Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 12
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 12

Recenze (123)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Malý pitaval z velkého města po třiceti létech. 1) Kriminálka rozhodně není akční seriál, ani si na něj nehraje. Určitě by neškodilo atraktivnější a coolovější zpracování jednotlivých případů. 2) Obávám se ovšem, že pak by seriál popřel sebe sama. Vždyť tady nejde o napínavé vyšetřování. Filmy chápu spíše jako svého druhu sociologickou sondu, která jaksi mimochodem odhaluje aktuální slovenskou společenskou atmosféru. Civilní vyšetřovatelka Fialová s výraznou tváří se výborně doplňuje s rovněž civilním lidsky chybujícím Hádkem i dalšími zdánlivě nevýraznými členy týmu. Vše pak glosuje ironicky cynický bývalý policejní šéf Lasica. 3) Zobrazení rodinného zázemí vyšetřovatelky (jako jediné ve filmu) dobře symbolicky vystihuje slovenské (a potažmo i české) rozpaky nad současným stavem společnosti, který je takový, jaký je, a málokoho uvádí do nadšení. 4) V době, kdy píši tento příspěvek, je na ČSFD celkem 67 komentářů, z toho v 15 pisatelé sami uvádějí, že viděli pouze první díl a v dalších minimálně 10 je totéž zřejmé ze způsobu hodnocení. Co na to říci? Snad jen, že geniální komentátoři, schopní zhodnotit celý seriál na základě jednoho dílu, zcela určitě neskončí v mém buddy listu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pod toto ze sa podpisal Dominik Dan? Tazko tomu uverit... Jeho knihy su plne humoru a dobre padnucej logiky, tuto mi vadila hlavne Zuza, ktora nie je herecka, nemala by hrat, mala by radsej tancovat, kedze to nepozeram :D a celkova topornost serialu... Zbytocne zabery na auto, z auta, pred autom, pod autom... To uz bolo vazne ako Jose na plazi, Jose v zalive... Mohla by som povedat, ze najviac sa mi asi pacila prva cast a potom ta o tom v tej maske, ale inak to bola bieda. Nudne pripady, vopred predvidatelne, ziadne napatie... nic... nevadi, pozerat sa to dalo :) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

LOL. Kriminalka stare mesto : to akoze vykradanie vsetkych moznych SI ES AJ a zasadene do prostredia Pastekova /Bratislavy/ so sucasnymi "celebritami" co sa premavaju po Panelakoch a podobnych fekaliach? Jedina vynimka je snad len herec Lasica /Srdecny pozdrav ze Zemekoule, Tri Veterani, Kto je za dverami/ ten je na rozdiel od tych "celebrit" skutocnym hercom. Ked vidim, jak sa fuchtle a cvarga z Panelakov, Ordinacii, VKV a podobnych "klenotov" pretrca aj v tomto, mam zlu naladu a chut vytat scenaristovi hajzlovou kefou po papuli. Na haku mam aj ucast precenovaneho Donutila /Dedictvi aneb Kurvahosigutntag/. Nasiel som vsak aj jedno pozitivum : atmosferu nocnej Bratislavy, ktora ma miestami nieco do seba. Preto 30 %. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mesto Tieňov bolo a asi na dlho zostane jediným skutočne kvalitným a SKUTOČNE KRIMINÁLNYM seriálom! Tam tvorcovia ukázali, že sa to DÁ, aj v našich pomeroch s našimi hercami a ľuďmi- výsledok bol vynikajúci. KSM spravádzala sebavedomá masívna reklamná kampaň operujúca s Dominikom Dánom ako scenáristom a bla bla. Výsledok: trapas!!! Herci opäť akoby čítali Hviezdoslava, postavy sú strašne ploché, klišoidné, kriminálna línia takmer žiadna, dramatická detto, celok rozpačitý, celá formálna stránka "skoroamatérska". Je mi to ľúto, lebo naozaj som dúfam, ale výsledok je slabý ako týždňový čaj z druhého nálevu.... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je to problém, když máte postavit seriál na nesympatické herečce, jejíž jedinou polohou je permanentní naštvanost a z té vyplývající způsob mluvy- kulometná kadence dohnaná za hranici srozumitelnosti. První 4 epizody nic zvláštního, jako by se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda to bude spíš o případech, nebo o vztazích (ač díl trvá hodinu, připadá mi stopáž vždy dvojnásobná). Nejpřirozenější herec jednoznačně M.Hádek, proto ta užovka v autě ve 4.epizodě?! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama