Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Suché, těžkopádné a až smrtelně vážné. Chcete-li Stargate, pak si tenhle seriál nepouštějte. Výhodou předchozích SG seriálů byl humor. Tvůrci věděli, že předvádějí publiku spoustu bláznivých nápadů, rozhodli se na nic si nehrát a ty blázniviny podali se svérázným humorem a postavami. To dělalo Hvězdnou bránu Hvězdnou branou. Tady však nejsou ani ty nápady, postavy a ani ta sebereflexní sranda. Seriál, místo aby potěšil věrné fanoušky SG, snaží se přizpůsobit dnešní seriálové poptávce. Z nápadu putující neovladatelné Antické lodi by se dal udělat opět skvělý seriál, ovšem, kdyby byl se starém dobrém SG duchu, a ne v duchu chaotické supervážné a rádobydramatické falešné frašky plné patetických vztahových keců, sentimentálních flashbacků a strašného srdcebolného cosi-popu (přestaňte tuhle hudbu do filmů a seriálů cpát, prosím!). /---------- díl 2x12 ------ Okej, moje chyba. Asi jsem tomu seriálu ukřivdila příliš brzy. Sic původní výtky stále trvají a jsou tam, ve chvíli, kdy se mi podařilo překonat to, že se nekoukám na klasickou SG, ale na zcela nový odlišný pohled a seriál, se zcvrkly a ustoupily do pozadí (to je teda souvětí:/). Přiznávám, že poprvé jsem shlédla asi jen čtyři-pět dílů a po roce se k tomu vrátila jen a pouze kvůli postavě Rushe. A no né, ono to funguje! Sice takovým zvláštním nedomrlým způsobem (aneb vlastně se celou dobu nic neděje, nic se nevysvětluje, ale něco vás před tou obrazovkou stejně drží). Smůla, že je seriál nedokončený, takhle nevím, co si o tom myslet. Rozjelo se spoustu záhad a otázek, místo toho, aby se ale zodpověděly, jsou buď utopeny v nudných beverlyhillsáckých vztazích nebo přesunuty na druhou kolej. (Proč je tak krásná myšlenka jako rozptýlené lidské vědomí v lodi zase nacpáno do debilní love story, proč?) Nevyřešenost těch linií tak působí jako "něco strašně záhadnýho tam strčíme, ať se v příštím díle aspoň něco děje, co s tím pak, vymyslíme později". Přála bych si, aby někdo seriál zase rozmrazil a nakousnuté linie dovysvětlil bez zbytečného utrácení času ve vztazích. Takhle je to na půli cesty. Neúspěch ve sledovanosti seriálu vidím právě v důvodu, že je pod hlavičkou SG. Stargateáky to omrzí, protože to už není ta stará dobrá vtipná SG, a ostatní se na to ani nekouknou, protože to bude "jen další trapnej SG seriál s anglicky mluvícíma mimozemšťanama se zlatým kolečkem na kebuli". ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// PLUS: známý svět, rozumím mu, "hvězdnější obsazení" a snaha o větší herecký projev, velice nadprůměrná hudba, občas vykouknou velice dobré efekty MÍNUS: složitost a nepřehlednost některých postav, nevyznáte se v nich, přes velká očekávání po celou odbu velice pomalý rozjezd, ukončeno v nejlepším s otevřeným koncem./// Shrnutí: Za tento v pořadí druhý spin-off a v celkovém součtu třetí seriál z universa Hvězdné brány jsem byl velice rád. Však již někdy v 95 roce jsem si pomyslel, že by film Stargate mohl pokračovat jako seriál. A tak se i stalo. A jestli že první seriál měl 10 řad a svého času jsem u Atlantidy předpokládal totéž. Takže jsem si lehce spočítal, že kdyby v nastoleném trendu pokračovali, tak mám do roku 2019 o zábavu postaráno. Bohužel se tak nestalo a SGU končí po druhé sézóně v tom nejlepším. Ale je taky pravdou že to trvalo celé dvě sezóny, než se konečně začal seriál pořádně rozjíždět. Protože po celou dobu to bylo o kladení otázek jedné za druhou a to vše téměř bez odpovědí na otázky jak, kdo, proč? Co se musí pochválit je snaha o realičnost. Už Atlantida se zdála být reálnější, alespoń v tom že hrdinové nejsou nesmrtelní a nebo nepřemožitelní, i když nakonec vždycky sehrála roli jistá náhoda a vše špatné se v dobré obrátilo. Tady to neplatí, ba dokonce může a bude čím dál tím hůř a hrdinové si s tím kolikrát nebudou vědět rady. Je ovšem docela škoda, že celý SGU už téměř vůbec není o hvězdné bráně a kdyby tam čistě náhodou vůbec nebyla, skoro by jste to ani nepoznali. Tento seriál je především (jako to bylo u Star Trek: Voyageru nebo v Battlestar Galactice) o záchraně posádky, která pluje vesmírem a musí si sama bez zásahu jakékliv cizý pomoci vystačit a dojít do cíle. To že to obnáší větší či měnší komplikace je samozřejmé. S čím jsem ovšem tolik nepočítal je složitost některých postav a jejich malá pravděpodobnost, že si je oblíbíte. Už se nehraje na "tým" tady kope každý za sebe a chce hlavně přežít. To dává úplně nové možnosti tvůrcům aby ve známém světě, kterému rozumím(e) vytvořili mnoho zajímavých a nepředvídatelných situací. Bohužel už jim nedošlo, že to bude v celkovém kontextu divácky méně atraktivní a mohl to být taky důvod proč seriál po dvou sezónách zastavili. Je to škoda, ale doufám že se do tohoto Universa jednoho dne vrátím i kdyby díky dnes tolik oblíbenému restartu./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

A je to zpátky tam kde to bylo, první díly byly takové dobré a po desátém dílu se s toho začala vyvíjet romantická scify sračka. Jako kdybych sledoval vesmírnou Esmeraldu. Celá posádka si leze po krku, režiséři si museli dát práci s hledáním nesympatických lidí, protože tady se to jimi jenom hemží.40% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stargate Universe šla svou vlastní cestou. Já si svoji cestu k ní hledal poměrně ztuha, protože jsem si tu odlišnost odmítal připustit. Až osmá epizoda (Time) mě přesvědčila, že nemá smysl na něco čekat, a že se budu muset přizpůsobit - ale hlavně ŽE MÁ SMYSL se přizpůsobit. SGU je jednak vážnější (nebo chcete-li méně klukovsky zábavná) a mnohem kompaktnější než jeho starší sourozenci, a není to rozhodně jen tím omezeným okruhem lidí, kteří se v ní objevují, ani existenční klaustrofobií z gigantické milion let staré lodě a tisíců světelných let prázdnoty okolo. Epizody jsou daleko provázanější, hrdinové tu opravdu jdou od problému k problému, včetně svých vlastních, vnitřních - a časem je můžete vnímat jako živé a celkem komplikované postavy. Bohužel to tak trochu drhne, pokud jde o jejich (ne)smrtelnost. Při nějakém pokusu o realismus by ale jinak bylo během pár dílů po všem, protože by došly postavy:) Ale filmařsky je to opravdu povedená práce a nelituju času, který jsem s týmem nedobrovolných obyvatel Destiny strávil. Smůla je, že i když si cením toho jak to tvůrci během těch dvou sezón průběžně onačili, nevybavuje se mi kromě už zmíněné osmé epizody žádná, kterou bych mermomocí chtěl vidět znovu. No, možná bych uvažoval o pár dílech z poslední čtvrtiny (s bombou a s archivem na Novu) Kdyby tu byla třetí řada, kde by se možná rozjely možnosti nabídnuté příchodem Novanů, anebo se podařilo nějak zahaluzit důstojný konec, a ne ten zcela zjevně narychlo utnutý kryovýlet, mohlo to být o něčem jiném. Takhle se obávám, že nemůžu jít za 70%, vyhrazených pro sympatické záležitosti, kterým ale chybí něco, co by mě táhlo zpátky. A to je škoda, protože takovýchhle ne úplně hard sci-fi je zatraceně málo. Teď se mi sice nechce, ale myslím, že na doktora Rushe, Nicole Wreyovou (BTW asiatka a lesba, kdo to kdy ve sci-fi seriálu viděl?;)), Scotta, Greera a všechny ostatní, za celkem krátký čas zapomenu. Vám se to stát nemusí, ale pokud dáváte přednost lehčím space operám jako Star Trek nebo původní SG-1, dost vážně hrozí, že to bude z důvodů nacházejících se na opačném pólu spokojenosti:) ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

____ Season 1 ____ To, co se ve Stargate SG-1 a SGA nepovedlo se podařilo se ve třetím seriálu Stargate. O hlavních hrdinech se ve Stargate Universe mluvit nedá. Každý jde za sebe. Vtipálci? Jack O" Neill je prostě Jack. Ten tu ale není a pro tento seriál je to dobře. Eli svými originálními vtipy se stal u mně oblíbeným. Tento seriál nese ale hlavní žánr Drama. Předešlé dva seriály se nezabývaly tolik nad emocemi, vztahy mezi lidmi na lodi Destiny, osobní vztahy mimo loď, pocity a bezpečím sami pro sebe. Hned od začátku se načne už dlouhotahající spor s Luciánskou Aliancí. Loď vzdálená miliardy světelných let nese jméno Destiny. Devátý symbol Eli vyřešil. V první sérii najdete také nové technologie, myslím třeba sbrusunovou a pro mně hodně oblíbenou kameru Kino, komunikační kameny(později hodně důležité) pro spojení se se zemí, Asgardské skafandry nebo antické křeslo S01E01 - Air - 100%. S01E02 - Air II - 100%. S01E03 - Air III - 100% O scénář prvních tří pilotních dílů se postarali zkušení borci Brad Wright a Rober C. Cooper. Režie Andy Mikita. Dr.Rush svou vypočítavostí a chytrostí zcela pomalu vítězí na ostatními. Je dobré, že celý štáb použil to, co je vždy na prvním místě v životě člověka pro nutnost přežití a to je vzduch, který nutně potřebovali k záchraně. (filtry jsou zahlceny). Z celé lodi uniká atmosféra. S01E04 - Darkness I - 80%. Dr. Rush má obavy o hladině energie. Energetické výdaje se snižují na minimum avšak loď je bez energie. S01E05 - Light II - 90%. S01E06 - Water - 80%. Scénář - Carl Binder arežie - William Waring. Na lodi klesá hladina vody, klesla už na polovinu toho, co bylo v nádržích při příchodu. S01E07 - Earth - 70%. Tento díl je ještě větší oddychovka než díl Water s tím rozdílem, že v tomto dílu půjde o řešení svých osobních vztahů a rozluštění pár rodinných tajemství. S01E08 - Time - 100%. Scénář i režii pro vás přichystal autor seriálu Robert C. Cooper. Při návštěvě planety objeví tým poblíž brány Kino, které obsahuje již dříve zaznamenaný materiál o tom, jak jsou členové týmu zabiti. S01E09 -Life - 70%. Scénář je zde asi nejslabší úsek z dosavadní universe. Oblíbená píseň z dílu : http://www.youtube.com/watch?v=e6ZBC8ml11k . Dozvídáme se, že Camille Wray má poměr s ženou. S01E10 - Justice - 100%. Scénář - Allan McCullough a režie William Waring. Super díl. S01E11 - Space I - 100%. Scénář - Joseph Mallozzi a Paul Mullie a režie Andy Mikita. Destiny má konflikt z neznámou lodí. Nová neznámá rasa unesla Chloe. Na jejich neznámé lodi se nachází Dr. Rush, který se poté vrátí zpět na loď Destiny. Píseň z tohoto dílu : http://www.youtube.com/watch?v=BqMY9mMMJKU. S01E12 - Divided II - 90%. Další zajímavá zápletka s Dr.Rushem a další menší nakřápnutí obrany Destiny. S01E13 - Faith - 80%. Tento díl je taková čistá a přírodní regenerace Stargate Universe. S01E14 - Human - 85%. Dr.Rush se po připojení na křeslo setká s Dr.Danielem Jcksonem. Na to jediné jsem čekal. Díl byl hodně zvláští. Na jednu stranu velká nuda a na druhou stranu zábava a myšlení. S01E15 -Lost - 100%. Scénář - Martin Gero a režie Rohn Schmidt. Jeden z nejlepších dílů. Skupinku v čele s Elim rozdělena už zjevně navždy. S01E16 - Sabotage - 80%. Nečekaný návrat skupiny Eliho na palubu Destiny. Hodně mně to zaskočilo. S01E17 - Pain - 100%. Scénář - Carl Binder a režie William Waringa. Díl plný iluzí, halucinací, napětí a také dobrého režijního nápadu. Nemusí tam býti mnoho akce, ale i takový díl může člověka natchnout. S01E18 - Subversion - 80%. Po goauldech převzaly všechno. Nastupuje Luciánská aliance v čele s Kivou. S01E19 - Incursion I - 95%. Pokračování a obsazení lodě Destiny Luciánskou aliancí. Drama! S01E20 - Incursion II - 100%. Zakončení, které zve všechny fanoušky SG na druhou řadu. Těším se. ____ Season 2 ____ S02E01 - Intervention - 90%. Prohra L.Aliance, objevuje se zde R.Knepper a byl to hodně pestrý děj. S02E02 - Aftermath - 70%. Objevena nová místnost na lodi. S02E03 - ... - Telford zůstává s novými mimozemšťany na jejich lodi. S02E04 - 50%. ____ S02E05 - 100%. Zatím nejlepší díl Stargate Universe s perfektním koncem. S02E06 - ... 95%. Sny a předtuchy si hrají s Colonelem Everettem Youngem. S02E07 - ... - 95%. Rushovo důležité tajemství je venku. S02E08 - ... - 100%. NEJLEPŠÍ DÍL ZATÍM Z CELÉHO SERIÁLU! S02E09 - ... - 90%. Spojení se třináctým dílem první řady. S02E10 - ... - 100%. Stargate Universe S01E10 – 100%. Staronoví kamarádi ala rasa Ursiniové. Perfektní akce po celý díl. 11. díl - !100%! Útočily Drony a Chloe se vrátila k normálu. 12. díl - dva Rushové, minulost a přítomnost. () (méně) (více)

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Kvůli natáčení nového seriálu Stargate byla přestavěna základna SGC z původního seriálu Stargate SG-1 na základnu Icarus Base. (Amroth666)
  • Hra, kterou hrál Eli v pilotním díle, se jmenuje Prometheus, což bylo jméno první lidské lodi třídy X-303. Level hry, který hrál Eli, se odehrává na Atlantisu - antickém městě ze seriálu Stargate: Atlantis. (Lindacp)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama