Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie vsadilo na osvedčený dej - Jackov útek z väzenia, pátranie po poklade a šťastný koniec. Až na Jackovu svadbu vo filme nebolo nič výnimočné a preto štandartné hodnotenie. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Na začátku si určitě užijete scénu, která strká do kapsy trezorovou scénu z Rychle a zběsile 5. Humor je tentokrát opravdu nosnou konstrukcí filmu víc než kdy dřív. Bohužel na úkor atmosféry. Jindy vynikající Bardem je tu pro mě jako ztělesněná smrt bohužel celkem nevýraznou postavou a temná místa pomrkávají opravdu jen v náznacích. Jinak to ale svižně odsýpá a akce je přehledná a ne tak přepálená jak bych čekal. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Mně se ta franšíza Pirátů z Karibiku líbí, i když mě trochu míjí snahy tvůrců o jakousi provázanost mezi díly. Ona tam jako je, ale byl bych radši, kdyby byla mnohem promyšlenější. Takhle je spíš dobrodružná podívaná nabalená na eskapády tajtrlíkujícho Jacka Sparrowa s háčkem na konci, aby to jako mělo nějaké pokračování. Celé je to samozřejmě pod dohledem studia Disney, které si umí pohlídat výběr herců, kvalitu triků (akce) a svým způsobem to soustruží podle lety ověřeného mustru. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Moment... moment... to s tím Barbossou bylo jako co? Nechtějte mě naštvat! A co tam zase dělá ta Eliška Labuťovna? Příběh měl trochu (dost) mezer, vzal se odnikud a na nic prakticky nenavazoval, ale Salazar byl hot. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem si říkala, to je jako zase další díl, není to zbytečné? Pak se mi začaly líbit trailery a šla jsem na něj a rovnou na předpremiéru a jsem za to moc ráda. Sice začátek nic moc, nic se tam nedělo, skoro jsem až litovala. Scény, kterým jsem se měla za břicho popadat u mě takový pocit nevyvolaly a ani už postava Jacka Sparrowa to nezachránila. Potom ani nevím, kdy se to zlomilo a do příběhu jsem se vnořila a začal mě bavit. Bylo to zajímavé a napínavé. I graficky to bylo moc hezky udělané, až teda na Salazara. Hudba byla super jako vždy. Konec byl dojemný a až v tu chvíli jsem si uvědomila, že už je opravdu konec. Bylo to opravdu hezké zakončení pentalogie Pirátu z Karibiku. Pro mě je to na stejné úrovni jako první díl. Tento film mě opravdu příjemně překvapil. Jen a jen doporučuji. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Očekávaní nudné podívané se nedělo. Zejména úsek filmu všech různých konfliktů na moři je napínavý a velký rozpočet filmu vykukuje z každé scény. Udržet postavu Jacka ještě něčím zajímavou bylo těžké, ale sázka na klasiku se vyplatila. Některé scény byly až moc nevěrohodné, ale bylo zapotřebí využít moderní technologie, tak nám dřevěná banka putuje přes půl města až zbourá i kamenný most. Nic to nemění na dobrém tempu a podívané s výborně vloženou rolí Salazara. Jen kdyby si autoři odpustili zase ten přehnaně kýčovitý romantický konec. ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Kde začít. No pravděpodobně se dost možná jedná o nejvýpravnější a nejoriginálnější díl série. ne , nedělám si legraci, vysoký rozpočet filmu je znát v každé scéně i neakční , akčních scén je tu mnoho ( nenechte se odradit recenzemi na webech ) a ve filmu není žádné hluché místo a pořád se něco děje. Když se v prvních minutách filmu objevila loď Bludný Holanďan a s ní i Kapitán Will Turner ( Orlando Bloom ) a do toho hrála melodie ze třetího dílu od Hanse Zimmera, už jsem si byl jist, že to bude jeden z nejlepších dílů série. Poté se seznamujeme s novými postavami a zároveň se objeví Kapitán Jack Sparrow, jehož představitel Johnny Depp se zřejmě cítil ve své kůži. Jack trousí vtipy, zdrhá před nepřáteli a vše ostatní, co již u něho známe. Přibližně po 45 minutách vstoupí do filmu Kapitán Hector Barbossa ( Geoffrey Rush ) , který si prostě část filmu urval pro sebe a je to jedna z nejdůležitějších postav ve filmu, ačkoli to tak nevypadá. Javier Bardem jako záporák Kapitán Salazar je opravdu ten nejhrůziplnější nepřítel, jaký kdy v sérii byl a v jistých směrech nemilosrdnější než Davy Jones ( Bill Nighy ) . Osud postav a bližší děj říkat nebudu, nebudu ani prozrazovat o čem je potitulková scéna, o které ale mohu s jistotou říct, že pootevírá dvířka dalšímu dílu a jasně odkazuje na jednoho pirátského kapitána, kterého jsme měli celou dobu od třetího dílu za mrtvého a objeví se ve scéně společně s Elizabeth Swannovou (Keira Knightley ) a Williemem Turnerem. O účasti Orlanda Blooma se říká, že se objeví na pár minut, to je sice pravda , jeho scény obsahují dohromady asi 15 minut, ale stojí za to. Keira měla spíše jen cameo. Konec filmu je zároveň hodně dojemný a slzy byly na krajíčku, nebudu prozrazovat proč , co se stalo nebo kdo zemře. Zkrátka pro mě třetí možná i druhý nejlepší díl série a víc už prozrazovat nebudu...a abych nezapomněl , cameo Paula McCartneyho jako strýce Jacka je jen třešničkou na dortu ....a nesmím zapomenout na vynikající hudbu a skvělé nové tváře. maximální spokojenost... Už se těším na další plavbu. verdikt : 9/10 ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Názor na pátý díl nezapomenutelných Pirátů z Karibiku ve mně pluje ze strany na stranu jako dokonale udělané Salazarovy vlasy. V jeden okamžik bych jen chválil a po chvilce zas hledám chyby, kterých v Salazarově pomstě bylo požehnaně (žel, i ty logické). Už to prostě nemá tu šťávu, která fungovala před čtrnácti lety. Naštěstí se z minula poučili a Jack Sparrow zde není hlavní postavou na kterou se soustředíme, ale toto břemeno si převzal mladý Turner, který mě kupodivu bavil víc než samotný kapitán Jack. Jako vždy zazářil kapitán Barbossa a i mě překvapil Salazar, o kterém jsem si před usednutím v kině myslel, že mi bude vadit. Vůbec mě to nenudilo, což je základ. Každou chvíli se něco dělo, někdo křičel, mlátil nebo něco někde vybouchlo. Slabý příběh zastíní výtečná vizuální stránka (Taky aby ne, když každá minuta stála 2,5 mil. dolarů!). Salazarova pomsta není špatná, jen pomalu celé sérii docházejí nápady a energie. Kvůli překombinovanému konci a Jacku, který spíš celou dobu hledal láhve rumu a sukně, dávám menší hodnocení, než by si sám film zasloužil, jelikož mě bavil a některé okamžiky neměly chybu a zapíšou se mi do mysli. Už bych ale tuto láhev rumu odložil, je dopitá až na dno, a další bych neotevíral… Všeho moc škodí, že? ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Kaya Scodelario a Brenton Thwaites jsou nový Keira Knightley a Orlando Bloom, kteří se také nakonec mihli ve snímku, aby se neřeklo... Ale hlavně jsem rád, že se zde opět ukázal Geoffrey Rush a vhyběl by mě i Johnny Depp, který má tendenci přehrávat jako Jack Sparrow ... Pátý díl byl tedy dobrý, rozhodně překonal trojku, čtyřku. Teď mě zajímá, s čím příjdou dále, když jsou všechny kledby moře zrušeny. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o třídu slabšímu řtvrtému dílu jsem dal kdysi 4 hvězdy,takže tady prostě musím dát v rámci série plný počet.Ať už mají jakékoliv mouchy,jsou pátí Piráti návratem k té správné popcornové zábavě s charismatem,které měly Verbinského filmy.Depp se tu sice opět pitvoří v každé scéně,ale spousta z nich byla zábavná a přišlo mi to mnohem míň přehnané než v již zmíněněm čtvrtém dílu.Příběh je tu pak jeden z nejlepších celé série a Bardemův Salazar je podobně silným protivníkem jako byl třeba Davy Jones.Nebýt Piráti Disneyovská pohádka,mohlo by jít o pořádně drsnou podívanou...85% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ďalší nepekný príklad ako spraviť z úspešného filmu priemernú telenovelu, kde nikto netuší koľko dielov ešte natočia. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani neřekl, že už je tomu 6 let od posledních Pirátů. Každopádně mě to opět pobavilo, ať už to byla přehnaná úvodní scéna s vykrádáním banky nebo ta zmiňovaná scéna s gilotinou. Nebo téma sextant mezi piráty. Co se týče hlášek, tak to pár světlejch stránek mělo. Ale jako výprava taková, to prostě fungovalo jako vždycky. Nebylo tam prostě nic, co by vyloženě nudilo, nebo otravovalo. Johnny Depp, pravda, už jenom ohrává, ale co jinýho může dělat. Každopádně další generace hrdinů docela sympaticky obstála. Aspoň teda u mě. Nijak se netlačilo na romantiku, což se taky u rodinný komedie ani neočekává. Za mě rozhodně spokojenost po všech směrech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sparrow je v tomto filmu méně sympatický, navíc se mi nelíbil jeho dabing. Tím končím zápory. Film je obvyklá směs akce, humoru i napětí. Nejvíce vyzdvihuji humor, opravdu jsem se dobře bavil a s chutí zasmál. Postavy byly fajn a příběh měl hlavu a patu. Dvě hodiny na pohodu. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Perfektní plavba, která dává zapomenout na podivné vlny. Pobaví, dojme a dá lekci z řecké mytologie. Kvůli několika zbytečnostem to však není na plnou palbu. Silnější 4*. P.S. Počkejte si na potitulkovou scénu! Nebuďte mrzkou lůzou, jež odchází ještě před nápisem "directed by"! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tohle velice potěšilo srdce mé. Po nepříliš povedené trojce a srovnatelné čtyřce je zde návrat do vod prvního filmu, kvalitativně srovnatelného se dvojkou (Truhla mrtvého muže) Pirátů z Karibiku. Kapitán Salazar je ten správný nemrtvý záporák, kterého tato série potřebovala a kapitán Barbossa má zde jeden z nejzajímavějších charakterových vývojů vůbec. Upozadění Deppa se ukázalo jako plus a nové herecké duo zde odvádí práci na výbornou. Když si k tomu připočtete akční scény, které těží rekvizity i scény na maximum, rovná se absolutní spokojenost a do páté hvězdy chybí jen ta nepopsatelná subjektivní kapka. Prostě to byla jízda jak na horské dráze a já si jí mile rád do budoucna zopakuji. 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na pátý díl Pirátů z Karibiku jsem se moc těšila hlavně kvůli Johnnymu, protože jako Jacka Sparrowa ho naprosto zbožňuji a tentokrát i také kvůli Javieru Bardemovi, jehož záporáci mají vždy hlubší smysl a upřímně v kladných rolích si ho už stěží dokážu představit. Co se týká obsazení, tak nemám ani jednu výtku. Příběh už je malinko slabší, film mi přišel přeplácaný a občas se i malinko táhl, takže jsem se nudila. Ale když to srovnám s předchozími díly, tak je to znatelně jedno z lepších pokračování. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Atrakce střídají atrakce a je jich vskutku přehršel. Ale tento způsob bez hluchých, i když náhodných míst je lepší než nevýrazný a prázdný předchozí díl. V závěru se však mělo ubrat a zklidnit, aby vyznění mělo větší váhu a přesluhující piráti mohli říci své poslední slovo, což se úplně nestalo. A díky nové krvi si dokáži představit další díl, ale osobně bych nechal značku už spát, protože najít novou vhodnou příležitost k ukončení bude už jen těžší. 3,5* (Třebíč, kino Pasáž) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to víc, než dvojka, trojka a čtyřka dohromady, ale i tak to není žádné terno. Chybí tomu pořádné tempo, pocitově má film přes 3 hodiny, akce není nijak výrazná a Deppův ožralý buzerant vyloženě nebaví. Mladé osazenstvo je taky na přesdržku, snad kromě Scodelario, jejíž nahoněné kozy musel kameraman detailně zabrat pokaždé, když se jejich nositelka objevila v záběru. Naopak se povedla scéna s gilotinou, výprava, Salazarova posádka (sice nemůže konkurovat té z Bludného Holanďana, ale i přesto zaslouží palec nahoru) a většina vtipů. Konec filmu je ostuda. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Je to pořád zábavné, nenudí to, ale chyby tu stejně jsou. Jednička měla ještě nějaké zákony, to se zde ale hází stranou a ožívají zde sochy, jsou zde zombie žraloci, moře se rozděluje napůl, hlavní padouch se převtěluje a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Vizuál je ale skvostný (západy a východy slunce jsou doopravdy nádherné), i příběh překvapil (nejlepší flashback mladého Jacka se Salazarem), ale jen se bojím dalšího dílu a co tam vymyslí, protože si můžou vymyslet fakt cokoliv... Nové postavy Carina a mladý Turner rozhodně nestačí na původní duo, které se doufám už příště vrátí v plné síle, plus Carina byla vyloženě nesympatická. A konec mě vůbec nedojmul. 70% PS: Český dabing je čím dál horší! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Strašně zábavný blockbuster a byl by ještě lepší, kdyby se vykašlali na prokletí, to už mne jaksi nebaví. Chtěl bych nějakou normální zápletku..... ALe hoši to mají pěkně v paži, škoda že byl příběh naprd... 7/10 ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama