Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: Momentálně se mi zdá předčasné hodnotit tento seriál, ale dojmy, které jsem nabyl mi přijdou docela odstrašující. Zaprvé hlavní hrdinka, stále dokola plácá jak musíme být všichni pohromadě a přitom hned prvního člověka, kterého potkala na farmě ho tam nechala a ni se nezptala jestli nepojede s ní. Žije asi o dvou krekrech a jednom čaji. Pak tu máme afroameričana, který jediný ví co dělá a proti své vůli se přidá k ostatním, což bude určitě jeho zkáza :) Holka doktorka, které je všechno jedno. 11letý Ind, který místo jídla má fotbalový míč. Truhlíka s audinou. Utečeného vězně, který má tak málo charisma, že by se mohl vydávat za mrtvolu. A pak roztodivný pár, jež holka je labilní a její kluk, tak to zatím netuším. Ale i tak už se zde objevují jisté chyby, např. ze dne na den elektrárna nepřestane fungovat, má svoje protokoly a ty jedou i bez lidí, takže elektřina by chvilku vydržela. Skoro vůbec nikdo se nestará o jídlo a vodu. Nikdo nezašel do nejbližšího armyshopu pro palebnou sílu. Takže vážně nevím co si o tom celém mám myslet. Ale první díl trága... Uvidíme co dál a koment bude rozšířen... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Celkem se to dobře sleduje, když se necháte tvůrci vést, ale hlavní postavy jsou až moc mírumilovné (až na Toma, ale ten je zas druhý extrém, i když potřebný). První, co bych sháněl já by byly zbraně, pak bych vybrakoval nějaké lékárny a zásobil se konzervami. Ale tady se řeší "důležitější" věci a nechybí tajemná nadnárodní korporace, která má ve všem prsty. Je to sice neukončené, ale dvě britské řady stačí. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dal na sledování seriálu a musím říci,že jsem si vybral opravdu velmi dobře. Obsahuje SPOILERY!!SURVIVORS- seriál,který pojednává o tom,jak virus evropské chřipky zdecimoval většinu lidské populace. Seriál se točí okolo velmi pestré skupinky hlavních postav(7)- Abby(žena,která dala skupinku dohromady a všem dala určitou naději,že mohou přežít jen při vzájemné důvěře a soudržnosti,ale mírně posedlá hledáním svého syna Petera), Anya(moje nejoblíbenější postava, melancholická lékařka,převážně uzavřená sama do sebe a těžko dostupná(především citově),která ztrácí víru v lepší zítřky), Sarah (typická představitelka hlavní fiflenky,nejméně zajímavá postava), Al(bohémský muslimský mladík,jehož hlavním životním krédem je "holky,prachy,chlast" si své sympatie vysloužil především svým ochranitelským vztahem k malému Najidovi), Greg(sympatický černoch, který i přes svou vizi o vlastní budoucnosti,dál zůstavá se skupinkou,nepostradatelný člen),Tom(nejrozporuplnější osobnost v předchozm životě vězeň za vraždu a jiné delikty,člověk který asi nejvíce ze všech bojuje se svou minulostí,osobnost, která se vždy rozhoduje chladnou hlavou nejčastěji slouží jako ochránce ostatních) a Najid(malý muslimský chlapec známý svými ochranitelskými sklony k slepicím). Z vedlejších postav bych ještě zmínil odporného hlavního záporáka Dextera a ministryni Samanthu.. První 6ti dílná série velmi dobrá,skončila ve velmi napínavém(otevřeném) momentu a tak doufám,že nám BBC nabídne pokračování.. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Briti opět natočili skvělý seriál. Tradičně málo epizod je zatím znát na vysoké kvalitě jednotlivých dílů(krom docela nudnýho pilotu). Postavy sympatický a konec parádní navnadil na nadcházející druhou sezonu (škoda, že až za rok). EDIT: druhá řada zkouknuta, bylo to sále dobré, škoda, že dokončení se nedočkáme ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Zatím zajímavě vypadající seriál, jsem rád, že konečně někdo pojal post-apokalyptický svět bez zombíků a zbytečných akčních scén. Nic proti tomu, ale po spoustě akčních titulů mi připadá "Přežít!" jako živá voda. Skupina obyčejných lidí snažících se přežít ve světě, kde relativně všechno zůstalo stejné - kromě toho, že už skoro nikdo nežije. Řešení skutečných problémů a nenápadná, ale drsná kritika současnosti, kdy jsme všichni na civilizaci až neskutečně závislí. Postavy jsou mi zatím relativně sympatické, ale po pouhých dvou odvysílaných dílech zatím nemohu činit rozsáhlejší závěry - snad kromě toho, že příště v neděli si opět zapnu Prima Cool. Cítím tady velký potenciál, třeba časem zamíříme i výše než nad současné čtyři hvězdy. /85% a 4*/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)

Reklama

Reklama