Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Recenze uživatele Ivousx.y k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2014) (S01) 

První řada toho moc neukázala, ale to se pravděpodobně dalo čekat a spíš ukazuje úplně první prvopočátky vzniku povstalců, bojujících proti impérium. Je vidět jak hezky to začalo některými drobnými krádeži, menšími záchrannými misemi a poté sjednocením. Tato série mnoho neukázala a spíš působí jako seriál pro děti, ale jako výplň dějové linie to rozhodně stačí, a to i přesto že Ezra působí jako namyšlený Fracek, naopak Kanan a Hera už od začátku plní roli skvělých válečníků. Inkvizitor, Agent Kallus a ministryně zase dobře plní funkci "záporáků", tak jak mají. ()

Série 2 (2015) (S02) 

!POZOR SPOILERY! Nejlepší série tohoto seriálu, ačkoliv už nemá na svého předchůdce Star Wars: The Clone Wars (česky Klonové války) i tak nabídla spoustu akce. Rozhodně nejlepší co mohla série nabídnout je návrat nejoblíbenějších postav z výše uvedeného seriálu. Ahsoka Tano, kapitán Rex, Anakin Skywalker/Darth Vader, Princezna Leia (i když jen v jednom díle), Bail Organa a nakonci i Darth Maul. Celkově se mi líbil i vývoj nových postav (hlavně Kanan Jarrus), a také že vysvětlila původ. I když zde byli místy slabé epizody i tak rozhodně tato sezóna vyplnila skvěle mezeru mezi díly III a IV. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Tato řada seriálu bohužel je oproti předcházející (zatím) ta nejhorší, co vznikla. Bohužel byla škoda, že se tvůrci odklonily od původních postav Ahsoka (která seriál hodně povytáhla nahoru), Darth Vader. Naopak se zde objevil nový záporák namísto inkvizitorů Thrawn; z Klonových válek Saw Gerra (z 5. série; díly 2-5), Maul a Obi-Wan Kenobi. Bohužel mi chvíli připadlo, že se vrací k základům jako v první řadě. Je škoda nevyužit potenciál postav, protože jediná postava (a také jediné nejzajímavější) byl vývoj Sabine a Kalluse, naopak Ezra mi opět chvílemi začínal připadat opět jako protivná, hrozná postava. ()

Dvě slunce (2017) (S03E19) 

Bohužel velmi nepovedený konec postavy Maula. Namísto toho, abychom viděli nádherný souboj Obi-Wana a Maula, vidíme zbytečné, zdlouhavé, putování Ezry (který byl pro tento díl i docela zbytečný). Je hezké, že tvůrci nechali Maula zemřít v rukou Obi-Wana (namísto třeba císaře či Vadera, protože v Klonových válkách zabil jeho milenku Satin), ale velká škoda, že souboj ukončila změna techniky, a tím pádem jen jedním seknutím. Kdyby raději tuto epizodu natáhly do dvou dílů (namísto nesmyslné epizody Double Agent Droid, která byla zbytečná), mohla to být epizoda klidně i na 5 hvězdiček. ()

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama