Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. Stars [0:39] ,2. Mountain Climber [2:41] ,3. National Security [2:48] ,4. This Is Not An Exercise [0:53] ,5. Do You Feel That? [2:00] ,6. Military Approach [1:07] ,7. G.O.R.T. [2:43] ,8. Surgery [1:31] ,9. Interrogation [2:33] ,10. You Should Let Me Go [2:25] ,11. A Friend To The Earth [1:55] ,12. Fighter Drones [1:24] ,13. Came To Save The Earth [0:46] ,14. I'm Staying [1:11] ,15. Helen Drives [0:45] ,16. Containing G.O.R.T. [0:45] ,17. Orb Rising/The Day The Earth Stood Still [2:41] ,18. They're Not Afraid Of Us [1:21] ,19. Flash Chamber [0:54] ,20. Helicopter Collision [5:14] ,21. See My Son [2:12] ,22. Cemetery [3:19] ,23. Distress [2:00] ,24. Wrong Place Wrong Time [0:56] ,25. Aphid Reign [4:17] ,26. Power Down [0:56] ,27. He's Leaving [1:50] ,28. The Beginning [1:11], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne bezvýrazné, matné, chudokrvné, neatmosférické, nedopečené, nedovarené a mdlé sci-fi. Jeho pozretie som odkladal 2 týždne, ale radšej som mal 20 rokov. Dvojhodinová nuda bola miestami skutočne až neakceptovateľná. Od sci-fi automaticky nečakám hneď Votrelca. Ale aj dialógy, postavy a zaujímavý príbeh predsa môžu zabaviť. Nie však tu. Finále totálne klišé, zápletka fádna, finálna pointa detinská (ľudstvo je zlo, ale aj tak si zaslúži druhú šancu), Jaden Smith príšerný, ani po (drahej) vizuálnej stránke ma to ktovieako nenadchlo. A do toho drevený Keanu Reeves. Bavil ma len jeho megarobot. Divákom sa ale snímka zrejme páčila, keďže na celosvetovej tržbe nechali 233 miliónov (pri 80-miliónovom rozpočte). ()

Reklama

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1951 jsem viděl před pár lety a už si to moc nepamatuju, takže to nechci srovnávat. Ale tohle spíš vypadalo jako parodie a né jako remake. V New Yorku přistane koule s mimozemšťanem, kterej celou dobu čumí, jak kdyby čuchal toluen. Kromě toho si zajde pokecat do McDonalda s jinym mimozemšťanem, kterej vypadá jako pan Miagi z Karate kida. Když nepočítám cca posledních 20 minut, kdy z GORTa začnou lítat mouchy, tak je to neskutečná nuda. Na konci začne nějaká ta destrukce, ale triky jsou na rok 2008 hodně ubohý, stejně jako je ubohej celej film. Jinak jsem měl pocit, že scénář asi napsal Bursík s Kocábem. Kromě toho, že celou dobu tam někdo blábolil nějaký ekofašistický sračky, tak bylo zajímavý sledovat herecký obsazení. Snad v každym záběru musel bejt nějakej příslušník etnický menšiny, takže hlavní postava běloška má za syna černocha. Hned mi to připomnělo film Me, myself & Irene. Jinak kdyby toho smrada na konci sežraly ty mouchy, tak snad dám za to hvězdičku. Taky zřejmě bylo potřeba uspokojit feministky, takže skoro všechny důležitý postavy jsou ženský. Škoda, že toho mimozemšťana nehrála třeba Queen Latifah. To už by byla úplná fraška... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Nosná myšlienka hoc nie nová, výborná, ale zvyšok priemerný. Pôvodnú verziu som nevidel takže nemôžem porovnávať, avšak vidí sa mi, že toto bude prípad ďalšieho nedomrlého remaku omnoho lepšieho filmu. Biblický podtext vám dopáli tak o desať minút skôr než vôbec niekto vo filme túto tézu vysloví a vôbec celé je to akosi situované do polohy kresťanského obetovania a vykúpenia. A keďže toto nie je moja parketa a rovnako je mi proti srsti aj „rodinná“ línia filmu musím odsúdiť tento inak v prvej polovici filmu celkom svižný a atmosférický scifáč do hlbín mainstreamovej a nechutne korektnej priemernosti. 6/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originální verze z roku 1951 asi kvičela jako prase, když jí znásilňovali. Tuto látku nelze prostě dneska podat s vážnym ksichtem. Tvůrcům sice došlo, že i když v 50. letech lidi naivně žrali ufo, co vypadá jak létající talíř, tak že dneska už by to neprošlo. Proto tam dali spoustu nudnejch profesorskejch vysvětlovacích keců o tom z čeho se co skládá atd. Místo puncu serióznosti, to ale bylo jen nudný. Neprominutelné je, že se vytratila ta béčkovost. Těšil jsem se, že konečně s pomocí dnešních triků uvidím Gorta jak ničí mrakodrapy svejma megarukama a vono hovno!!!!!!!!!!!!!! Mění se tam na jakýsi robomouchy, který všechno rozežíraj!!! Fuj! Jestli tohle není málo, tak rozhovor s čínskym ufonem, nebo do očí bijící rasová a genderová vyváženost postav vás znechutí dokonale. Aspoň že ten Keanu Reeves a Jennifer Connelly byli dobrý. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Kvůli scéně, v níž Klaatu (Keanu Reeves) opravuje složité formulky napsané na tabuli starým profesorem, přizvali filmaři fyzikální experty. Rovnice byly napsány na tabuli tužkou, herec je jen křídou obtahoval. (Pumiiix)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama