Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že je to dobré zakončení filmů o pirátech a doufejme, že nebude pokračování. I zde je vidět šablonovitost: přehnané akrobatické kousky, kdy hrdina Jack vždy jen o vlásek unikne smrti. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédnul toto očekávané dílo na předpremiéře ve 4DX a co k tomu říct. V první chvíli jsem si trochu zoufal, děj nemálo přitažený za vlasy, dokonce i na tuto pirátskou sérii, nicméně vše se v dobré obrátilo a trhák jak to už známe mohl začít. To zásadní, na co jsou pirátští fanoušci zvyklí, nechybělo. Snad jen toho "Jackovského" humoru mohlo být malinko více. Aneb ať žijí všichni hvězdozpytci, kteří ovládají sextant! Nenápadná role v podobě potetované čarodějky nám dává slušnou cestičku pro pokračování, nicméně, snažte se! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

NechoĎ na to, to nemá cenu do kina vždyť je to pětka- no , takže jsem napoprvé šel na Piráty z Karibiku do kina (mám jen Ble-ray na vlnách podivna-jinak v TV), moc jsem od toho nečekal, přeci jen je to fakt pětka, ale chyba lávky, asi nejleší piráti, a hlavně bych se to nebál označit za komedii roku zatím, a rozpočet byl jistě obrovský, protože triky jsou velkolépé (ano 230 mega, to bych řekl i víc) suma sumárum, série ještě neumřela...viděno v kině ve 3D ....90% ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Jsou to lepší tři hvězdy... Bez hudby od Hanse by to výš stejně ani nešlo. Překvapivě je to lepší než čtyřka, ovšem na původní trilogii to prostě nemá (ačkoliv je Salazarova pomsta de facto jejím epilogem) - 65% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Trochu nudne, bolo tam zopár pre mňa úsmevných scén áno, no jediná scéna čo ma naozaj dostalo, bola tá záverečná na kotve. Slabšie ako prvé tri diely, no lepšie ako štvorka. Hádam sa to začne posúvať k lepšiemu. Mám pocit že o Kayu Scodelario sa čoskoro strhne v Hollywoode bitka. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Dvě bohužel musím dát dolů - jednu za už totálně přehrávajícího a hodně slabého Jacka Sparrowa - jasně, má tam pár vynikajících joků, ale je ho v tom filmu tolik, že už to po pár minutách začíná lézt krkem - co fungovalo v prvním díle, nemůže fungovat pořád dokola v pátem, bohužel... a druhá hvězda dolů je u mě za chybějící závěr, u kterého bych si řekl "jo, to dává smysl, skvěle to promysleli a sedí to" - ne, bohužel to se zde nestane, prostě pár vágně formulovaných prokletí, proroctví a pak to jako nějak zničehonic pochopí, vědí, co udělat, aby to dopadlo, jak má, ale já si říkám "wtf? to je jako všecko?" Tak tolik by stačilo k negativům. Pozitiva? Tím největším je Javier Bardem - jakákoli scéna, ve které je, je prostě jeho - tady rozhodně doporučuji originální verzi, protože jeho špangličtina je překrásná; dalším pozitivem je Barbossa, ale je ho tady poskrovnu. Velkým pozitivem je taky výstřih Kayi Scodelario, přiměřená délka filmu a hudba, ve které je stále hlavní motiv Klause Badelta z prvního dílu, ale už v ní naštěstí chybí ta patetická Zimmerova nabubřelost. Celkově zhodnoceno se tak jedná o dost lepší počin než byla utahaná čtverka (což ale nebyl nesplnitelný úkol), na kouzlo prvního (příp. druhého) dílu to však zdaleka nemá. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Pátí Piráti opět přináší dobrodružnou jízdu plnou akce, neotřelých nápadů, efektů, na rozdíl od předchozího dílu se opět více odehrávají na moři, a Jack Sparrow je opět neřízená střela. A to doslova. Většinu filmu jen někam padá, před něčím utíká, křičí, chlastá a nebo prostě spí. Kde je ten starý Jack, který celý film spřádal svůj geniální plán, aby na konci všechny převezl a získal (většinou) to, co chce? Skoro mi přišlo, že kdyby ve filmu vůbec nebyl, nic by se nezměnilo. Mnohem důležitější je tak Barbossa a hlavně nové postavy, které jsou dobré a sympatické. Návrat Willa a Elizabeth (i když jen na pár minut) potěší. Ve výsledku se jedná o dobrý závěr série, kterému by ovšem vůbec neuškodilo, kdyby byl o něco delší a Deppova role byla mnohem lépe napsaná. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Trilogie Pirátů z Karibiku je pro mě esencí americké blockbusterovské zábavy a jednou z nejlepších trilogií, kterou kdy Hollywood vyprodukoval. Čtyřka (Na Vlnách Podivna) už byla jak krok stranou tak krokem dozadu a pětka mi je vyloženě odporná. Sice vypadá fakt draze, ale obsahově to na mě naprosto nefunguje. Tvůrci prostě neměli co vyprávět, ale to je neodradilo ždímat značku. Postava Jacka Sparrova je vyloženě znehodnocená, protože je z něj debil, kterej má štěstí, zatímco dříve působil jako lišák, který si hraje na blba, aby ostatní zmátl a pak přechytračil. Jack navíc fungoval i proto, že nebyl vyloženě protagonistou původní trilogie, avšak spíše živoucím elementem, který promíchá karty ostatních hráčů příběhu. Ačkoliv se v původních Pirátech sázelo často na humor (oproti třeba Matrix trilogii) a celé to dokázalo být poměrně ztřeštěné (někdy až za hranou vkusu: viz Jackův pád skrze dřevěné mosty - většinou to však fungovalo dobře), tak si to drželo i jistou vážnost (občas to bylo i dokonce i temné: viz vyklování vězňových očí na začátku dvojky - dovedete si představit, že by dnes Disney něco takového povolil?) a příběhy jednotlivých postav byly uzavřeny velmi dobře. Tvůrci nad tím prostě přemýšleli a rozhodně nejde říct, že by to byla pouze a vyloženě blbá "zábava", kterou jest valná většina současných superhrdinských filmů či Transformers 5 nebo série Rychle a Zběsile. Právě tomu se ale pátí Piráti přibližují. Úvodní heist připomíná konec F&F5. Celé to sice vypadá fakt draze a normíci (jak já jimi jen opovrhuji!), co nemají žádné kvalitativní nároky a chtějí jen dobrodružnou akční zábavu, která rychle odsýpá, budou jistě spokojení. Salazarova Pomsta je ovšem (dosud) nejhorším dílem Pirátů z Karibiku, protože zkazili charakter Jacka, nerespektovali lore předchozího filmu (aneb přepisování toho, jak Jack přišel ke kompasu), nové postavy nikoho nezaujaly a Salazar je taková blbá vykrádačka Daviho Jonese. Reálně jsou filmy, které jsou ještě o pořádný kus horší, ale tenhle je mi tak protivný a hlavně by měl být o pořádný kus lepší a právě proto nemůžu jinak, než na něj plivat stejně jako i na všechny jeho producenty a celé studio Disney. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proč tři hvězdičky? Protože scéna jak z Fast Five na začátku a protože Keira Knighley na konci. Jinak spíš utrpení. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

V rámci dobrodružného filmu jsou poslední Piráti jistě slušnou, i když značně přeefektovanou podívanou. Tam kde si tvůrci až tak nelámali hlavu s příběhem, nasadili efekty. Ono už to asi jinak u filmu "pro většinu" nebude, ale právě tady to zamrzí. Hlavní jednoduchý příběh naštěstí funguje a to i přesto, že v něm příliš akce není (i když zde čtu něco jiného). V akčních scénách se potom často před něčím, nebo někým utíká, já bych ale ocenil například více šermu, do tohoto druhu filmu tak vhodného. Postava Jacka Sparrowa zde není tou nejdůležitější, ale díky nevýrazné "hlavní dvojici" by to bez něj zase nešlo. Nakonec ani příliš nevadí, že vlastně ničím nepřekvapí... stále stejně opilí a stále plný často předvídatelných vtipů. V této konkurenci ovšem nemůže být až tak velkým překvapením, že všechny přehrává Geoffrey Rush, jako Hector Barbossa. Ten je zdaleka tím nejzajímavějším a do role přesným. Mohu tedy skončit, jak jsem začal, poslední Piráti jsou slušnou zábavou, ale že bych si je ještě v budoucnu pustil, to se říci nedá. 60% ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Uplynulo již 14 let od natočení prvních "Pirátů z Karibiku" a konečně se po letech tento film opět blíží svou kvalitou prvnímu snímku. I když má přes 2 hodiny, film je vtipný, dobrodružný se zajímavými novými "záporáky" i "klaďasy", kteří asistují "starým" a ostříleným "pardům". Parádně jsem se u filmu bavil. Po katastrofálním překombinovaném 3. celovečerním filmu následoval film s podtitulem "Na vlnách podivna", který byl zdařilejší, ale tento jej ještě převyšuje. Bravo! Verdikt: 4* a 80 %. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zábavná přímočará dobrodružná jízda. Trochu jednodušší příběh provází konstantní plavbu vpřed. Ne všechny postavy mají co nabídnout, ale vyjma odbytého konce se jedna o silný nadstandart v rámci série. A příště už klidně bez Jacka. ()

Ayush 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze všech dílů. Počítačová grafika (záběry pod vodou) otřesná, na to, co je za rok.. Kamera rovněž hrůza. Dějová linie a série dalších a dalších prvoplánových zápletek mě asi v polovině filmu začaly poměrně nudit, což mě mrzelo. Alespoň nám na závěr dali vytoužený hepyend. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejslabší Piráti z Karibiku. Na film jsem byl v kině a i tak jsem se v některých částech nudil, popravdě jsem se těšil na konec. Je to zvláštní, většinou se mi to stává jen doma, když se dívám na film. Přišlo mi, že tenhle kousek už vznikl jenom z musu. „Musíme něco natočit, ať vyděláme“. Některé části už mi nedávaly vůbec smysl, uměle našroubované postavy filmu také nedávaly moc kladných bodů, prostě tvůrci už neměli nápady a snažili se naroubovat už sračky na ten film. A ten konec? Nechápu, jakou roli tam měla Turnerová, ale romantický konec působil více, než uměle. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

On Stranger Tides 2. V zmysle že je to rovnako, ako predchádzajúci diel, mdlé, nevýrazné, k uzúfaniu nudné, s plochými vtipmi, ako aj novými postavami, ktoré sú dokonale zabudnuteľné (tak ako kňaz a morská panna z minula). Márne som dúfal, že dostane nejaký priestor či už Orlando Bloom alebo Keira Knightley, ktorí by mohli trochu ten vlečúci sa dej oživiť, keď už sa to nedarí Deppovi, ale tí sa tu ukážu akurát v posledných minútach. Už je na čase nechať túto sériu zomrieť, pretože nemôže ponúknuť absolútne nič nové. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Nevkusná sračka pro děcka pod 10 let. Veškeré kouzlo Pirátů už dávno vyvanulo, bohužel Disney nemá nikdy dost, takže se točí další a další. Depp už je nekoukatelně trapný šašek a budu se divit, pokud se mu povede natočit i jiný pořádný film, než jenom pořád Piráti. Co se týče nových postav, jsou víceméně otravné, hlavně protivná Kaya, která nebyla ani koukatelná, ani strpitelná. Spíš vyloženě na facku. Děj byl naprosto předvídatelný a celý film jsem se tak nějak nudil a čekal na konec. Který byl opět klasicky očekávatelný. A je trochu pitomé, když se film jmenuje Dead Men Tell No Tales a Salazar si tam vypráví a vypráví..... No shrnu to, je to trapné pokračování, které už nemělo vzniknout a Disney co? Disney toho prostě nenechá. Dávám jednu hvězdičku za skvělého Bardema, jinak naprostý odpad. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

I v pátém díle se najdou zdařilé a originální nápady (viz gilotina, krádež banky), vtipu ale postupně ubývá, noví mladí herci nejsou až tak sympatičtí (hlavně Thwaites) a celkově už série nemá čím překvapit a vaří z vody. Další díly už prosím ne! ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Viděno s naprosto příšerným dabingem, který zněl jako kdyby ho sesmolili za jeden den (a možná to tak skutečně bylo) s výpomocí několika amatérských dabérů, kteří se až doposud věnovali zřejmě jen tvorbě pochybných parodií na youtubu nebo tak něco... Tato skutečnost mohla a nemusela ovlivnit můj názor na film, každopádně... docela průser. Johnny "I'm here just for the paycheck" Depp celkem nechutně přehrává, záporák je většinou až příliš groteskní a čeká na nás i spousta vyloženě trapných vtipů (opět se odvolávám na dabing, v jehož podání byly vtipy nejspíš ještě desetkrát trapnější). Tuhle sérii měli vážně ukončit už dávno. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama