Reklama

Reklama

Paprika

Trailer 1

Obsahy(1)

Vstupte do říše fantazie a představ, kde se realita a sny střetávají kaleidoskopickém světě čiré obrazové dokonalosti. Magický příběh se soustřeďuje na převratný přístroj, který vědcům umožňuje vstupovat do lidských snů. Když je přístroj ukraden, neohrožený detektiv a skvělá terapeutka spojují své síly, aby věc získali zpět – dřív než padne do rukou “snových teroristů.” Poutavý animovaný thriller natočil uznávaný režisér Satoshi Kon. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (232)

woo-hoo-hoo 

všechny recenze uživatele

Asi takto nejako si predstavujem novodobú (post)modernú rozprávku oslobodenú od lineárneho výkladu príbehu prostredníctvom fantasktných a veľmi zaujímavých nuáns a hrami s realitou ktoré sú pre umeleckú dušu skutočnejšie ako to čo má každý deň pred očami. Presne o tomto je filmová mágia. Každá správna rozprávka zachováva tradične dobré ( pozitívny hrdina v divnom až šialenom svete s temnými javmi )a obohacuje to inovatívnymi prvkami ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Sny, které se prolínají se skutečností a probuzení, které může být jen dalším snem nebo snad pokračováním toho předešlého? Zajímavý snový psychologický thriller, v němž je rozlišení reality a snění stejně těžké, jako je hlavní hrdinka nepostižitelná, je oděný do tak neobvyklého kabátu, jaký si je jen možné představit. Nebo spíš nemožné. Strhující vizuální šílenství, kde na děj zvysoka kašlete už jen proto, že vás odvádí od vší té předváděné nádhery. Obsah se možné ne zcela vyrovná formě, ale jak říkám, stejně vás jednom odvádí od prvotřídní podívané. ()

Elyv 

všechny recenze uživatele

Nolanův Počátek v anime verzi. Stejně složitý na pochopení, vizuálně ale mnohem zajímavější. Film by stál za zhlédnutí i kdyby člověk neměl titulky a nerozuměl ani slovo japonsky, jednoduše pro ten strhující svět fantazie, do kterého může jako divák nahlédnout. Za zmínku stojí i velmi vydařená hudba, skladba Nigeru mono se mi opravdu dostala pod kůži. ()

štófy 

všechny recenze uživatele

Bohužel veliké zklamání. Film je trochu podobný snímku Inception od Nolana, ale byť Paprika byl dříve, působí na mě mnohem zamotaněji a má tolik hluchých míst, že jsem se i přes krátkou stopáž dost nudil. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších anime celovečerákov, aké som mal doteraz možnosť vidieť. Paprika sa vo svojom neobvyklom pojatí dosť ponáša na niečo alá Inception (nie je vylúčené, že Nolan sa nechal niekoľkými scénami inšpirovať), no nepostupuje ako filozofický triler, ale skôr ako psychologická dráma s hromadou nejasností, ktoré však pomaličky vyplávajú na povrch. Výborná spojitosť postáv a originálny nápad, ktorý dokáže vzísť jedine z Konovej mysle, navyše v tak nádhernom a opojnom vizuálnom spracovaní, aké sa vidí u máloktorého anime (priestorové animácie sadli perfektne, naopak u trebárs Ghost in the Shell 2 to veľmi nevyšlo) a tá hudba! Jednoducho som sa od filmu nedokázal, a ani nechel odtrhnúť a sníval som spolu s ním. ()

BUBO26 

všechny recenze uživatele

Japonci sú možno magori, ale nikto netočí tak pozoruhodné anime ako oni. Explózia fantázie a snov, bohatá psychológia postáv, strhujúci dej, zopár dobrých hlášok, výborná atmosféra počas celého filmu a niektoré scény (najmä intro) by som tak veľmi túžil vidieť natočené s reálnymi hercami... zároveň však viem, že toto je film, ktorému plne sedí animácia a dokonale ju využíva. Film miestami povznášajúci, inokedy hravý a potom mierne desivý. Na jeden a pol hodiny vskutku hutný obsah. ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Anime Počátek - tak abych asi definoval tenhle hodinu a půl dlouhý snímek, kde se skáče z jednoho snu do druhého a kde jste rádi za každou pochopenou chvilku, která se vám naskytne. Vůbec bych se nedivil, kdyby se Nolan nechal trochu inspirovat...:) ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že Nolanův Počátek má v japonské verzi přidaný ukazatel, který ukazuje úroveň snů, ve které se hrdinové nachází. Nevím jestli je to pravda, ale po shlédnutí Papriky to dává smysl. Asi už nechtěli zažít to zmatení, které zažili tady. Ale vtípky stranou, Paprika by se dala porovnávat s Inception, to ano, styčných bodů je tam opravdu hodně, ale osobně mi to spíše připomínalo herní Psychonauty. Na rozdíl od Nolana, který pracuje s lucidním sněním a možností sny přetvářet, tak Satoshi Kon pracuje s psychikou hlavních postav a ztvárňuje ji pomocí snů. Také to má příjemnější postavy, než Inception. Jen škoda toho předvídatelného a plochého záporáka, s tím si mohli více pohrát. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Těžko popsat. Je to hodně barevné, má to pěknou hudbu, ale je velmi těžké se v tom všem vyznat. ()

kaemp 

všechny recenze uživatele

Anime, žánr, ke kterému se vždycky chovám zdrženlivěji, protože nikdy přesně nevím, na co se budu koukat. Jednou stranou mince je stručný popis od distributora na obalu DVD a ztvárnění vždy tou odvracenou druhou stranou. Tak tomu bylo i v případě Papriky. Myslím, že námět vstupování do snů a prolínání reality se sny je velice bohaté a košaté téma, které k mému zklamání tvůrci příliš odbyli a vše pojali jen tak povrchně. Prostě obyčejná stavba příběhu – existuje nějaký přístroj, který byl ukraden a může být použit ke zničení světa, a tak začíná boj zla proti dobru, kdy na konci zlo bude poraženo a ani vás nepřekvapí, kdože to tím padouchem byl, to vše okořeněno pár myšlenkami. Dále mi přišlo, že prolínání snů a reality mnohdy bylo tak rychlé, že s rozpoznáváním stavu věci by měl problém jak pan Freud, tak i pan Hoffmann. Co bych ale rád pochválil, je hudba, o kterou se zasloužil Susumu Hirasawa – velice barevná a hravá. ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Trošičku mě to zklamalo, ale i tak to na 4 * stačí. Pokud vám není cizí potápění se do hlubin divokých představ a nemusíte stále stát oběma nohama na pevné zemi, směle do toho. Dokáži si ale tento film představit v mnohem (mnohem) temnějším duchu :) ()

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Snový a fantazijní film o prolínání reality a snů. Připadal mi takový nedopracovaný, jako by to byl jen náčrtek, klouzání po povrchu. A grafika jak z obyčejného anime seriálu, takže dojem nezachránila. ()

Met... 

všechny recenze uživatele

Mívám podobné sny... Originální příběh a přitom jednoduchý, žádné zbytečné filozofování, rozumná stopáž a pochopitelná pointa. Je to moje teprve druhé viděné anime, takže možná přehodnocuji, ale to nadšení z "barevných obrázků" mi teď nikdo nevezme a dávám 5 hvězdiček. ()

Reklama

Reklama