Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (365)

stration 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem v kině po pěti minutách lehce zdřímnul. Celé se to ale potom rozjelo a když jsem spatřil Gremliny a Voldemorta, bylo to už dobrý a výborně jsem se bavil nad tunou nápadů a odkazů. Nakonec bylo i nějaké to poučení pro caparty, takže za mě dobrý. Akorát nevím, jestli bych se stejně bavil, kdyby mi bylo kolem sedmi, polovinu fórků totiž ti caparti nemohli pobrat ani za pytel Batmanů. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Ještě hravější a zábavnější než LEGO Movie. Warneři plně využili potenciál svých licencí a naservírovali animák spíše pro dospělé, který je plný odkazů, až z toho jde hlava kolem. Kadence gagů je ideální a navíc není nikdy přes čáru. Scenáristé se ukázali v nejlepším světle a předložili animátorům i dabérům skvělý materiál, na který se rád podívám znova. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"My name is Richard Grayson, but all the other kids call me Dick." “Well, kids can be cruel.” Neříkám, že LEGO Batman je nejlepší Batman, ale už jenom za to, že jsou tam Robin, Batgirl, všichni známí i neznámí padouši, miliarda odkazů na snad všechny Batmanovské filmové, seriálové a animované adaptace, překvapivě funkční příběh a ještě víc překvapivě naprosto skvělý Joker (který by mohl být lepší už jen kdyby ho daboval Mark Hamill) je LEGO Batman nejlepší Batman. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Druhý film v hávu lega. A tento mě možná bavil ještě o trochu více než ten první. Hlavní plus bych viděl ve vtipnosti, i když možná někdy i nechtěná od Batmana a dalších postaviček. Také plno různých narážek na filmy z minula jsou cool, ale pro menší děti to nejspíše není, nejenže to nepochopí, ale také si budou kazit oči. Jelikož ke konci filmu, propukne totální digitální teror a mé oči jen nevěřícně mžikaly pod palbou střihů a u všelijakých barevných proudů světla. I kvůli tomu jsem rád, že film měl pouze 104 minut, více bych asi nezvládl. Někdy méně znamená více, hlavně při akčnějších scénách. Ale i přesto je na vysoké úrovni a doporučuji. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava, která je spíš pro dospělejšího diváka než pro děti. McKay se s tím tedy nijak moc nemaže a od začátku nasazuje naprosto šílené tempo, které nepoleví až do konce filmu. Vše je tak kulometné, že není možné všechno okamžitě pochytit, proto i ty nejnápaditější odkazy a vtipy trochu zanikají, což je velká škoda. Stejně tak je škoda, že tvůrci vystřílí munici hned na začátku a po pár minutách naservírují nejlepší akční scénu z celého filmu. Ústřední příběh prakticky neexistuje, všechno jsou jen více, či méně povedené epizody, které jsou spojeny jakýmsi morálním apelem o rodině a empatii, který je ale plný klišé, předvídatelný a vlastně dost otravný. Osobně mi vadilo i velké množství postav a zapojení záporáků ze všech možných filmů už bylo malinko zbytečné a překombinované. Jinak je ale vidět režijní nadšení a invence, protože McKay nemá jediný slabý moment, a když už to vypadá, že se divák začne nudit, znovu sáhne po zběsilé akci, odkazu nebo hlášce, které spolehlivě pobaví. Velkým pozitivem je také dabing, v němž exceluje Will Arnett a pobaví i zvolení různých hvězd do menších rolí (Tatum, Fiennes, Cera, Hill), jen Galifianikis byl na Jokera málo ďábelský, ale to je detail. The Lego Batman Movie měl veliký potenciál, který asi paradoxně využil až moc a tvůrci do něj "nacpali" tolik věcí v tak kulometném tempu, že je to kontraproduktivní. Ve výsledku tak jde o slušnou, ale trochu instantní zábavu, kterou asi většina diváků nebude mít chuť vidět znovu. 70% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Lego Movie je někde jinde, škoda, že se mu Lego Batman Movie nevyrovná ani omylem. Místy to bylo nudné a fakt padlé na hlavu, místy zase vtipné tak, že se uchechtnete a říkáte si, že dobrý. Děti bych na to nevzala (nemyslím puberťáky), všechny dospělé to asi taky nepotěší. Oceňuji popkulturní odkazy, parodující snahy a gagy, ale podruhé to vidět nemusím. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější postava z prvního "LEGO příběhu" dostala svůj vlastní film, ale už to prostě není tak boží a originální. Množství postav a akce na obrazovce mě ve výsledku přivádělo k nudě. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Problém je, že cílová skupina filmu nikdy nepochopí, nebo respektive nedocení všechny ty popkulturní gagy, odkazy na Batmanovo universum a vůbec asi většinu vtipů. A tak se malé děti v kině smály jen vyloženě stupidním dětským vtipům, kvůli kterým to není na pět hvězdiček. Jinak jsem se pobavil královsky. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě teda překvapil, bála jsem se, že to bude hrozná kravina, ale ona to byla fakt sranda. Bylo to dobře udělané a líbilo se mi to o dost než předcházející díl. Nejvíc se mi líbil smutný Joker. Nemyslím si, že to bylo tak úplně pro malé děti, řekla bych, že je to spíše pro dospívající. Byla tam spousta vtipů, co by děti nepochopily. Doporučuji. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně proč, ale Lego příběh s Emmetem mě bavil víc. Tam měl Batman jen vedlejší roli a více mu sedla. Jako samostatný film to moc nefunguje - pro dospělé, pro dětské publikum rozhodně ano. Tím nechci říci, že to není dobré, ale čekal jsem mnohem víc. Pár světlých chvil to ale mělo a zasmál jsem se. Plus za velkého množství postav, jenž jsem ne všechny čekal. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lego Batman je stejně dobrý,v některých ohledech možná lepší než LEgo movie tudíž za mě spokojenost.Své si tady najdou jak děti tak dospělí a některé gagy mě podobně jako u Lego předchůdce dostali do kolen.Možná trošku škoda,že ta kadence všeho je místy až ďábelská,takže divák má celkem problém se zorientovat a není v lidských silách všechno úplně vstřebat.Potěší odkazy na předchozí Batmanovské kousky...85% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pokud jste trochu znalý v komiksovém, ale i obecně fantasy světě filmů, tak se občas zasmějete, leč jako u většiny komedií i zde hodně vázne příběh, který je dětsky jednoduchý a až k uzoufání nudný. ... Předešlý díl (Lego příběh) byl o poznání lepší. .... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

nick003 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, všechny ty narážky na batmanovské univerzum a DC byly super. Pokud někdo batmana vůbec nezná nebo zná "z rychlíku", tak se tolik nepobaví. Já se bavil náramně. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je tam hned několik super vtípků, u kterých jsem se upřímně nasmála, stejně tak i ostatní dospělí v kině. Myslím si, že je to film spíše pro ty dospělé než pro nejmenší děti, ale co. Jsem ráda, že se tvůrci zaměřili hlavně na ty vtipy, protože samotný příběh není až tak silný, není dost promyšlený a originální, ale díky všem těm gagům je to skoro zachráněné. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Kujte železo, dokud je žhavé, aneb Batman stále táhne, tak mu dáme hlavní roli i v legofilmu. Příběh je ptákovina plná infantilních vtipů až moc okatě směřovaných na publikum do 10 let. Na druhou stranu je tu ale kupa odkazů na současnou popkulturu, na všechny dosavadní Batman-filmy (včetně BvS a Bat-žraločího repelentu!) a nepřeberné množství značek, které WB vlastní. Což je největší výhoda tohoto filmu, takže čím víc znáte/viděli jste, tím si víc tuhle šaškárnu užijete. Já dávám za tři hvězdy, jelikož má jediná zábava opravdu bylo pouze chytání odkazů. Pokud máte děti, jednu hvězdu si přidejte, protože těm se to líbit bude. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení. Lego, co má šťávu, hodně hlášek, dost mě to bavilo, vřele doporučuji na takové to nenáročné sledování, když se moc člověku nechce u filmu přemýšlet, ale chce se zasmát a užít si Batmana trochu jinak. ()

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama