Reklama

Reklama

Nenávist

  • Japonsko Ju-on: The Grudge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrovolná sociální asistentka Rika Nishina (Megumi Okina) je požádána, aby přišla zkontrolovat jednu starší paní do jednoho domu, ve kterém se kdysi stalo něco strašného. Rika se tak zkříží s místní tajemnou kletbou nenávisti a musí přijít na to, co je ta kletba zač. (HanzoBureshi)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ještě někdy uslyším někoho jak píčuje do americkejch remaků a dám mu dělo do xichtu.První Ju-On byla poloamatérská mrdka, kterou jsem prozíval a její remake na tom není vůbec o nic lépe.Atmosféra totálně nulová, lekačky asi tři a to ještě předvídatelný.Strašlivý herecký výkony a hudba totálně zazděná.Ležel sem u toho s prstem v prdeli a bál jsem se asi jako Lesba na Prideu.Díky bohu, že se tyhle náměty můžou realizovat v prostředí, kde z nich vytřískají maximum.Že má americká verze snad o 10% míň, než tahle rutinní a nudná báchorka je fakt na tlemenec.30% za ten nápad, díky kterýmu mohl vzniknout opravdu, ale opravdu děsivý americký (pro mě) originál a konec, který je odvážnější a trochu víc depresivnější, jinak fakt mizérie a pro mě jasný důkaz toho, proč navždy bude asijská tvorba zcela mimo mě a každý, kdo to žere musí mít o 25 wasabi koleček víc. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo, jen blbec může vytvořit horor s takhle překombinovaným příběhem. To je pouze první problém. Druhý, který je ještě větší, je ten, že film není ani trošičku napínavý nebo strašidelný. Přitom jsem přistoupil k ověřené metodě. Film jsem zhlédl v noci a sám. Bohužel, parta kokotů natřená bílou barvou ve mne vzbudila spíše smích než cokoli jiného. V závěru jsem navíc začal usínat, takže z mé strany to bude zkrátka odpad. O děsivosti mám naprosto odlišné představy než pan režisér. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju kvalitní duchařinu. Další důkaz z Japonska, že i bez kapky krve jde natočit špičkový strašidelný horor, který nenechá jedinné trenky suché. Takashi Shimizu je mistr ve svém oboru a v Nenávisti vam nachystal tolik lekaček, že už tenhle klenot nebude dlouho chtít vidět podruhé. A hlavně lekačky jsou většinou nečekané a skvělé fungují na publikum. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám dům plný vzpomínek a zdi, které umí mluvit. Klasická japonská preciznost. Kamera, hudba i celá režie. Děsivé úkazy a strhující atmosféra. Energická zloba, která působí na podvědomí a končí pouze smrtí. Scénář je trochu náročnější, ovšem vnímání zla "jiného světa" nemůže být jednoduché. Nadprůměrná kvalita vše vynahrazuje. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Nebojím sa všetkého čo má šikmé oči. Tento film je síce po fomálnej stránke slušný ( najviac sa mi páčil nápad rozprávať epizódy podľa postáv) ale po obsahovej tak zmätený a nevyrovnaný, že mu bohužiaľ nemôžem dať viac. "Postavové" kapitoly nutne vyústia do stretu časových rovín, ktoré sú vo filme veľmi divne, až nelogicky posplietané. Pokiaľ sa týka "horrorovej" stránky tu film tiež dosť škrípe. Nedesí až tak akoby mal, niektoré scény sa mi zdali skôr zábavné. Ale na tie roztomilé Japonečky sa pozerá celkom fajn. 5/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • Shuri Matsuda a Yukako Kukuri sú v skutočnosti dobrí priatelia, údajne aj kvôli tomu ich obsadili do tohto filmu. (Pat.Ko)
  • V jedné scéně, kdy si detektiv Nakagawa (Hirokazu Inoue) prohlíží záznamy Toshia Saekiho (Yuya Ozeki) si lze všimnout Toshiova data narození a to 27. 7. 1987. (Keisuke)
  • Epilog, při němž můžeme spatřit sérii záběrů na vylidněné město, se natáčela velmi brzi ráno, kvůli absenci jakýchkoliv lidí a byla inspirována vylidněným městem, jaké můžeme zřít na konci hororu Kairo (2001). (Keisuke)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (více)

To je ale guláš!

To je ale guláš!

16.03.2005

Nepůjde o recept na tradiční hospodskou specialitu, ale o náhled do plánů může jménem Takashi Shimizu. Po remaku svého vlastního hororu Ju-on: The Grudge připravuje k přepracování i jeho pokračování.… (více)

Reklama

Reklama