Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

sona123 

všechny recenze uživatele

Na konci se zpívá nobody´s crying a myslím, že opravdu nikdo neplakal. Nečekala jsem od filmu nic extra a nic extra jsem nedostala. Bylo to komorní, milé, úžasně optimistické, pokud se to tak dá říct, herci byli fajn, Amandu Peet mám ráda. Hrozně mě rozčilovaly ty nekonečně dlouhé části, kde jen hrála jakási (asi dojemná,asi dokreslující děj) píseň a kamera cosi zabírala (jak někdo někam jde, kouká z okna a tak). Jednou fajn, ale tohle se opakovalo asi 5x. Zajímalo by mě, jak vypadal originál s P. Falkem. Předpokládám, že mnohem lépe. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád pravé kakao a jinému stačí Granko. Někdo se rozplývá u instantních citů made in USA a jiný zase ne. Opravdu bych chtěla vidět někoho s rakovinou, kterak je tak svěží a plný sil.Skoro jsem Sarah a Henrimu ten příval energie záviděla, co všechno se svou nemocí zvládali a jak pěkně u toho vypadali. Jinak námět dobrý. Ale uhlazený, načesaný, nagelovaný, americky korektní. Nojo, on je to remake. Tak to jo. Pro amerického diváka, aby se náhodou nelekl skutečného života. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ona miluje ji – ona miluje jeho. On má nevyléčitelnou nemoc – ona má nevyléčitelnou nemoc. Jemu nezbývá příliš času – jí nezbývá příliš času. Řekli by jste, doják jak kráva - žena uroní slzu, chlap se bude nudit. Omyl, autoři přistupují k tématu po špičkách a nenásilně krouží okolo – až na čestné vyjímky žádné srdceryvnosti, žádné laciné fráze, žádné smrtelné postele…….slza nakonec ukápne, ale tak příjemně, nenuceně. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Setkání dvou lidí, kteří později zjistí, že je spojuje stejný osud. O tom, že je Griffin nemocný, se dozvíme hned na začátku. Na přednášce se setká s Phoenixovou. Ta se drží zpátky a rozhodně si nechce s Griffinem nic začínat. Proč? Protože nemá čas. Její "působení" na tomto světě se blíží ke konci. Jejich vzájemné odhalení svého zdravotního stavu oba zasáhne. Snaží si spolu užít poslední chvíle života... Všechny ty lumpárny, které spolu zažívají, mi přišly úsměvné. A působily na mě radostně. Jsem také ráda, že se ve filmu objevila i pasáž, kdy se snaží hlavní hrdinové pomilovat a ono jim to prostě nejde. Až v momentě, kdy se Griffin přestane soustředit na svou nemoc a na to, co bude, se jim to konečně povede... Závěr filmu mě rozbrečel. Výborně podaný film o dvou lidech, kteří se setkají v době, kdy neví, kolik času jim na tomhle světě ještě zbývá. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

No, od slaďáku s Dermotem jsem tedy čekala trochu víc. O blížící se tragédii sice víme od samého počátku, ale hlavním hrdinům nelze jejich strach a utrpení přílíš věřit. Nedávné a na mladší publikum zaměřené "Hvězdy nám nepřály" se s tématikou smrtelných nemocí vypořádaly lépe. A dabing na facku, klasika. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama