Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo. Vizuálně chudé, myšlenkově retardované, sem tam se zableskne slušnou atmosférou, ale jinak obloha šedá a nezaprší z ní. Mračící se Reeves a jeho Golem přinášejí jakési poselství z hvězd, ale ocitají se s ním uprostřed záplavy klišé tradičních katastrofických filmů, včetně prachpitomé rodinné krize krásné astrobioložky. Výsledkem je zmatené ježdění z místa na místo a nudné plácání o lidstvu za zvuku Bacha a kulometné kanonády US ARMY. A když už není o čem, je tu rozuzlení jak z tripu praštěného hipíka. Tady nejde o jednoduchost myšlenky, ale prostoduchost podání. Derricksonovi slušně podjely nohy – a jeho verze sci-fi klasiky není ani sexy podívaná, ani film se solidní ideou. Je docela na pováženou, že z hlediska vyváženosti a podání jednoduché agitující myšlenky nedokáže nová verze ani zdaleka konkurovat originálu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný katastrofický sci-fi film. Má celkom dobrý príbeh o príchode mimozemského reprezentanta na našu planétu, ktorý tu má rozhodnúť o tom, či bude ľudstvo kvôli svojej povahe zničené a keďže sa ani po tomto ľudia nepoučili a stále používajú silu, postaví sa na stranu jeho zničenia. A tak vedkyňa urobí všetko preto, aby ho skúsila presvedčiť. Spracovanie nie je úplne zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Túto tématiku o príchode mimozemskej rasy s úmyslom zničiť ľudstvo mám veľmi rád, patrí medzi to najzaujímavejšie, čo môže americká komerčná produkcia ponúknuť, ale tentoraz to až tak dobre nevyšlo. Ešte spočiatku to pôsobí veľmi dobre, nechýba atmosféra a ten správny pocit tajomnosti, ale po tejto tretine to už celé upadne. Venovať väčšinu času filmu tomu, aby sa pár kladných postáv snažilo presvedčovať mimozemšťana určite nebol dobrý nápad, príde mi to až absurdné, ale zase oceňujem, že je to aspoň podané celkom seriózne, bez nejakých klasických infantilných prvkov, ako je to v amerických blockbusteroch zvykom a navyše občas poteší aj nejaká zaujímavejšia situácia. Akcie tu nie je až tak moc, ale tá je celkom vydarená. Kvôli zápletke jej tu očakávane až tak moc nie je, ale všetky sú dobre zvládnuté, či už obsahovo, ale aj vizuálne, poteší slušné nasadenie vojenskej techniky a vydarili sa obzvlášť viaceré deštrukčné scény. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatické hlavné duo v zložení Jennifer Connelly a Keanu Reeves a viacero slušných vedľajších postáv, záporom je jedine Jaden Smith, ktorý je po celý čas úplne otravný. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, v rámci svojej kategórie sa jedná o výrazný nadpriemer. Škoda, že táto zápletka je podaná práve takýmto nezaujímavým spôsobom, takže ma to až tak moc nebavilo, ale napriek tomu sa k filmu staviam kladne, na čom má zásluhu hlavne seriózne podanie a dobrý výber hlavných postáv. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 62%. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Civilization is a disease produced by the practice of building societies with rotten material. Den poté, kde na nás místo Matky Země dělají ty, ty, ty inteligentní mimozemšťané v čele s humanoidním Klaatu, jehož racio nabourávají zelené oči Jennifer Connelly, filozofující nobelista a ukňouraný hlásek mladého Smithe. Mnoho zajímavých myšlenek, podivný konec a perfektní výchozí tábor pro výškovou a hloubkovou debatu o civilizaci, vesmírném vlastnictví a myšlence poučení z krizového vývoje. A přece se TOČÍ. 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $79,366,978Tržby Celosvetovo $233,066,978Tržby za predaj DVD v USA $33,161,767 //počet predaných kusov 1,975,664║ Taká neškodná jednohubka, kde je citeľní ten menší rozpočet na menšej rozmanitosti scén než by sme v konečnom výsledku čakali, obsedenie je fajn ale nie úplne využité, postavy vyznejú akosi plocho, príbeh sa nesie v jednoduchej rovinke, bez silnejších záchvevov, posolstvo príbehu bude odovzdané ale vyznie takmer do prázdna, chýba tomu fakt väčšia razantnejšia hĺbka a napätie.... čakal som trošku viac, pôvodní film z 1951 je úplne iná intenzívnejšia káva. /60%/ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

K originálu překvapivě uctivý remake, který jde tak trochu mimo cestu slibovanou trailery, a v překvapivě komorní atmosféře brnká na rodinné struny, což v některých momentech zbytečně tahá do patosu jinak hodně kvalitní podívanou, již táhnou výborní herci, skvělé triky a hlavě zručný řemeslník Derrickson, jenž umí navodit jak chvíle absolutního napětí, tak i strhující popcornové jízdy, kde si obrovský černý mrak podává náklaďáky i fotbalové stadiony. Jako vánoční blockbuster jsem možná čekal trochu něco jiného, každopádně výsledek k zatracení není. Slabší čtyřka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Během natáčení se neplýtvalo papírem ani elektřinou. Využívaly se pouze recyklované materiály a produkce jezdila výhradně na bionaftu. (Dines)
  • Kopírující se roboti jsou Svatým grálem nanotechnologického výzkumu. (HellFire)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama