Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 4
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (117)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Oproti dvěma předchozím "Oscarům" tu nevzniklo příliš dojemných nebo dechberoucích momentů. Novější koncept vytvářející více prostoru reklamě na oscarové laureáty (obdoba vychvalování oblíbenců jako u MTV Movie Awards) mi přišel trošku zvláštní. Systém pochlebování nominovaným hercům/ečkám mi přišel stupidní, zdlouhavý, nucený a tedy podivný. Jackman byl úžasný, rozhodně nejlepší volba posledních let od Billy Crystala, ale jinak nuda. Vzhledem k tomu, že Nolana nenominovali, tak jsem hodně fandil Danny Boyleovi, přece jen byl Benjamin Button jak na objednávku, no a taky měl dostat Oscara Rourke... To víme všichni. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Opožděně, ale přeci jen hodnotím... 81st Annual Academy Awards byl skvostný zážitek. Skvostný nikoli ve smyslu, že mě to rozdrtilo, ale prostě mě to povzbudilo. Víte, když sledujete americké talk-show, ve kterých se lidé chovají jako smyslů zbavení, málokdy vás pobaví a navíc se neuvěřitelně zostudí, utvrdí vás to v názoru, že zaoceánské publikum je fakt idiotský (viz. Oprah Winfrey Show). Pak přijdou Oscaři. S noblesním Hughem Jackmanem, skvělým scénářem, perfektně načasovanými gagy a hlavně s optimistickou atmosféru ve stylu: přišli jsme vzdát hold skvělým lidem, tak si užijme a chovejme se podle toho. Skvěle to popsal pshimi, který pravil, že strávil svůj čas ve společnosti lidí, kteří se umějí bavit a za to jim moc děkuje. Já taky. Výsledky jsou mi docela šumák. Ale už jen to jak Hugh Jackman pozvedl alespoň na chvilku morálku upadající americký zábavy, si zaslouží plný hodnocení. Perfektní show! P.S. chci vytvořit petici, která by zničila Českého lva!!!!! ()

Reklama

Bennyman 

všechny recenze uživatele

Dobře provedená show v podání Hugha Jackmana. Jinak s udělením oscaru už to tak dobře nevidím. Určitě mi v nominacích chybělo Gran Torino možná i Dark Knight by se tam vlezl. 100%ně vím, že Slumdog milionaire byl přeceněn. 8 oscarů je nadpříliš. Řekl bych, že Akademie se nechala trošičku unést. A podle mého názoru si Mickey Rourke sošku zasloužil víc než Sean Penn. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Povedena show s uzasnym rozjezdem na kterem ma nejvetsi zasluhu pruvodce celeho ceremonialu (Hugh Jackman) bohuzel s postupem casu sklouzava v nudnejsi pasaze a ztraci na sve dravosti a smrncu ze zacatku. O reklamnich pauzach se radeji nebudu vyjadrovat, nebot bych musel pouzit nevybiravych slov. 70% ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jako tak lesumirův, tak i můj to byl první přenos a líbil se mi. Jackman byl super a Winslet to slušelo. Jen me trošililnku naštval Penn, ne že by se mi jeho výkon v Milk nelíbil, ale přál jsem to víc Rourkovi. Ale což. Přenos rychle utekl, reklamy nebyly dlouhý, spát se mi nechtělo a já se víceméně bavil. V pohodě :D ()

Zajímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama