Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na slabšie očakávania som bola celkom spokojná. Videla som, že reakcie divákov nie sú príliš nadšené a s tým som si zapla bratov Grimmovcov ako strašidelnú oddychovku. V tomto ohľade som nebola sklamaná. Áno, porovnanie s Ospalou dierou je skutočne po ruke. Aj keď je Ospalá diera určite lepší film a bez debaty na vyššej úrovni, jednu vec jej bratia Grimmovci závidieť nemusia - a tou je atmosféra. Hustá, strašidelná, kulisy sú nádherné ako z rozprávkových knižiek. Ako ľahko parodická, ľahko ironická a jemne strašidelná rozprávka pre dospelých to funguje. Scenár á la "zmixujme to všetko dohromady a zasmejme sa pri tom" je síce výsmechom histórii a polopatistický humor zase výsmechom divákovmu vkusu, ale z môjho pohľadu spĺňa tento film moje požiadavky na neškodný strašidelný príbeh, ktorý predsa len nebol taký prvoplánový a priamočiary ako gýčovité rozprávky pre deti, ktoré mňa (až na výnimky) nebavili ani v detstve. A nech si tvrdí kritici hovoria čo chcú - ja v pozadí Grimmovcov Terryho cítim. Vzhľadom na jeho profil je to vydarená snaha o spracovanie komercie. Aj herci odviedli dobrú prácu, Heath je sladký a Monica... tá je jednoducho "fairest of them all". ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě mi z toho filmu v paměti nejvíc uvíznul Tomáš Hanák, který v angličtině (díkybohu) ztrácí svojí typickou ironii v mluveném projevu - sekvence, kde svojí dcerce vypráví pohádku o marnivé královně, je opravdu nádherná. Taky by si ho mohl všimnout nějaký zahraniční režisér a dát mu nějakou "rodenovskou" roli. Jinak Ledgerovi a Damonovi prospělo, že hrají proti svým typům (zvlášť Mattovi to jde), Jonathan Pryce je se svým francouzským přízvukem roztomilý a Lena Headey se se svým zavilým výrazem do toho filmu nehodí. Terry Gilliam svojí vyprávěnku podává prostřednictvím krásných obrázků (obzvlášť se rozjíždí v lese a ve scéně s perníkovým mužíčkem) a stále netradičně, pokud bych měla začít porovnávat s konkurencí. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hrozně zmatený... Mohla to být pohádka, ale to by nesmělo tolik lidí skončit se sekyrou v zádech, s brouky všude možně nebo třeba v břiše kobyly, co jí čouhají z pusy pavučiny. Mohlo to být fantasy, ale to by se nemělo natáčet v takhle divadelních kulisách a být v některých okamžicích silně infantilní. Nebo třeba horor? To bych se ale aspoň jedinkrát musela bát, což by se mohlo stát jedině tehdy, kdy bych každých 5 minut Bratří Grimmů prokládala například Kruhem, Omenem a podobně. Triky vypadají jako nejmíň 15 let staré, ale nějakou lokální (tj. velmi občasnou ;-)) atmosféru filmu upřít nemůžu. Matt a Heath se snažili, ale bohužel neměli moc příležitostí pořádně hrát. Ale i tak - za ně a pár dobrých nápadů ty 3* dám, ale jsou opravdu slabé, moooooc slabé. Doufám že Terry Gilliam dostane brzy zpět do formy, v jaké byl do 12 opic a že jeho příští film bude stát za to. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger .. Nebýt pod tímto snímkem podepsaný režisér geniálních Dvanácti opic, určitě bych měl v kině větší radost. Terry Gilliam totiž jednoduše zklamal, byť se jedná o téma, které by mohlo být jeho parketou. No, nestalo se. Jen vznikl film, kvalitou odpovídající faktu, že to bylo jedno z nejhorších natáčení, jak pravil sám režisér. Ve zkratce - ztotožňuji se s názorem zde už napsaným – rutinní dospělácká pohádka. 50%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ale jo, že jsi to ty Terry, tak to bude za čtyři, ale jen tak tak, to ti teda povim. Ale verim a doufam, ze Tideland uz bude zase o neco trochu vic tvuj film, u kteryho nebudu chvilema trpet kvuli scenari a hlavne u ktereho nebudu premyslet, ze by me obcas ani nenapadlo, ze se jedna o film od tebe. Kazdopadne jsem rad, ze jsi se po letech opet vratil a doufam, ze jsou Grimmové tvůj odrazový můstek pro znovurozjetí tvé parádní režisérské kariéry. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • V zakletém lese je každý strom listnatý. Ale když Jacob (Heath Ledger) vyleze na věž ve stejném lese a rozhlédne se, všechny stromy jsou jehličnany! (DivX)
  • Kvůli problémům na place (nedostatek financí a zásahy producentů) si Terry Gilliam "mohl" vybrat půlroční pauzu, během které natočil komorní filmík Krajina přílivu (2005) (imro)
  • Během natáčení si režisér Terry Gilliam našel čas i na návštěvu představení proslaveného divadla Sklep. Tomáš Hanák (otec Angeliky) vzpomínal, jak "přišel po natáčení, unavený, překládal mu dvorní pythoní tlumok Petr Palouš. Hráli jsme samozřejmě The Best Of Sklep. Bavil se, občas zdříml a vyhřezl mu jazyk. O přestávce jsem ho prosil, ať jde, proboha, hned spát, což svatosvatě slíbil! No a po představení s námi ještě poklábosil. Společné foto visí na nejčestnějším místě divadla, u kumbálu se smetáky." (NIRO)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama