Reklama

Reklama

Místo zločinu České Budějovice

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu České Budějovice
Česko, 2023, 13 h 11 min (Minutáž: 56–71 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

David Novotný, Leoš Noha, Judit Pecháček, Filip Březina, Pavla Beretová, Jitka Schneiderová, Martin Myšička, Tereza Brodská, Miroslav Táborský (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po Místech zločinu z Plzně a Ostravy se zločin přestěhoval do jižních Čech. Kromě vyšetřování a náhledu na kriminalistickou práci přinese seriál také pohled do soukromí postav. Šéf vyšetřovacího týmu Karel Dvořák (David Novotný) sloužil dříve u tajných služeb a nepřímo zavinil fatální zranění kamaráda. Jeho osobní linka se prolíná okrajově celou touto řadou seriálu. Diváci se mohou těšit i na Emu Grodskou (Pavla Beretová), která je z Ostravy převelena do Českých Budějovic na místo šéfky tamní kriminálky. Kromě služebně starších vyšetřovatelů se seriál zaměří také na mladou dvojici kriminalistů v podání Jany Šímové (Judit Pecháček) a Petra Brauna (Filip Březina). Tým doplní rovněž státní zástupkyně Lucie Veselá (Jitka Schneiderová) a soudní lékař Alex Karpenko (Martin Myšička). (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu extrémně hloupý seriál. Charaktery, reakce a vůbec celkové chování a myšlení hlavních vyšetřovatelů je na úrovní patnáctiletých dětí. Tady nejde ani hodit žádnej frk. Včera jsem musel zajít k obvodní, aby mi udělala lobotomii a tuhle záležitost mi vyjmula z hlavy..  Jakou záležitost? Mami? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Opět změna místa. Praha se už omrzela a tak následovala Plzeň, Ostrava a teď i České Budějovice. Měst je hodně a tak ještě je kde natáčet, ale pravda, pokaždé to bude originálnější než už tolik zprofanovaná Praha. Vezmu-li to od začátku, tak jak obsazení, tak úvodní znělka jsou parádními úvodními atributy.  Pominu-li fakt, že obsazení Pavly Beretové jsem vůbec nepochopil, neboť se připojila až v bůhvíkolikátém díle a navíc i tak zastávala pouze minimální roli. I jednotlivé případy jsou zajímavé. Faktem je, že samotné Budějovice jsou aktérem dějí jen minimálně a většina se odehrává všude jinde po okolí, ale budiž...lokace jsou vskutku oku lahodící. Méně už charaktery jednotlivých postav. Vedle těch úplně nezajímavých tu máme jednoho alkoholika a šéfa s tajemstvím, ale též s minulostí tajného agenta. Jako by snad tvůrci neuměli vymyslet nic originálnějšího. Již se začínají opakovat. Bohužel mě pak nepotěšila stopáž. Tvůrci stále nepochopili, kde je současný trend. Více než hodinové díly jsou prostě špatně. Už jen proto, že samotné epizody nejsou narvané dramatickými událostmi a akcí, ale z poloviny jsou zaplněny případem, podstatnou polovinu ale obsahují osobní problémy kriminalistů, ačkoli zde spíše jednoho, a jeho minulost. Jinak se ale kriminálka tváří moc dobře a je jedna z mála, kterou bych si po čase i zopakoval. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úrovni Místa Zločinu Plzeň. Všechno hlavně zabíjí nesympatický vyšetřovací tým ve kterým nefunguje vůbec žádná chemie. Novotnýmu bych policajta i věřil kdyby ho nestylizovali jako akčního hrdinu a celá ta vedlejší linka je trapná a nezajímavá. Neherci Bárdos a Březina jen prázdně odříkávají repliky ze scénáře a jejich postavy působí jak bez života. Beretová je tu úplně zbytečná a důvod její účasti tak úplně nechápu. Postupem času mě nakonec nejvíc bavil Noha který sice působí jako by zabloudil ze záchytky na kriminálku, ale jeho hlášky aspoň pobaví. No pár dílů je aspoň průměrných a jediný nadprůměrný kde jsem uvažoval i o čtyřech hvězdách je devítka. Naopak naprosto neuvěřitelný je ten poslední. To prostě nevymyslíš. Takže myslím si, že dvě jsou tak akorát a vzhůru do Místa Zločinu Ostrava páč jsem vocas nepoučitelnej.40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Němci mají Místo činu, my máme Místo zločinu. Jenže zatímco Němci mají alespoň sérii výborných kriminálek se Schimanskim, který byl charakter sám o sobě, tak tady abychom se za charakter pomodlili. To se tu policajti raději budou chovat jak neandrtálci. Mnohdy nelogicky, hloupě a pak tu bude ještě třetí úroveň – Leoš Noha, kterej s tím jeho přístupem k vyšetřovateli posunul laťku do úplného dna. Ve volném času jsem si to pustil, ale prakticky každý díl byl stejně špatný. Hlavní postava Davida Novotného řeší jako vedlejší příběh nějaká stigmata z minulosti, které diváka vůbec nezajímají. Jediný plus každého dílu je prostředí, ve kterém se odehrává. To pokaždé stojí za povšimnutí, ale je to také to jediné, co dávám k tomuto seriálu k plusu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pokud mělo toto navazovat na Ostravu, tak kvalita šla výrazně dolů. Spojovací článek v podobě Pavly Beretové nebyl dostatečný, vlastně dokonce zbytečný, mihla se tam asi třikrát během celého seriálu. Případy nezajímavé, průběžný příběh Davida Novotného nakonec zmizel do ztracena. V první polovičce případů mi průběh připadal stále stejný, už od první minuty začali herci chrlit svoje dialogy, aby to stihli do konce. Ve druhé polovině dílů nastalo částečné zlepšení, už se na něco dalo i koukat a nebylo to postavené pouze na slovech. Ale i tak se celkově jednalo o silný podprůměr. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (26)

  • Budova Policie ČR, ve které se nachází kriminální oddělení, je ve skutečnosti Konzervatoř v Českých Budějovicích. (CinemaRanger)
  • Chromované plastiky v samém závěru dílu jsou z dílny výtvarníka Lukáš Raise. Vystaveny byly na bývalé baště Novoměstských hradeb, na místě zvaném Bastion U Božích muk. (sator)
  • Natáčelo se v Třeboni a okolí. Jedna z lokací je i Pivovar Regent. Dále se točilo v Českých Budějovicích. (CinemaRanger)

Reklama

Reklama