Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmařský a herecky stále fajn, ale dramaturgicky znatelnej kvalitativní sešup. Nějaký náměty epizod (fotbalový náckové nebo migranti) byly hodně přiblblý stejně jako občasný chování hlavních postav nebo množství náhod, na který se příběh při vyšetřování dílčích zločinů spoléhalo. Ono vůbec bylo zvláštní, že měl téměř každej případ větší či menší souvislost s balkánskym gangem. Z Máchy se stal geniální detektiv, co si se všim poradí, Kuneš řešil případy velkym samospádem a věčně nacamranej Rohan by už u Policie (aspoň doufám) dávno nebyl. Kromě zmíněný solidní filmařiny a herců (který však neměli moc co hrát) ještě trochu potěšilo pár Kunešovejch hlášek, zajímavej závěr a výprava do Černý Hory, za což přihazuju třetí hodně slabou hvězdu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč tvůrci ustoupili s ponurosti a drsnosti hlavního hrdiny někam na hranici imbecility mě zůstává záhadou. Některý díly vysloveně volají po zveřejnění do nějakého humoristického magazínku. Občas tedy světla na konci tunelu, ale třeba tpostava kterou hrál Tomášek Jeřábek to autoři pak zazdili, kdyby tohle bylo u policie a mělo to pomáhat a chránit tak to by bylo na emigraci. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Krimi parodie na Rapla je jako komediantská houpačka, jednou nahoře, jednou dole. Seriál se často neudržel v kolejích vkusné detektivky s prvky humoru a přihlouple se zesměšňoval. Multikulturní guláš, jakoby z předměstí metropolí západní Evropy, nemá s českým prostředím nic společného. Snaha být světoví působí spíše jako pěst na oko. Poslední díl vše dorazil, čekal jsem už jen na to, kdy vyskočí Bob Saint-Clare. Co dodat, snad se skvělý Hynek Čermák nebude účastnit dalšího ponižování původně skvělého seriálu Rapl. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že málokde bychom hledali takový příklad euforie u první a totálního propadáku u druhé série. Zaprvé, Kuneš tu prakticky nehraje. Domnívám se, že Hynek Čermák souhlasil s natáčením, ale měl toho hodně, tak hotl v té druhé sérii hrají jiní. Vyjma dílu ze Sázavy ho nelze považovat za hlavní roli. V osobě Rohana si asi tvůrci chtěli vyzkoušet stvoření nasrávací postavy ála Joffrey "I am the King" Lannister, bohužel to nevyšlo a tak je Alexej Pyško jen nudným dodatkem i tak šílených dialogů. Zatímco v první sérii byl hlavní tým souborem kriminalistů a občas se projevovaly jejich charaktery, je druhá série dlouhou nudnou pasáží plnou konverzací jak z Ulice, kde občas taky někdo udělá policejní práci. Když pak hned po závěrečném dílu běží pokračování Zkázy Dejvického divadla a v jedné ze scén říká fanoušek Čermákovi "byl jste skvělej v Raplovi...", nelze se ubránit smíchu. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jsem ten co hledí jen ke svému plotu (který nemám), jak psal PAN REŽISÉR v idnes. Jen se naučte netočit nelogičnosti! Z Ústí do Varů dojeli za pár minut!!! Jsem hloupý divák a vy super rejža. Dám dvě **. Bylo to i vtipný, a patolog nezklamal, sem tam. A jsem rád, že už nebude R3. Stejně bych se nedíval. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • V závěru dílu můžeme slyšet píseň „Pojedou“ od Jindřicha Šťáhlavského s textem Petra Novotného. (sator)
  • Kuneš (Hynek Čermák) zahraje doma složitý kytarový riff. Vzhledem k tomu, že hra na kytaru provází Hynka Čermáka celý život, hrál ho opravdu on, a to na kytaru Jazzmaster Fender. Kytarové kombo je též značky Fender. (sator)
  • Slepičková (Lucie Žáčková) obdaruje arabské děti plyšovými prasátky, které je přijmou. Jenže arabské etnikum považuje prasata za nečistá. (sator)

Reklama

Reklama