Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (138)

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Pilot. Pokud bych srovnával s pilotem Klonových válek, tak Povstalci prohrají. Zase by to bylo ale neférové srovnávání, protože Ambush měl Yodu zatímco tady se ze starých známých ukáže jen Obi-Wan Kenobi ve formě hologramu. Přesto musím uznat pokrok v animaci, která se mi líbí víc než v Klonových válkách(všechno není tak hranaté). Hlavním problémem je příběh. Přesto, že je seriál určen hlavně pro děti a i bych takový argument přijal, kdyby ovšem nešlo o SW. Proto taky za některé věc nemůžu udělit víc jak tři(hlavně teda jak naše skupinka v klidu vrátila na křižník, zatímco na velitelském můstku asi měli volno). Do budoucna doufám, že se seriál nebude bát jít víc do temnoty a že se některé díly budou věnovat Vaderovi a Císaři, což bude potřeba jako sůl. Za mě teda pro úvod 60% a uvidíme s tím, že se samozřejmě těším na další díly. Hlavně kvůli Inqisitorovi. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je z produckce Disney Chanel dost dobrý. Je z toho hodně cítit duch starých SW. Nedokážu pochopit jak se jim povedlo vytvořit animaci, která místy vypadá strašně levně (chůze postav) a místy neskutečně bombasticky (průlety mraky). Příběh je takový jednoduchý (ale to byl i v Nové Naději), ale psotavy jsou skvělé a nejsou to úplní klaďasové a některé scény kdyby nebyli kreslené, ale hrané, tak by to byl skoro Rkový masakr. - Fuck the Empire - 75% - P.S. Vzbudilo ve mě natěšenost na SW: Rogue One :) ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Star Wars Rebels nejsou a ani nechtějí být Clone Wars. Zejména první série je spíše taková rozjezdová, nicméně seriál je s každou další sérií lepší, epičtější a také začíná být pomalu citít jistá osudovost (3. a 4. série). Postavy v průběhu seriálu procházejí zasadním vývojem a pomalu to celé směřuje k propojení s Rogue One a Novou nadějí. Velice potěšil návrat starých známých postav (Ashoka, Rex, Obi-Wan, Maul, Vader, Tarkin a další). Je zde dobře zachyceno postupné budování a sjednocování povstalecké aliance, kdy se postupně ústřední skupina rebelů (která se zpočátku zabývá spíše menšími krádežemi nebo záchrannými a záškodnickými misemi) spojuje s dalšími povstaleckými buňkami a společně začínají tvořit to, co známe z klasických filmových epizod IV - VI. Za mě osobně je nejlepší epizodou finále druhé řady. Na druhou stranu Rebels provází stejný neduh jako Clone Wars a tím jsou výplňkové epizody, které kromě nepříliš zajímavých zápletek dokážou občas i trochu nudit. EDIT: Finále seriálu bohužel zanechalo spoustu nezodpovězených otázek, na druhou stranu ale došlo k mnoha zajímavým propojením s už známými událostmi z filmů. Agent Kallus zůstal v poslední sérii (s ohledem na to, jak zajímavě se jeho postava vyvinula) bohužel až trestuhodně nevyužit, což je velká škoda. 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobré díly by se našly, dobré postavy už moc ne... Především hlavní hrdina Ezra nesahá Ahsoce z Klonových válek ani po paty, což je velká promarněná šance. Ano, Klonové války také začínaly jako seriál určený především mladšímu publiku, ale postupem času dokázaly dospět a třeba jejich poslední sérii by měl podle mě vidět, každý, kdo má Star Wars rád. Povstalcům se to už nepodařilo, ačkoliv se o to pokoušeli, a jsou až do předposlední epizody hlavně pro mladší diváky. Škoda, ale neznamená to, že by mě to nějak zvlášť urazilo, protože jak jsem řekl, dobré díly a zábavné momenty se určitě našly. A navzdory té lacinější výpravě se mi líbila práce s nepoužitými návrhy Ralpha McQuarrieho pro původní trilogii. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— It was a simple story about a boy who was lost and a girl who was broken. They fought alongside a survivor, a war veteran and a fallen knight. I led them into battle against an evil so terrible it tried to black out the stars. — Na první pohled sice Rebels mohou působit dětinsky, a budu-li upřímný, tak mě styl, jakým je jedno z nejtemnějších období celé historie Star Wars ztvárněno, zpočátku odradil. Pak jsem však seriálu dal druhou šanci a jsem velmi rád, že jsem to udělal. Dětinskost se totiž po prvních pár dílech rychle vytrácí, a to dokonce rychleji než v The Clone Wars. Jak se děj víc a víc blíží událostem Rogue One, začíná houstnout i atmosféra, a když pak naplno propuká válka, tvůrci skvěle spojují akci a epičnost s humorem. Čím Rebels vyniká, jsou naprosto skvěle napsané postavy a jejich character development. Posádka Ghosta je sympatická a rychle jsem si celou partu oblíbil. Návrat starých známých pak neuvěřitelně potěší, a pravé prostřednictvím těchto postav vzniká dobrá návaznost na The Clone Wars a Rebels tak velmi dobře fungují jako jejich pokračovaní. Vizuálně se Rebels často přímo inspiruje původními návrhy Ralpha McQuarrieho a v duchu Lucasových nápadů prozkoumává tajemství Síly a její spirituality. To vše doprovází úžasný soundtrack s klasickými motivy z původní trilogie. Rebels je zkrátka „čisté“ Star Wars se vším všudy, kvalitou mnohem víc konzistentní než The Clone Wars, s feelingem starého expandovaného univerza, a nabízející jedny z nejlepších momentů celé ságy. Především závěr druhé řady, kdy se učednice utká se svým mistrem, je jedna z emočně nejsilnějších scén. Uzavření svého příběhu se dočkal i Maul a do seriálu (i znovu do kánonu) vstoupila legendární postava velkoadmirála Thrawna. A jakmile ten přebere místo hlavního záporáka, nastávají Povstalcům krušné časy. Když jsem sledoval dechberoucí závěr třetí série, skoro se mi nechtělo věřit, že sleduji stejný seriál, jakým byl v první sérii. A od té doby nedám na Rebels dopustit. Závěrečná série, hlavně pak její druhá polovina, a samotné finále, mě ubezpečili v tom, že Rebels je jeden z nejlepších počinů, který v rámci Star Wars univerza kdy vznikl. ()

Galerie (1 097)

Zajímavosti (94)

  • Grand Inquisitor bol kedysi strážcom chrámu Jedi. Narodil sa 47 rokov pred bitkou o Yavin na planéte Uatapau. Jeho rasa sa volá Pau'an. Jeho skutočné meno je Rakesh Thanos. (Bukysh)
  • V epizodě se nepřímo (jako hlas v rádiu) objeví Gilad Pellaeon, věrný stoupenec Thrawna, který je v Expandovaném univerzu jednou z hlavních postav série Thrawnovy trilogie od Timothyho Zahna (který v ní stvořil i Thrawna), jednoho ze zakladatelů Imperiálního zůstatku a významné postavy dalších sérií, například duologie „Ruka Thrawnova“, kde vyjedná pro Zůstatek mír s Novou republikou, či Nového řádu Jedi, kde tomuto zůstatku de facto vládne. V této epizodě je nicméně (zatím) pouze kapitánem hvězdného destruktoru. (vojtaruzek)
  • Krstné meno Moffa Tarkina je Wilhuff. Narodil sa 64 rokov pred bitkou o Yavin. Pochádza z planéty Eriadu. Tarkin počas Klonových vojen bojoval za Galaktickú Republiku, kde mal hodnosť admirál. (Bukysh)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama