Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsou potřeba dva.. a právě tihle dva se potkali na přednášce o smrti. Z následné nezávazné schůzky už ale vykouklo něco, co jim možná doposud scházelo. Debutující Ed Stone dokázal uhlídat emoce na uzdě v, přiznejme si, "nepravděpodobné" situaci, dramatické momenty střídá s těmi veselými nenásilně a jeho melodrama (i když zápletku známe prakticky okamžitě) nesklouzává ke kýči. Amanda Peet a Dermot Mulroney, kteří prakticky neslezou z plátna, pak dokazují, že i v takovéhle látce příjemná překvapení ještě existují!! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný snímek o tragickém životním údělu dvou milujících se lidí. Oba dva byli přepadeni zákeřnou rakovinou. Snímek je pojatý spíš lidsky než psychologicky. Z toho důvodu je dostupný širokému spektru diváků. Oba protagonisté se chovají vzhledem k dané situaci logicky a se svým údělem jsou nuceni se vyrovnat. Nejstrašnější na tom všem je, že po předchozích partnerských nezdarech našli někoho, do koho byli schopni se zamilovat - s kým byli šťastni. Bohužel někdy je osud tak neuvěřitelně krutý, že člověku dovolí si zasloužené štěstí užít příliš krátkou dobu. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

I když už jsem původní verzi s Peterem Falkem neviděla strašně a neuvěřitelně dlouhou dobu, stejně mám pocit, že byla lepší. Možná je to jenom předpojatost, ale znovu se ptám, proč točit něco, co už bylo jednou natočené a skvěle? Ale tím nechci říct, že by toto zpracování bylo špatné, jenom se mi zdáli oba vzhledem ke svým chorobám až do konce příliš zdravě vypadající a happy. To bylo nevěrohodné. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Aj takto by sa to dalo, ale nemyslím, že je to také jednoduché... Sentimentálny príbeh už mnohokrát spracovaný, a preto z priemeru len mierne vybočujúci, ale na druhej strane je to relatívne príjemná romantická story vhodná hlavne na takéto upršané týždne. Podobné filmy: A Walk to Remember, Keith, Sweet November. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Griffin a Phoenixová není špatný film, je velice dobrý, ale jak už tady bylo řečeno, na to jakou situaci oba prochází, a co všechno je potkává jsou tihle dva nepřesvědčivý. Všechno je to romantické, smutné, dojemné, prostě všechno, co tento film předpokládá, ale skutečnost jde úplně jiným směrem, než by měla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama