Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na lacinějšího,ale ne horšího britského bratříčka Walking Dead,jen se zajímavějšími postavami. Ovšem neochota tvůrců lépe prokreslovat postapokalyptický svět,zodpovídat otázky a lpění na až příliš dějově rozvolněném konceptu mě postupem času začala trochu štvát,stejně jako otevřený konec bez jistoty,že se dočkáme dalšího pokračování.Téma je pořád vděčné a možnost pro další vývoj značný,takže na další díly bych se rozhodně díval,i když k ideálu má seriál zatraceně daleko.Už jen kvůli hezky podaným sociologickým otázkám a několika silným charakterům,jejichž další osudy mi nejsou ukradené (zdraví Grega) mě ovšem zaujal a jeho předčasné utnutí by mě mrzelo. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ne! Ale potěšilo a zabavilo. Škoda, že to nebylo: jít odněkud někam, ale "motáme se dokola a navštěvujem ty samá místa". Triky? Ha, ha. Ale tady platí: i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Postavy: vede Tom - takový terminátor, vzbuzuje respekt i lítost. Aby - taková matka všech. Taky bych jí poslouchal. Al - takový floutek o ničem. Sarah - fakt se mi nelíbila, byla to kráva, ale ke konci mi jí bylo naopak líto a líbila se mi trochu více. Hezká proměna charakteru. Anya - od té bych se nechal ošetřovat pořád. Nažid - ten prcek mi občas lez na nervy, ale do party se skvěle hodil. Greg - takový pragmatik, co občas ztratí nervy a je to psychotik. Celá ta parta byla skvěle sestavená. Taková zvláštně stmelená rodinka za ještě zvláštnějších okolností. Neubráním se srovnání s Resident Evil. Vir, co unikne a málem vyhladí lidstvo? A ta společnost, co to spáchala? To se přímo nabízí. závěrem: Krásně strávený čas u obrazovky. ()

Reklama

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý seriál. V tomto žánru něco nového, nepočítám-li filmy, takže bod k dobru. Čtyři hvězdy dávám proto, že mě cca první 3 díly moc nebavily a proto, že poslední díl je neukončený a já chci mít úplný konec. Jinak často jsem dost přemýšlela, jak bych se ve stejných situacích chovala já, takže psychologie seriálu fungovala na 100%. Další bod k mínusu má také dabing, za což seriál samozřejmě nemůže. Bohužel se mi to nepodařilo sehnat v originále. Do seriálů prostě dabing z mého pohledu nepatří, vadilo mi to.... Každopádně od 4. dílů až do konce jsem si to nesmírně užila, takže jsem se v podastatě dívala pořád a dala ho celý během pár dní. Překvapivě pro mě příjemná role byla postava "(ne)napraveného kriminálníka" Toma. Líbilo se mi sledovat jeho povahu a jedna scéna s ním mě nejvíc z celého seriálu dojala k slzám. Kdyby byla ještě třetí série, určitě bych dala 5 hvězd, takhle z výše uvedených důvodů prostě nemůžu. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Počas celej doby sledovania tohto seriálu som sa zamýšľala nad otázkou, ako by som sa asi zachovala ja v takejto situácii, ku komu by som sa pridala, čo by som si mala zabezpečiť na nevyhnutné prežitie. Nuž priznám sa bolo to skutočne náročné dospieť k nejakému rozumnému a zmysluplnému zoznamu vecí a rozhodnutí, ktoré by som podľa mňa mohla urobiť a dúfam, že vo svojom živote teda takúto situáciu nikdy nebudem musieť riešiť a vlastne ani nech ju nemusí riešiť nik na svete. Seriál veľmi zaujímavým spôsobom rozpráva o osudoch partie rôznych ľudí, ktorí ako jedny z mála prežili nákazu, ktorá vyhubila takmer celú svetovú populáciu. Desí ma predstava, že ak by sa niečo takéto stalo, že by sme sa správali tak ako niektorí ľudia v tomto seriály avšak mám obavu, že realita by bola ešte horšia. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Briti opět natočili skvělý seriál. Tradičně málo epizod je zatím znát na vysoké kvalitě jednotlivých dílů(krom docela nudnýho pilotu). Postavy sympatický a konec parádní navnadil na nadcházející druhou sezonu (škoda, že až za rok). EDIT: druhá řada zkouknuta, bylo to sále dobré, škoda, že dokončení se nedočkáme ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)

Reklama

Reklama