pouze scénář včetně předepsaných projevů, ale nedával do postavy nic ze sebe. Snad herci sami tuší, že právě ten scénář za moc nestojí. Děj epizod je plytký a až na pár vyjimek vlastně není v seriálu nic, co by vám utkvělo v paměti. Děj jednotlivých dílů shrnete pár větami a nemáte potřebu nebo chuť dívat se znovu. Například co zanechalo ve mě osobně nejsilnější stopu je pocit vzteku, jak se vyplácí lhát a škodit, protože málokdy to má alespoň trochu odpovídající spravedlivou odezvu. Dvojice hlavních hrdinů nepůsobí ani tak dojmem smolařů, jako spíše naivních troubů, co se nikdy nepoučí ze svých chyb a neumí předvídat situaci. Klady: složení hereckého obsazení, Liu Zápory: scénář, celkově hutnost děje, nedotaženost některých postav ... no prakticky vše ostatní Pokud nenastane drastický obrat (jako že asi ne), tak je bude pokus o sitcom velký propadák. Na Comeback, Okresní přebor nebo Hospodu to rozhodně nemá. ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

"Pátina nevraživost vůči Tonymu Bendovi se v poslední době nedá přehlédnout. Pan Seifert vydírá Hejduka. Standa s Laděnou podstoupí testy plodnosti. Klára má trápení s Didi, zdá se být nemocná. Krupičkovi slaví rozvod, Pepa v hospodě, Krupice se Skálou v Praze. Václav se rozhodne využít Denise, aby dostal Kateřinu zpět do vesnice." //// Klasický popisek jednoho dílu v časopise s TV programem, řeknete si. Ale poznali by jste, že každá věta je z jiného seriálu? Poznali by jste, která ze kterého? Kurva, že ne! Protože všechny tyhle debilní české seriály jsou O VŠEM. Všechny o všem. Strašně se ze začátku tváří, jak Kuře je o gastronomii, Přístav je o provozování hospody, aby všechny spadly do úplně stejných starostí a situací, jako v ostatních seriálech, navíc se stále stejnými herci. Hnusná fabriková výroba, ze které je mi zle. A tak, jak jedou televize na pásu tyhle seriály, tak já jedu Odpady. Stejný pás, stejné razítko. Bum. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ještě se nestalo, že by českej soap seriál ode mě dostal tak závratný hodnocení tří hvězd, ale Ohnivý kuře prostě tak nějak "ujde." Dokonce se v něm dá identifkovat několik málo skutečně sympatických postav (ne, není to Prachař). Škoda, že se muselo jít až do takových extrémů co se týče debilnosti jiných postav (obzvlášť karikatura Babčáková, její uťáplej manžel a celá ta zbohatlícká rodina z lázní). Jo, a panebože, Suchánek?! To jako fakt? Suchánek, co má představovat někoho jinýho, než sám sebe? Tak to neexistuje. Suchánek je navždy jen Suchánek, taky navíc vypadá jak zakrslej skřet se zamrzlou pubertou. A v páru s Rybovou? Eh? No ale jedeme dál - Kristýna Leichtová je docela fajn, Polišenská je někdy i vtipná a výbornej je Jaromír Nosek, toho je tady skoro škoda. Člověk by řekl, že ty recepty na konci jsou jenom trapnej tah, jak zvýšit oblíbenost seriálu využitím lásky našeho národa k přiblblým kulinářským pořadům a je to nejspíš pravda, ale prdím na to, ten recept na krkovici na houbách byl vážně dobrej :-D. Takže jo, 45 %. ()

GlaDOS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohnivý kuře je hodně divný schizofrenní seriál. Původně jsem ho označil odpadem, teď měním na dvě hvězdy. S odřenýma ušima. Je nápaditější, než většina konkurence, ale v mnohém se jim podobá. Téma gastronomického prostředí je ovšem nevyužito. První díly se snažily z tématu těžit, zhruba po dvaceti epizodách je ovšem Ohnivý kuře značně Ulicoidní. Některé díly ujdou a dá se u nich vydržet, některé jsou podprůměrné a jen tak okrajově se v dílu mihne příprava jídla, aby si seriál opodstatnil recept, když běží titulky. Na to, že má být seriál komedie, vtipy většinou vyzní do ztracena (nebo jsou zabité zbytečným vysvětlením) a nejhorší je, když se snaží být vážný. Scénáristi jsou úplně posedlí tím, že postavy pořád odkládají důležitá témata/rozhovory. Když už je na scéně konflikt, ten nemá čas na toho a ta teď musí udělat tohle a teprve potom si může s druhým promluvit. Takto jsou schopni natáhnout konflikt na několik dílů, takže mám skoro pořád pocit, že se vůbec nic neděje a 90 % času sleduji vatu. Ani ten product placement se scénáristům nedaří nějak rozumně integrovat, vždy to působí směšně. Scénář je prostě zoufale podprůměrný, ale občas se v něm objeví záblesk něčeho ne úplně marného. Dvě hvězdy dávám hlavně za některé sympatické postavy. Dolanský je fajn herec a skoro je ho tady škoda, protože Burák působí dost uťáple. Babčáková ovšem hraje zápornou roli výborně. Také se mi líbí Prachař. Jakub ani omylem, ale jeho otec David hraje Bédu velmi dobře. A našlo by se dalších pár fajn herců. Bohužel na každého takového připadá buď někdo, kdo se do role nehodí, nebo má prostě mizernou roli. Linda Rybová hraje tak nepříjemnou, otravnou a pasivně agresivní semetriku, že ji máte chuť popadnou za ramena a pořádní s ní zatřást, ať se to v ní trochu porovná. Liu je také srandovní postava. Ohnivý kuře pomocí něj pokrytecky kritizuje Čechy a jejich lásku ke stereotypům, ale pak dělá úplně to stejné, protože Liu je sám strašně stereotypní postava (evidentně má jen jediný typ alkoholu s naloženým hadem). A v negativním duchu bych mohl dál pokračovat. Přesto Ohnivý kuře skoro pravidelně sleduji jako guilty pleasure. Pomozte mi prosím. ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Na jeden díl bylo zapotřebí cca 50 komparzistů – za celou dobu se před kamerou objevilo cca 10 200 komparzistů. (TheSlezy)
  • Exteriéry se natáčely v Benátkách nad Jizerou. (rakovnik)
  • Dekorace seriálu byly postaveny na ploše o celkové výměře 3 600 m2. Na uvedené ploše bylo vytvořeno cca 33 dekorací/prostředí. (TheSlezy)

Reklama

Reklama