Reklama

Reklama

Nesmrtelní

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľní
Slovensko, 2010, 12 h 29 min (Minutáž: 63–85 min)

Předloha:

Jane Austen (kniha), Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha) (více)

Hrají:

Jiří Langmajer, Elena Podzámska, Lívia Bielovič, Juraj Loj, Martin Horňák, Ivan Krúpa, Rasťo Piško, Martin Vrána, Lucia Spanělova, Marko Krosbak (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Filmový projekt Nesmrtelní je cyklem deseti snímků ze současnosti, které rozehrávají dramatické příběhy inspirované literárními klasiky. Okamžiky plné lásky, nenávisti, žárlivosti i dalších lidských citů získávají v podání plejády vynikajících herců nový rozměr, a přesto znovu dokazují to, že i dnes zůstávají ve společnosti hodnoty s nadčasovou platností. Novodobý donchuán v podání Maroše Kramára, schizofrenický lékař Miroslav Noga, cynický podnikatel Milan Kňažko nebo vášnivý gambler Jiří Langmajer. I to jsou hrdinové Nesmrtelných… (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Triple H

všechny recenze uživatele

Videl som časť "Dlhá cesta domov" - Tej dávam kľudne aj ****, lebo bola naozaj veľmi pekne spravená. Latinák hral super - ako zo života. :-D Môžu z toho naozaj urobiť slovenskú vianočnú televíznu klasiku. Videl som aj časť "Projekt Alfa" - tej dávam *, a aj to naozaj len za snahu a plný výstrih Slávky Halčákovej. Experimentálny vizuál oceňujem, ale to je tak jediné čo sa dá na tomto kúsku pozitívne oceniť. Sorry, scenár stál za úplné hovno, réžia taktiež, film nebol napínavý, ani nemal žiadnu atmosféru. Herci boli drevení (žeby neskúsenosťou s bluescreenom??), pričom Miro Noga skutočne hral na úrovni niekoho, kto sa herectvu nikdy predtým nevenoval. Otrasné podávanie replík. Snaha sa cení, ale toto proste silno nevyšlo. ()

Leotardboy 

všechny recenze uživatele

Projekt Alfa: Nuda, pomerne slabý render, efekty na priemernej úrovni a z pôvodného námetu sa dalo vyťažiť ďaleko viac. Celý film sa to nevedelo rozbehnúť, chýbal tomu akýkoľvek drive. Navyše tam bol nepodarený záber kde bolo vidno nad hlavnou postavou mikrofón. Tejto časti dávam ** (dve) hviezdičky. ()

Reklama

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Tak prvý diel s názvom Náramok ma zaujal, keďže bol vidieť že niekto vie čo robí.Scény boli dobre natočené a hudba tiež v pohode, jediné čo mi vadilo bol ľahko predvídateľný príbeh už od scény v klube kde sa stratil ten náramok, bolo jasné ako to bude nasledovať ďalej. 4 diel, čiže Fejs.Od prvej scény ma to chitilo, aj keď som vtedy ešte netušil o čo tam vlastne ide.Tentoraz bol príbeh oveľa lepší a zaujímavejší,mám pocit že tam bola istá inšpirácia z modernej Cruel Intentions, hlavne postavy Fejsa a Roxany v posledných scénach.Jediné čo by sa dalo vytknúť sú niektoré dialógy ktoré zneli niekedy neprirodzene. Inak je toto asi najlepší sk seriál čo som v poslednom čase videl. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Chybějí kvalitní současné scénáře, takže se našlo řešení, i když nijak původní, Moderní předělávky klasiky většinou nedopadnou dobře, ale výjimky se najdou, což je i případ této série. Oceňuji také snahu točit něco jiného než x-tý detektivní seriál nebo nějakou rádoby sociologickou sondu do naší současnost. Hodně se mi líbí, že herci mluví svým rodným jazykem - žádný trapný a zbytečný dabing. Působí to naprosto přirozeně. ()

Tinush 

všechny recenze uživatele

Kromě projektu Alfa, který mi prostě nesedl a Emy B., který mi přišel prostě nezáživný, asi mi vadil výběr herců, škoda, jinak příběh silný, schválně jsem si knihu pak hned přečetla a řekla bych, že se z této předlohy dalo "vymáčknout" o dost víc! Ostatní příběhy: Fejs, Kvety a Lucia, Náramok, Dlhá cesta domov i zbytek, to byla prostě balada - moc se mi to líbilo, pořád někde zkouším najít soundtrack, ty písničky byly všechny moc pěkné, fakt jsem si tento cyklus až na výše zmíněné dva příběhy, užila na max.... ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • V Kontrole je zakomponováno několik záběrů z dílu Kvety a Lucie. (NinadeL)
  • Nesmrteľní sú už štvrtým projektom, kde si pod vedením režiséra Róberta Švéda zahral Pavel Višňovský a zároveň tretím spomenutého režiséra, v ktorom sa objavila Soňa Norisová. Rovnako je tento seriál už treťou spoluprácou Róberta Jakaba, Soni Norisovej, Michala Kubovčíka a Zuzany Mauréry. Mnoho hercov sa taktiež predstavilo v seriáli Panelák (od r. 2008). (ludovit14)
  • Niektoré scény sa nakrúcali v podzemných garážach nákupného centra Eurovea či v bratislavskom diskotékovom klube Dopler. (ludovit14)

Reklama

Reklama