Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

mysicka 

všechny recenze uživatele

teda.. jestli je pravda to, co říká na konci snímku, a tím je to, že je to celé pravda, tak se radši rozloučim s myšlenkou, že bych jednoho krásného dne adoptovala chlapečka z rumunska.... teď už si ho adoptuju maximálně na dálku a budu mu posílat čtvrtky a pastelky, aby se nenudil.. domů si ho radši neodvezu.. co kdyby si chtěl hrát?! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Přímočaré žánrové cvičení, nic víc. Ale se srdečním rytmem zacvičit dokáže, to zase ano. Příběh neexistuje, prokreslenější charaktery postav neexistují (ani záporných, což je největší škoda) a o nějakou brutalitu tady taky nejde - což je ale na druhou stranu pozitivní, hraje se na strach a na (trochu otravné) lekačky. A na řehtačky. A na to že děti jsou svině, což ale stejně každý ví už dávno. V podstatě primitivní záležitost točená viditelně za pár korun, ale autoři i přes neschopnost napsat scénář vcelku dobře vědí jak pracovat s napětím, takže zapřísáhlé fanoušky žánru může potěšit. 6/10 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mi blízce připomínal horor Penny se bojí a Maria Roman zase Rachel Miner:) První část na mě působila lehce mysteriózně, s výskytem tradičních, avšak velmi účinných hororových prvků (tma, les, osamocený dům, děsivé zvuky), došlo ke stupňování děje, růstu napětí, a častých myšlenek na to, co jsou vlastně "oni" zač. Poté se jakoby tajemný nádech začne rozplývat a snímek se dostane do roviny "survival hororu." Začne probíhat skutečný a zběsilý boj o přežití. Ke konci se divákovi dostane vyjasnění o původu "těch", kteří byli po celou dobu zahaleni tajemstvím. Někteří možná budou zklamáni, jiné možná toto odhalení nechá celkem v klidu, jako mně. Což však neznamená, že bych byla zklamána. Možná právě ono jednoduché vysvětlení je o to mrazivější, že to "oni" zkrátka dokázali udělat, pro ně to byla nevinná hra. Závěr filmu je... depresivní? Šokující? Hrůzný? Vyberte si, co byste si mysleli Vy, když byste se ocitli tam, kde... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film začínal veľmi sľubne, ale trvalo to iba pár minút. Potom sa začal prierez snáď všetkými možnými klišé hororovými prvkami, počnúc od nelogického chovania hlavných postáv, nefunkčný telefón, náhle zaseknutie zámky na dverách, naháňačka medzi závesmi atď. O hororovej atmosfére nemôže byť ani reči (až na ten úvod). Snímok neponúkol nič nové a tak veľmi rýchlo skĺzol do nudy. Popravde to najlepšie na filme bolo to, že bol tak krátky. Odporúčam ho ako liek na nespavosť. 35/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vzbuď se! Neslyšel jsi to? Ten zvuk venku…. Samozřejmě: vydat se po tmě sama do lesa je debilita. Přesto podobné schéma stále funguje. KDO JSOU ONI? Těch situací je požehnaně. Mám se bát? Asi jo (vynechte asi). TO BUDE V POŘÁDKU!….( nevím proč, ale nevěřím…). Atmosféra DOBRÁ, samota, noc, ONI. Kolem mne tma….bože nepamatuji se, kdy jsem se takhle bál naposledy. A konec mně opravdu DOSTAL! Přitom taková blbost! K čemu je filmařsky dokonalé The Mist, když mám strach jen občas. Když horor, tak Ils! Za pár kaček (lei) hrůzy fůra. O tom má být přece HOROR! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme nie sú jedny dvere, ktoré by nevŕzgali. (pukar)
  • Ako reklamný trik pred uvedením filmu odprezentovala oficiálna internetová stránka falošné video, kde údajná sestra stratenej Clémentine (Olivia Bonamy) prosí, aby sa jej sestra i Lucas (Michaël Cohen) vrátili v poriadku domov. (FromHell)
  • Tvorcom po odprezentovaní filmu vyčítali, že sa inšpirovali projektmi typu Blair Witch (1999) pri natáčaní scén. Režiséri však túto inšpiráciu striktne odmietli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama