Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Diskuze

dawsoo

dawsoo (hodnocení, recenze)

První série byla dobrá,těšil jsem se na druhou, ale bohužel poslali to jednak současnou debilní skrytou agitkou a ubrečeným šéfem krimi oddělení a nesmyslným celkovým zvratem v ději klasicky do hajzlu  sračky dnešní doby veselí cigoši, hodní uprchlíci a zlí xenofobní domorodci,cizojazyčná mafie místo arabů a albánců kteří se takto většinou chovaj to odsrali tentokráte místo obligátních rusáků prozměnu Jugoši - Černohorci :) Není co dál moc říct projekt to byl určitě dobře myšlenej ale buď to měli uříznout v první řadě a nebo udržet úroveň. Slušný díly byly jen Sázava a Cvokhaus, vše ostatní těžkej podprůměr je mi líto :) 2. série za **.

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Mělo to svoje světlé okamžiky, ale ty většinou srazila nějaká absolutní krávovina ve scénáři. I kdyby námět zůstal u jednotlivých dílů stejný (hooligens, fotbal, uprchlíci, atd atd), chtělo to fakt trochu zapracovat na logice.

 

Třeba jsem úplně nepochopil ubytovnu. To v Ústí nejsou normální hotely? Jasně, rozpočet, ale stejně...

 

Důkazní materiál bere stovka policistů do rukou bez rukavic. Znehodnocení důkazů?

 

Lupen bere děti na místo činu...

 

Mácha jezdí na kole, které je důkazní materiál.

 

A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mimochodem, čekal jsem, když už nic, alespoň nějaké výbušnější finále, když už Lupen s Raplem narazili na ten sklad zbraní (a dokonce i bazooku), ale takhle to nějak vyšumělo...

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Mě třeba nejde logika obsazování herců ve 2. sérii, přitom doteď měl Pachl docela solidní partičku herců, které protáčel kolem dokola ve svých dílech, ale vesměs to byli vždy dobře obsazené role. Kdežto tady najednou začal obsazovat hromadu známých xichtů, které se absolutně nehodí na roli (Duchoslav), nehodí se do konceptu seriálu (Matonoha, Rychlý??!!!), nehodí se do konceptu seriáli, ani na roli (Jandák). Zajímalo by mě, u koho je ta hlavní chyba, že šel seriál tak dolu, jestli třeba Pachl  dostal moc volnou ruku oproti dřívejším sériím, či naopak na něj byl vyvíjen nátlak ze strany produkce a ČT...

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Naučil jsem se hodnotit druhou sérii podle měřítka sobě vlastního - co si budeme povídat, je to kravina. Ale jde tu spíš o ty lepší a ty horší díly. Když dám čtyři, nejsou to čtyři jako u jiných seriálů nebo filmů. Jsou to čtyři u Rapla.

 

Je mi totiž líto tuhle druhou sérii úplně zatratit. Ano, je tam strašně blbostí a Mácha mě strašně vytáčí, všichni se chovají nelogicky, absolutně jsem nepochopil tu plesnivou ubytovnu, ale... někdy se u toho prostě bavím, někdy víc, někdy míň. Dokoukám to a sjedu si znovu jedničku pro zlepšení chuti. A na dvojku potichu zapomenu.

 

Mimochodem, je to podobná situace jako u Mr. Mercedes - první série excelentní, druhá nebyla úplně špatná, ale plácala se ode zdi ke zdi a popravdě, nemusela vůbec vzniknout. Stejně tak i tady u Rapla. Druhá serie ok, ale nemusela vzniknout vlastně vůbec. Nebo ji klidně mohli nechat ležet u ledu ještě rok dva a propilovat scénář. Protože někdy je to fakt na palici...

Uživatel Rayen1 smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

wosch

wosch (hodnocení, recenze)

1. díl je výsměchem logice a zdravému rozumu, autoři nezadržitelně míří k infantilitě...

Uživatel wosch smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wow, už se to rozjelo? Paráda. První série byla fakt super jízda.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

brta

Přečti si mé hodnocení jednotlivých díů a řekni mi,co není z toho pravda.Běž někdy do Bartolomějský a podívej se, jak vypadají kriminalisté z mordparty.Rozhodně ne ani jako Kuneš a už vůbec ne jako Žáčková, nebo nedejbože ten idiot Jeřábek.Mášě pocit, že tihle klauni by vyšetřili nějakou vraždu???Sračka, sračka, sračka!Tohle není krimi,ale komedie a parodie.

Uživatel MMXIII smazal svůj příspěvek.

MMXIII

MMXIII (hodnocení, recenze)

Ve 2. serii bude hrat Psychopat Bejr ( Aleš Bejr ) po boku Anety Krejcikove :) 

salahadin

salahadin (hodnocení, recenze)

2. Série se podle ČT objeví na obrazovkách v lednu 2019 a bude mít 13 dílů

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

28luk

To bych si ho začal i vážit.Ani se mu nedivím, navzdory hodnocení je to největší krimi sračka, co kdy byla natočena.Takový píčoviny, co se tady děly, to může vymyslet jen psychopat na tripu.

na příspěvěk reagoval brta

Uživatel tomuleee smazal svůj příspěvek.

Nefra

Nefra (hodnocení, recenze)

Díky za odkazík, alespoň je to vysvětleno a moc se už těším na další sérii. Opravdu dost dobrý seriál.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

SimpanzJi

SimpanzJi (hodnocení, recenze)

Mluvil jsrm s režisérem Honzou Pachlem, že prý konečné rozhodnutí padne ve čtvrtek 3.11.

28luk

28luk (hodnocení, recenze)

Nevím, jestli vůbec 2. řada bude jelikož Hynek Čermák v jednom rozhovoru řekl, že už Rapla točit nechce. Tak uvidíme...

na příspěvěk reagoval Ozzy2

Reklama

Reklama